Reacties

Zelf schoonmaakmiddel maken met Groene zeepjes & sopjes — 29 reacties

 1. Heb wel eens zelf allesreiniger gemaakt maar vond het uiteindelijk toch niet fijn. De wasmachine schoonmaken met azijn doe ik wel evenals de vaatwasser. Om de spoelbakken/wastafels/doucheput/Wc's te onderhouden gooi ik hier eens per 6 weken een kopje (vloeibare die in pakjes van Driehoek) en 250 ml. schoonmaakazijn in. Uurtje of 2 laten staan (gaat flink bruisen eerst) en dan goed doorspoelen met heet water. Werkt net zo goed als ontstoppers etc. mits je het regelmatig doet. Gebruik tegenwoordig allesreiniger etc. van Marcel's Greensoap. Ruikt lekker en je doet en gaat lang mee. Vooral die vaatwastabletten die ik onlangs kocht ruiken heerlijk maar zijn wel prijzig :-)

 2. Staat er ook uitleg in of iets basisch of alkalisch is? Welk middel reinigt, en welk middel desinfecteert? En welke dingen je niet mag mengen?
  Niet doen:waterstofperoxide met azijn= perazijnzuur
  Bleek en azijn =chloorgas
  Bleek en alchohol=choroform
  Azijn en zeep=prut(je ontzeept de zeep als het ware)

 3. Ik zal niet snel zelf een schoonmaakmiddel maken, maar wel leuk om eens te lezen en misschien zitten er handige tips bij. Meestel zoek ik zoiets dan op, op internet.

 4. Ik vind zeepproducten niet duur. Zelf maken loont zich niet echt, tenzij je het leuk vindt. Dan is er sprake van een hobby of huisvlijt.
  Enkele kilo's marseillezeep (vlokken) op voorraad hebben om slechte tijden te kunnen overbruggen is wel verstandig.

 5. Ik moet hier toch echt eens iets mee doen. Vooral voor het idee dat er minder producten in de kast staan en het beter voor het milieu is. Bedankt voor deze tip over het boek, ik ga me eens verdiepen!

 6. Wat goed dat dit bestaat. Er zijn vast veel mensen die hierin geïnteresseerd in zijn en hier ook de tijd voor willen nemen. Helaas heb ik die tijd niet (en natuurlijk kan je altijd tijd maken als het moet, maar ik vrees dat ik dit niet als een prioriteit zie). Los daarvan heb je toch ook best veel ingrediënten nodig.

 7. Ach, het is een eitje als je het vaak doet en ik maak er niet veel werk van: gewoon groene zeep om de kledingwas te doen, om alles schoon te maken en verder maak ik van Sunlight zeep en soda wasmiddel voor de vuile was.
  Sinds ik bij mensen thuis schoonmaak, zie ik pas hoeveel middelen anderen gebruiken, geheel overbodig. Met groene zeep, Vim, azijn, soda en Sunlight zeep kom ja al een heel eind, en inderdaad, dat is niet zo slecht voor je huid als al die dingen uit de winkel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder