Groene zeep Kruidvat: Driehoek versus Kruidvat merk

Kruidvat groene zeep
Kruidvat groene zeep

Sommige merken worden een begrip. Eén zo’n merk is Driehoek groene zeep.

Als mensen het over groene zeep hebben, dan bedoelen ze daarmee vaak Driehoek groene zeep.

Kruidvat groene zeep: gele fles, groene dop

Ik denk dat de meesten van ons de bekende gele fles met de groene dop wel zullen herkennen. Sterker nog, huismerken die hun eigen variant van groene zeep hebben gemaakt, hebben vaak een fles die lijkt op de fles van Driehoek groene zeep. Kijk maar naar de foto van Kruidvat groene zeep bovenaan deze post.

De look and feel van de fles groene zeep van Kruidvat is meteen herkenbaar als ‘groene zeep’.

Het wordt ook wel goudzeep genoemd, vanwege de gouden kleur.

Groene zeep van Kruidvat versus Driehoek groene zeep

Ik vroeg me af wat nou precies het verschil is tussen de vloeibare zeep van Kruidvat en die van Driehoek, behalve de prijs. De Kruidvat versie is namelijk 50 cent goedkoper. Dus als de ingrediënten ongeveer hetzelfde zijn, dan vind ik dat een goede reden om de Kruidvat vloeibare zeep te kiezen.

Ik besloot naar de bron te gaan, en mailde Marcel Belt van Marcels Green Soap. Helaas antwoordde hij dat hij alleen weet wat er in Driehoek groene zeep zit, en niet wat er in de huismerkversie van Kruidvat zit.

Dan maar zelf kijken naar eventuele verschillen!

In zo’n geval kun je als consument te rade gaan bij het etiket, maar wie schetst mijn teleurstelling: er staan helemaal geen ingrediënten op de de fles vloeibare zeep van de Kruidvat. Kijk maar:

Groene zeep Kruidvat

Ik heb contact opgenomen met Kruidvat via hun Facebookpagina. Van hen kreeg ik de informatie over de ingrediënten in hun vloeibare zeep:

Hieronder een foto van het etiket van de Driehoek Groene zeep:

Groene zeep Driehoek

Op de fles Driehoek groene zeep staat wel wat er in zit. Maar eerst sommen ze uitgebreid op wat er allemaal NIET in zit zoals chloor, ammonia, fosfaten, parabenen, zuren of andere petrochemische ingrediënten. Wat er wel in zit, volgens het etiket:

Groene zeep Kruidvat kopen?

De huismerkversie van groene zeep van Kruidvat vond je online hier, maar die link leidt nu tot een foutpagina. Een fles vloeibare zeep van Kruidvat kost 0,99 cent en is 50 cent goedkoper dan de Driehoek versie. Driehoek groene zeep kun je wel online bestellen bij Kruidvat.

Als je naar de ingrediënten kijkt, dan zie je dat in de Groene Zeep van Driehoek meer zeep zit.

Dat vind ik een goed argument om dan toch maar de Driehoekversie te kopen moet ik zeggen.

Lees ook Biologische schoonmaakmiddelen Action

* Driehoek groene zeep was van Unilever, maar zij verkochten het in 2017 aan Marcel Belt van de Green Soap Company.

Zwarte zeep kruidvat

Nu we het toch over zeep hebben: kun je bij Kruidvat terecht voor zwarte zeep? Maar helaas! Ik heb gekeken, maar zwarte zeep is niet te vinden in het Kruidvat assortiment.

Leestips

Zie ook mijn posts over zwarte zeep en ossengalzeep. En Aimé’s vraag over Groene zeep tegen rusteloze benen.

Wat zijn jouw ervaringen met verschillende groene zeep merken?

Met dank aan de snelle en vriendelijke klantenservice van Kruidvat via Facebook : )

Similar Posts

18 Comments

 1. Grappig. Groene zeep koop ik altijd goedkoop, huismerk AH. Dat geldt ook voor allesreiniger. Ik ben afgestapt van het principe van dure schoonmaakmiddelen kopen. Ik keek eens goed naar de prijzen en vond dat ik wel gek leek. Alleen Cillit Bang ben ik nog wel erg aan gehecht, maar ik heb nu toch een testfles gehaald van een huismerk. Ben benieuwd.

 2. Het is met als zeeppoeder. Volgens de reclames worden ze ieder jaar beter. Als je met de goedkope variant tevreden bent, waarom dan de dure nemen. Dat geldt overigens ook voor mensen die gehecht zijn aan Douwe Egberts koffie. Veel te duur…

 3. Hoi Nicole,

  eerlijk gezegd gebruik ik nooit Groene Zeep.
  Maar ik vind het wel een goed idee.
  Dus… ik ga vanmiddag maar eens een fles kopen en het gebruiken.
  Voor het geld hoef je het niet te laten.
  Ik vind limoengeur wel lekker… dus misschien wordt het dan toch die van Driehoek…

  Groetje svan Marlou

  .

 4. ik heb altijd die van driehoek en dan die dikke in een pot, die klop ik dan in heet water op om er de vloer mee te dweilen, heeft zo’n heerlijke nostalgische geur :-)

 5. Ik maak altijd schoon met de groene zeep van driehoek uit een pot waarmee ik een sopje klop. Heerlijke geur die mij aan vroeger bij oma doet denken😊

 6. De vloeibare zeep van welk huismerk ook maakt evengoed schoon als die van Driehoek. Driehoek vind ik qua geur wel beter, en sommige huismerken vind ik dan zelfs vies ruiken, bijvoorbeeld de G.woon. Die van AH ruikt wel erg lekker!

 7. Ik gebruik nooit groene zeep. Ik ken het wel van vroeger. Wij hadden zo’n pot staan, daar maakte mijn moeder voetenbadjes mee.

 8. Natuurlijk ken ik de groene zeep wel van huis uit en dan die in pot, zelf heb ik hem eerlijk gezegd nog nooit gekocht.. als alles reiniger gebruik ik altijd citronel, vind de geur daarvan zo lekker fris.
  Maar nu je er over begint zal ik toch eens kijken of ik ergens eens zo’n pot ziet, weet mijn moeder deed er echt alles mee, schandalig eigenlijk dat ik zo’n pot niet in huis hebt ;-)

 9. Ik heb een pot groene zeep van driehoek… Die je zo lekker in klodders overal in kunt doen.
  Die van het kruidvat ken ik niet. Kom daar zelden tot nooit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.