Reacties

Ramen lappen in 7 simpele stappen! — 54 reacties

 1. Heb het filmpje bekeken. Maar zei heeft het niet over keukenrol. Ze gebruikt een ‘keukendoek om glazen mee droog te maken’. Wij noemen dat een theedoek. Ik gebruik idd altijd een oude theedoek om na te wrijven. Werkt perfect.

 2. hmmm... luie huisvrouwen wachten zo lang mogelijk, en als het tussendoor regent( hier aan de kust met de harde wind....hmmm dan denk ik ze hebben weer een beurtje gehad :-)
  Daarna is het zo'n beetje matglas, want de ziltezoute zeelucht/wind maakt alles ....wazig....
  Geen beginnen aan dus...pick your battles... dit is er niet een van ...alhoewel ik t wel fijn vind als ik ze toch eens gewassen heb en ze zo mooi glimmen ....

 3. Hoi Nicole,

  eerlijk gezegd heb ik er een bloedhekel aan.
  Ik heb zelfs een keer een nichtje mijn ramen laten doen,
  voor geld, hoor!
  Die deed het zo snel en goed... ik dacht: dat kan ik toch ook.
  Nou... mooi niet.
  Ik kan het niet en ik wil het ook niet.
  Rotklus!
  Dus ik heb chronisch nogal niet schone ramen.
  Nou en?

  Dagdag... groetjes van Marlou

  .

 4. Wat is er gebeurd met je Ferry Shiny doekje? Ik herinner me dat je daar wel eens heel enthousiast over was om je ramen te zemen.
  Groet, Stefanie

 5. Leuk artikel maar ik wil, als ik zo vrij mag zijn, hier toch wel wat kanttekeningen bij maken:

  Om je ramen snel, goed en streeploos te kunnen lappen moet je investeren!

  1) koop een inwasser (is een houder met een hoesje/bontje) er om heen en daar sop je je ramen mee in. Fijn voor grote ramen!
  2) koop een wisser(trekker), helemaal voor grote ramen, van 45 cm. Je bent 2 x zo snel klaar. Ik heb er 1 van het merk Durol (tegenwoordig heet dat meen in Unger). Ik heb de mijne al ruim 40 jaar (ik lap minstens elke 14 dagen mijn ramen) en ik gebruik nog steeds dezelfde. Het voordeel van deze ramenwissers is dat je na verloop van tijd alleen de rubbers (zijn los verkrijgbaar) hoeft te vervangen.
  3) En als je dan zo'n raamwisser hebt wees er heel erg zuinig op!!! Niet onder in een keukenkastje leggen waar het in contact kan komen met (scherpe) voorwerpen!
  Want waar komen de strepen op de ramen in de regel vandaan? Juist ja, door beschadigingen van het rubber.
  4) verder gebruik ik altijd een oude theedoek (na elke "wis" je wisser droogmaken), geel vaatdoekje en het sop van Glorix 02 (blauwe fles).
  5. Het schijnt tegenwoordig zelfs dat de inwasser en wisser op een steel kan schroeven zijn zodat je minder snel de trap hoeft te pakken.
  Succes!

 6. ik gebruik altijd zo'n micovezeldoekje maar ook wel zo'n elektrisch apparaat.
  Maar sinds ik verhuisd ben komt er iedere 6 weken een Turkse rammenlapper. En die lapt zo goed. Daar kan ik niet tegenop.

 7. Ramen lappen, een job waar ik een hekel aan heb. Hier gebeurt het pas wanneer het zo erg is dat mijn man begint te klagen en dan doet hij het LOL Toch de buitenkant. Ik heb hoogtevrees en durf dus echt niet op een onstabiele ladder te staan en buiten is de grond nogal ongelijk bij het grote raam vooraan. De binnenkant doe ik dan wel, maar echt tegen de zin. En strepen, tja, daar leren we met leven, we zijn al blij als het vuil eraf is.

 8. Uhm... de glazenwassers ... Alleen doen zij het maar vanaf de buitenkant. De binnenkant zouden we zeker wat vaker mogen doen. Die tips van in de zon en als het vriest? Ai, dat wist ik dus niet eens. Wat heb jij toch altijd nuttige artikelen!

 9. Ik doe het praktisch nooit - ja ik weet, ik schaam me ook - en als ik het doe dan zit het inderdaad vol strepen. Ik ga binnenkort maar met je blog erbij experimenteren :)

 10. Heb het al heel vroeg geleerd was 13 jaar. Moest thuis altijd doen. Owee als ik het niet goed deed. En nu kijk ik erg kritisch of er geen strepen zitten. Vind het zelf's nu erg dat je niet de ramen kunt zemen door die rottige regen :(

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder