Reacties

Preppen voor het einde van de wereld? — 14 reacties

 1. Preppen in extreme vorm doe ik niet aan mee. Bij mij geen schuilkelder onder de grond die tegen een kernoorlog bestand is.
  Ik ben van na de oorlog en weet nog goed dat mijn ouders een z.g. provisiekelder hadden. Die was helemaal volgestouwd met levensmiddelen van eigen grond. Daar konden we in tijd van nood als gezin van 5 personen bijna een jaar van leven.
  Zelf doe ik dat ook. Al doe ik niet wecken. Grote Keulse potten met gepekeld vlees heb ik ook niet. Ik let wel op aanbiedingen in de diverse supermarkten. Als ingeblikt voedsel in de aanbieding is neem ik daar rustig 24 blikken extra van mee. Recentelijk nog 100 ingeblikte broden gekocht in een leuke aanbieding.
  Ik ben voorbereid om zonder electriciteit of gas te leven.
  Als de nood aan de man is kan ik ruim een jaar leven van mijn voorraden zonder mijn huis te verlaten. Eerlijkheidshalve hoop ik het echter nooit nodig te hebben.

  • Ik ben onder de indruk Joannes: een jaar lang kunnen overleven met je vooraden! Dat vind ik knap. Zo ver kom ik zelf helaas totaal niet.

   Wat bijzonder 'ingeblikt brood'. Waar koop je zoiets?

  • Een voorraad bouw je langzaam op Vlijtig Liesje. Dan merk je dat financieel niet zo. Ingeblikt brood? Type het maar eens in op google. Er zijn diverse leveranciers. Het brood is 500 gram en beperkt tot de zeer voedzame Pompernickel, volkoren- en maisbrood. Ik woon vlak bij de Duitse grens en daar waren die broden bij de Aldi in de aanbieding voor 2 Euro.

 2. Wij preppen niet omdat ik nooit over mijn hart zou kunnen krijgen om zelf bv nog veel voeding te hebben en evt naasten/buren niet mee te laten eten als het zover zou komen dat voeding etc schaars zou zijn, dus zou ik alles verdelen en dan is het nog weer snel op.
  Ik vind het wat onzin behalve een wat redelijke normale hoeveelheid.
  En wat betreft schuilkelders gaat ook niet ivm handicap etc dus ik kan al snel geen kant op, laten we hopen dat het nooit zover komt dat het nodig zou zijn.

 3. Er zijn steeds vaker korte en soms langere uitval van gas,water elektra. Daar heb ik me wel op voorbereid Wat pakken water, en een petroleumstel om koffie te kunnen zetten, en het noodpakket zoals crisis.nl voorschrijft met kaarsen en wat medicijnen op voorraad een lijst met namen en telefoonnummers heb ik ook.
  Ik heb ook een tasje klaarstaan met pyjama en andere dingen die ik in ziekenhuis nodig kan hebben...maar toen ik laatst onverwacht met ambulance naar ziekenhuis moest, werd dat wel vergeten. Dar moet ik nog wel wat op verzinnen.

  • Ik wou net zeggen dat je zo'n tas standaard in de auto kunt zetten, maar dat werkt natuurlijk niet als je met de ambulance naar het ziekenhuis moet.

   Wat een schrik trouwens Greet. Hopelijk was het niets ernstigs uiteindelijk?

 4. Ik was twee uur later weer thuis. Ik wist dat het wel meeviel.
  Het ergste was de rekening voor de ambulance...meer dan 700 euro(ritje van 3 km) en moet 385 betalen...denk daar dus aan voordat je voor iemand een ambulance belt...kost veel geld(schrapt nu maar de vakantie...wegens blut)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>