Reacties

Action: is het moreel verantwoord er te kopen? — 25 reacties

 1. Ok, een policy is leuk, maar de vraag hoe ze het controleren blijft onbeantwoord. Elk bedrijf ook de kleintjes laten hun leverancier dergelijke statements ondertekenen, die kunnen behoorlijk vaag zijn dat er de "intentie is om bv certificaat x of y te halen" zonder er termijnen en controles op los te laten.

  Nou ik heb de intentie om over 3 jaar miljonair te zijn. Gaat niet lukken maar ik heb wel de intentie.

 2. Het enige wat ik er koop is snoep en Pepsi, en dat komt toch van fabrikanten hier.
  Ik denk dat die fabrikanten overvragen en daarom is het bij andere winkels veel duurder.

 3. Goed hoor om gelijk antwoord te krijgen. Meestal duurt het langer of je hoor t niets.
  Je koopt toch met een doel. Leuke winkel is het wel.
  Groet, Wilma

 4. Ik ben een keer bij een action wezen kijken, maar wordt depressief van de enorme hoeveelheid onnodige goedkope troep. Als een keten al iets voor de duurzaamheid doet is dat uiteindelijk eigenlijk altijd voor de verkoopcijfers. Stel dat alle mensen langer met hun spullen doen en alleen kopen wat echt nodig is...

 5. Ik ben 2 keer bij Action geweest: beide keren op verzoek van mijn (inmiddels overleden moeder) . Ze breide truien voor kinderen in allerlei arme landen en wilde kijken naar breiwol.
  Ik werd er altijd droevig van: nog nooit zoveel onnodige troep bij elkaar gezien. Genoeg om de plastic soep nog veel dikker te maken!

 6. Ik koop er graag kwasten, klusspullen, schoonmaakartikelen. Heel goedkoop en het spul bevalt me goed.
  Lastig qua duurzaamheid. Dure artikelen geven geen garantie dat dat beter is voor mens of milieu. Zelfs fair trade schijnt niet helemaal fair te zijn.
  Ik koop liefst alleen wat ik echt nodig heb. Dat is iig duurzaam. Ik oud niet van brocante of andere spullen die 'in' zijn om neer te zetten.
  Action is trouwens flink aan het uitbreiden in andere landen, dus groot inkopen doen ze zeker.

 7. Interessant item, uitgebreid beantwoord.
  Hoe kan ik eigenlijk zien welke rating mijn favoriete merken hebben? Is daar een speciale site voor? Het is een interessante vraag. Ik durf te vermoeden dat duur niet per se voor duurzaam staat. Maar wil me eerlijk gezegd ook niet beperken tot producten van de wereldwinkel.

 8. Ik kom wel in de action maar koop er zelden kleding.
  Koop meestal papier en pennen, tape e.d. en wasmiddel als ze het goede hebben staan. Denk idd dat ze laag kunnen prijzen omdat ze groot inkopen. Rommelig.,. zal ook wel liggen aan filiaal. Een keur aan artikelen, sommige beter, andere minder van kwaliteit. Je kiest toch zelf wat je wilt proberen en dan valt het soms mee.
  Dochter gaat in de vakantie werken bij action, vind ik leuk voor haar, beter dan in een kas (ze kan niet goed tegen de hitte).

 9. Ik heb me al vaak laten verleiden door de Action. Toch loop ik met gemengde gevoelens door de winkel. Het is wel heel prettig als je een kleine portemonnaies hebt, je voelt je n.l. heel rijk. Het volgende moment voel je je een profiteur, want er moeten gewoon ondernemingen , producenten onder lijden! En de Action is een enorme concurrent van de Hema en van de Blokker; die laatste wil trouwens een 2de Action worden.
  Het enige wat mij helpt is me afvragen, heb ik dit echt wel nodig of vind ik kopen gewoon leuk?
  Goed dat dit aan de orde komt.

 10. Leuk artikel! Maar dat het daarom verantwoord is om bij Action te kopen, vind ik ook wat te snel; ik vind de kwaliteit bij Action vaak heel slecht, en met het oog daarop is het nog maar de vraag of het goed voor het milieu is om dat soort producten aan te schaffen..

  Groet!
  D

 11. Hm goede vraag, de titel van je blog.....ik zelf denk eerlijk van niet. al zal een deel van hun antwoord in de mail wel waar zijn wat betreft het groot inkopen van merkprodukten, dus dat kan dan wel echt zo zijn.....
  De kwaliteit is vaak ook echt minder, sorry, wil niet kakkineus doen, maar dat vind ik echt. Dus bv kwa textiel koop ik daar bv al niks. Nu ben ik er ook wel eens geweest, maar ik kom er niet vaak, het zit gewoon niet echt in de buurt. Ik vind de winkels ook erg rommelig, dat is deels ook het goedkope eraan denk ik? Daar word minder aandacht en personeel aan besteed. Wat ik vervelend vind is dat je ongemerkt als je er komt meer meeneemt dat mijn wens was. (of ik ben zo slap, dat kan ook).

 12. Ik kom een paar keer per jaar bij de Action en dan vooral om schoolspullen te kopen zoals schriften, linialen, geo-driehoeken en pennen. Verder koop ik er wel eens cadeautjes,knutselspullen en verzorging- en schoonmaakproducten. Kleding koop ik er eigenlijk nooit.

 13. Ik kom er een heeeeeeeeeel enkel keertje en alleen voor nuttige spullen niet voor de plastic prullaria die zo stuk zijn en bijdragen aan de enorme afvalberg :-(

  Goed van hen dat ze je snel antwoord gaven alleen ik kan hier niet zoveel mee: ze hebben intenties, gaan van dingen uit en vertrouwen er op dat hun textielleveranciers het Bangladesh akkoord hebben getekend.........het zegt allemaal niks. Maar het is een winkel voor een brede doelgroep, iedere week een ander prulding voor weinig.

 14. ik koop zelden wat bij de Action , meestal zie je veel van de spulletjes die zij verkopen later bij de kringloop of op een rommelmarkt, over het antwoord van de Action denk ik dan ja leuk verteld maar of het echt waar is? ik heb er mijn twijfels over, want natuurlijk is het een positief verhaal, zon bedrijf gaat natuurlijk niet vertellen dat ze zich daar helemaal niet mee bezig houd en gewoon probeert een lucratief bedrijf te leiden. dus het kan waar zijn maar net zo goed niet.

 15. Dit antwoord van Action zegt helemaal niks! Een typisch kant en klaar antwoord om de mild kritische consument af te poeieren. En met de hoeveelheid inferieure plastic troep die ze verkopen, brengen ze op z'n minst een heleboel schade toe aan het milieu. Ik winkel er dus niet.

 16. Bedankt allemaal voor jullie reacties!

  De kritische noten heb ik aan de Action voorgelegd. Opnieuw kreeg ik dezelfde dag nog antwoord.

  In hun reactie geven ze aan dat ze begrijpen dat klanten kritisch zijn en vragen hebben. Ook omdat ze tot dusver niet actief hebben gecommuniceerd over maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

  Nu ze steeds groter worden beseffen ze dat het tijd is om meer over zichzelf en hun werkwijze te vertellen.

  Hiermee zijn ze hard aan het werk, en ze willen op korte termijn informatie hierover op de website van de Action publiceren!

 17. Ik kom geregeld bij de action als ik wat nodig ben. Dit heeft ondermeer te maken met het geld wat ik te besteden heb. Ik koop bijvoorbeeld: toiletartikelen ( a merken ). Inpakpapier, schriften, insteekhoesjes, kopieerpapier, lijm, sokken, glazen, onderzetters af en toe lekkers en ondergoed voor mn zoontje! Er zijn heel veel dingen wat gewoon "troep" is en ook gelijk stuk is, zoals goedkope speelgoed. Maar wat is er mis met de schriften en etui's ed? Ik kom er graag maar koop er wel bewust!

 18. Dat geloof je toch niet: maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Dit is alleen wat de consument wil horen! En wij geloven... (ik niet, weet hoe dat wereldje in elkaar zit).

 19. Als je er spullen koopt die je gebruikt, is het vaak in Nederland, de EU of Europa gemaakt. Verf, kwasten, tape, knutselspullen, bekers, glaswerk..... 't Is niet alleen maar rotzooi.

 20. Mensen willen goedkoop, waar en hoe en door wie het gemaakt is zal ze nog niet eens een zorg zijn.

  ' Veel plastic voor weinig centjes' dat is het motto van de hedendaagse aap. En kwaliteits winkels gaan er aan failliet. Het is. (punt)

 21. Hoe staat het nu,een jaar later? Op de site van Action staat het een en ander, maar heel veel ook niet. Wat onbekend is, kan je lezen op het detailrapport over Action op rankabrand.nl . Probleem is vooral dat Action niet zelf produceert en ook moet uitgaan van de good will van haar leveranciers, net als wij allen. Misschien moeten ze die leveranciers dan met name noemen, kunnen we zelf controleren? Immers, dat doe je bij producten in een supermarkt ook: elk beoordelen op de merites van de producent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder