Reacties

Zwarte zeep: alles wat je weten wilt! — 27 reacties

 1. Ik vind het er niet aantrekkelijk uitzien en ook als jij zegt dat het niet lekker ruikt, spreekt het mij niet aan. Maar het heeft wel tal van voordelen gezien de hele waslijst die jij opsomt. Toch ga ik de uitdaging met zwarte zeep niet aan.

 2. Nog nooit van gehoord, maar ziet er heel handig uit. Als ik nog eens bij een toko kom, neem ik wel een stuk mee om te proberen. Vooral toepassing bij eczeem vond ik een handige.

 3. Van zwarte zeep had ik nooit eerder gehoord. Ik vind dit wel heel interessant. Een poosje geleden heb ik het hele internet binnenstebuiten gehaald om op te zoeken hoe je zelf zeep kunt maken en dat blijkt niet mogelijk te zijn zonder je keuken om te toveren tot een laboratorium waarin je chemische reacties teweegbrengt met loog. Ik moet het strakjes even wat beter lezen, maar als ik die handleiding op Wikihow bekijk dan heb ik zo op het eerste gezicht de indruk dat je deze zeep wel kunt maken zonder loog!

 4. Onzin, heel goede reclamebureau's die dit verzinnen.
  Sorry...elke zeep is er om mee schoon te maken, of dat nou je ramen, auto, of gezicht is.
  Zeep, kan je ook zelf maken. Als je dat eens gedaan hebt(doe eens een leuke workshop met wat vriendinnen ofzo) dan wéét je hoe zeep gemaakt wordt, in elkaar zit en wat je er allemaal mee kan. Voor mensen die chemische zeep maar niets vinden...elke zeep is chemisch, want ontstaat door chemisch proces.
  Aleppozeep en teerzeep(tarsoap) zijn andere zwarte zepen.

 5. Vroeger toen mijn kinderen baby's waren had ik zwarte zeep om ze te wassen maar ik denk niet dat het de zelfde is ,dat was de vorm van een gewone zeepblok en echt zwart van kleur maar die rook lekker dat was echt een baby zeep met een speciale geur ik rook daar graag aan als ze gewassen waren.

 6. Deze zwarte zeep ziet er niet aantrekkelijk uit. Er zijn genoeg andere al of niet natuurlijke zeepjes die me bevallen dus ik zal deze niet proberen. Mijn huidige favoriet is een glycerine/olijfoliezeep , ruikt heerlijk, die bedoeld is om je gezicht mee te wassen. Geen gedoe met reinigingslotions of cremes, gewoon dit zeepje !

 7. Dank voor de uitgebreide beschrijving wat deze zeep allemaal kan bereiken!
  Ik zou iedereen wel wakker willen schudden.....de natuur heeft zoveel mooie, gezonde produkten voor ons:
  Als je je er in verdiept gaat er een wereld voor je open.....
  Kijk naar de werking van dit produkt en kijk wat de natuur ons aanreikt!
  Ik las vanmorgen iets over de humus-arme grond waar ons voedsel op verbouwd wordt. We moeten leren van de natuur, die zelf zorgt voor een rijke grond, geen mens heeft ooit kunstmest in het oerwoud gebracht, de natuur doet het allemaal zelf.
  Ik word hier dus helemaal lyrisch van....

 8. Ik heb al jaren een stuk Dudu Osun in de kast liggen, gekregen van een kennisje die in Nigeria was geweest. Het ruikt heerlijk! Ik heb het puur voor de geur in mijn kast liggen.

 9. Rituals verkoopt tegenwoordig ook zwarte zeep! Dus hoezo, niet aantrekkelijk....
  Zij verkopen het in een tube weliswaar, en niet in een blok. Het is de hamam variant, en kost ongeveer 9 euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder