Wintertijd 2019: tijd verzet

wintertijd 2019

Het handige aan al die moderne apparatuur zoals smartphones, computers en activity trackers als Fitbit is dat ze uit zichzelf de nieuwe tijd instellen : )

Maar het heeft toch ook wel iets om heel 'old school' de klok aan te passen!

Volgens wetenschappers past de wintertijd het beste bij onze biologische klok. Dus wat mij betreft houden we in maart 2020 de klok gewoon op deze tijd!

Hoe vond jij de overgang van zomertijd naar wintertijd dit jaar?

Similar Posts

21 Comments

 1. Al twee dagen om vijf uur wakker... 🤔 Ik bedacht zaterdag ook nog dat ik wel heel erg blij ben dat ik geen hobby heb als klokken verzamelen of zo;).

 2. Zelf kan ik er prima mee omgaan, mijn dochter van 3 had er wat meer moeite mee. Die stond zondagochtend om half 5 (half 6 oude tijd) klaarwakker naast mijn bed. Voor kids is het altijd eventjes wennen, en tegen de tijd dat ze gewend zijn, gaat de klok weer een uur terug.

 3. Zelf ben ik een avondmens. Vandaar dat ik de zomertijd verkies. Lekker langer licht 's avonds, en 's morgens mag -voor mij- het gerust langer donker blijven.
  Maar ik vrees dat we niet veel keuze hebben en gewoon voorlopig moeten blijven klokken verzetten? Europa geraakt het niet eens....
  Voor kinderen is dit niet o evident, en voor hun ouders nog minder (vrees ik)

 4. Wintertijd bestaat niet. We kunnen hier kiezen uit standaardtijd en zomertijd. Ik goe daar niets mee. Dwz bij zomertijd sta ik rond half 9op en met standaardtijd half 8. Ik heb geen horloge en maar 1 wekkertje, die ik handmatig verzet.

  1. Ik kom uit bed als het licht wordt en dat is nu dus rond 07:40.

   Dat klassikaal verzetten (dom idee van de Engelsen) van de klok brengt mij niet van de wijs. ;-)

 5. Ik schrok me vandaag kapot omdat de enigste klok in de huiskamer nog niet verzet was. Ik had een afspraak dus ik had al weg moeten gaan. Gelukkig had ik het snel door.

 6. Ik baal altijd zo van de klokken op de oven en de magnetron. Moet steeds weer zoeken hoe je die bij zet. Maar verder geen last van gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.