Reacties

Biologische schoonmaakmiddelen Action: do of dont'? — 22 reacties

 1. Haha, ik dacht: Jij test dat even, maar je bent voor die fase dus al afgehaakt. Zo grondig doe ik nooit onderzoek naar m'n schoonmaakmiddelen, moet ik zeggen;).

 2. Heb ze ook thuis en helaas heft de jongste de flessen ook ontdekt. Helaas want ze heeft ze op twee plekken met een natte onderkant op de marmeren vensterbanken gezet. Twee grote uitgebeten plekken als gevolg. Vraag me dus nu af hoe vriendelijk die flessen daadwerkelijk zijn😭. Heb er nu een hekel aan gekregen om ze te gebruiken.

 3. Ik heb de allesreinigerspray en hij maakt goed schoon. Maar ik vind de geur, hoewel lekker, veel te sterk. Ik kreeg er hoofdpijn van. Maar dat heb ik ook bij geurkaarsen en wierrook.

 4. Hier ook doorgaans groene zeep, of gewoon een dopje ecologische allesreiniger in een spuitfles. Het onderzoek zegt dit over die longen trouwens:

  What This Study Adds to the Field: This study suggests that also long-term respiratory health is impaired 10-20 years after cleaning activities. We found accelerated lung function decline in women both following occupational cleaning and cleaning at home. The effect size was comparable to the effect size related to 10-20 pack-years of tobacco smoking

  Dus ze zijn niet pikzwart zoals bij rokers maar de longfunctie gaat wel evenzogoed achteruit.

  Je vraagt je echt af waarom mensen het blijven gebruiken...

  En ik weet niet precies hoe het nu zit met de regels maar destijds mocht een product wel bepaalde 'verantwoorde' kenmerken hebben ondanks dat het parfum wel synthetisch en dus niet biologisch afbreekbaar hoefde te zijn.

 5. Er zijn zoveel schoonmaakmiddelen op de markt en van allerlei merken dat je soms door bomen het bos niet ziet maar ik gebruik altijd wat mijn oma altijd gebruikte en dat helpt net zo goed dan al die verschillende rotzooi. En met groene zeep krijg je alles schoon zonder al die flessen in je kast. Soms doe ik er dan ook een klein scheutje azijn bij zoals oma dit deed en echt alles is echt schoon hoor.

 6. Ik ben ook bij de Action geweest. Daar heb ik een bloemenspuit gekocht voor 59 cent. Thuisgekomen heb ik die gevuld met een bodempje vloeibare groene zeep aangevuld met kraanwater. Als ik iets snel wil schoonmaken spuit ik even wat uit mijn bloemenspuit erop en haal er een doek over. Ideaal!

 7. Het nadeel van action is dat men werkt met het grootschalig inkopen van producten. Zodra het uitverkocht is, is het later dus niet meer leverbaar. Heb je eindelijk iets waar je tevreden over bent, is het vaak van korte duur dus. Dat geldt ook voor dit "wondermiddel". Bovendien komt t vaak uit het buitenland, is het amper of niet voorzien van Nederlandse informatie, dus neemt de koper vaak een risico door het te gebruiken. Geloof me, er zijn goede, goedkopere allesreinigers die wel biologisch zijn in de handel, echter nooit bij verkoopgiganten zoals Action, Wibra of supermarkten. Daar draait het maar om 1 ding; zoveel mogelijk winst maken.

  Overigens; ik zag in de commentaren een opmerking op vlekken in een marmeren vensterbank. Natuursteen is poreus, natuurprodukt dus. Daar mag je nooit met zeep op. Simpel.

  Tip:
  Wil je zeker weten of je een biologisch product hebt? Vraag aan de verkoper de productinfo en veiligheidsbladen. Hebben ze die niet? 3x raden hoe biologisch t produkt dan is.

  Oja, en citonella maakt evenals chloor NIET schoon. Citronella is een geurmanipulator en chloor bleekt het vuil zodat je het niet meer ziet, maar het wel blijft zitten.

  Succes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder