Netflix tip: 6 Koreaanse drama’s op Netflix!

Koreaanse drama's op Netflix

Jaja, ik weet dat ik had beloofd om mijn liefde voor Koreaanse drama’s voor me te houden, en uit te leven op mijn blog voor Koreaanse drama’s. Maar zo nu en dan moet ik er toch ook even wat over kwijt op Huisvlijt! Want wist je dat er diverse Koreaanse drama’s te zien zijn op Netflix?!

Ik bedoel maar.

Hieronder 6 van mijn favoriete Kdrama’s die beschikbaar zijn op Netflix.

Voordat we beginnen even dit

Voordat we beginnen even dit: om onderstaande Kdrama’s te kunnen zien moet je even de taal bij je profiel instellen op Engels. Dan krijg je namelijk ineens veel Kdrama’s tot je beschikking op Netflix. Dat doe je door naar je Netflix profiel te gaan en op het potloodje te klikken. Vervolgens stel je de taal op Engels in:

Screen Shot 2019 10 19 at 13.00.04

Wil je nog meer uit je Netflix account halen, lees dan Netflix tips.

6 Top Koreaanse drama’s die je op Netflix kunt kijken!

1. Two Worlds

Het Kdrama waarmee het allemaal begon voor mij. Ik heb de grootste moeite om de namen van de Koreaanse acteurs te onthouden, maar als ik het over ‘You Suck’ (Lee Jong-suk) heb dan weet mijn dochter altijd meteen wie ik bedoel. You Suck is de mannelijke hoofdpersoon in Two Worlds. In dit Kdrama belandt arts in opleiding Oh Yeon Joo in de wereld van de webtoon Two Worlds. Daar redt ze het leven van de hoofdpersoon van de strip: Kang Cheol. En dan wordt hij natuurlijk verliefd op haar, en zij op hem.

2. You’re my destiny oftewel Fated to love you

Dit is mijn absoluut favoriete Kdrama! Ik heb het inmiddels geloof ik al wel 5 keer gekeken, hoewel ik het middenstukje soms oversla omdat het zo hartverscheurend is. Hieronder mijn favoriete scène, waarin Mi Yeon, de mannelijke hoofdrolspeler Lee Gun confronteert met de waarheid. Hij heeft het gen voor de ziekte van Huntington, en had haar daarom van zich weggeduwd. Maar nu weet ze alles, en verklaart hem de liefde!

3. The Heirs

The Heirs is één van de Kdrama’s die Koreaanse series op de kaart zetten! Het gaat over een groep jongeren die nog op school zitten, maar dat mag de pret niet drukken want het gaat over de liefde. Klassiek is de soundtrack die ze elke keer als de twee hoofdrolspelers elkaar diep in de ogen kijken afspelen: ‘Love is the moment!’

De mannelijke hoofdrolspeler, Lee Min Ho, is één van de meest populaire Kdrama acteurs. Hij was een tijdje uit de running omdat hij in het leger moest, maar hij is nu bezig met een nieuw drama!

4. I am not a robot

In Koreaanse drama’s zijn ze niet vies van allerlei aandoeningen. Een populaire is de kwaal waarbij de meestal mannelijke hoofdpersoon geen gezichten kan herkennen. In I am not a robot heeft de mannelijke hoofdpersoon een allergie voor mensen. Als hij mensen aanraakt krijgt hij enorme uitslag en gaat bijna dood. Vandaar dat hij erg eenzaam is, en interesse heeft in een robot die er uit ziet als een echt mens. Maar wat hij niet weet is dat de robot niet op tijd af was, en dat zijn robot eigenlijk een echte vrouw is!

Ook dit is weer een lief en romantisch Kdrama!

5. My love from the star

In dit Kdrama ontstaat er een romance tussen alien Do Min Joon, die er overigens uit ziet als een aantrekkelijke man, en actrice Cheon Song Yi. Dit drama is ook nog eens erg grappig, en daarnaast aangenaam romantisch.

6. Coffee Prince

Laten we vooral Coffee Prince niet vergeten! Dit was het Kdrama dat Gong Yoo beroemd maakte. Het is een zogenoemde ‘gender bender’: de vrouwelijke hoofdpersoon speelt een jongen. Dit Kdrama is een stuk ouder, en de kleding en haarstijl doen daardoor soms pijn aan de ogen. Maar de romantiek is prachtig.

Tot slot

Er staan nog veel meer Koreaanse series op Netflix, maar dit zijn mijn favorieten. Ook als je niet zo van romantische Kdrama’s houdt, kun je terecht op Netflix. Gewoon even de taal instellen op Engels, en er gaat een wereld voor je open : )

Wat Koreaanse series onderscheidt van ‘gewone’ series zijn de bijzondere verhaallijnen en thema’s. En de enorme romantiek!

Wil je meer lezen over mooi Kdrama’s bezoek dan mijn blog over Kdrama’s. Elke 14 dagen plaats ik daar een review van een Kdrama.

Lees ook mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

15 Comments

 1. OMG, extreem late to the party. Maar ik had dus echt NL Netflix uitgekeken op Koreaans drama gebied en was bezig met de rerun. En nu deze tip! IK WORD GEK!!!!!hartelijk dank, je kan me vinden in bd, met Netflix.

  1. Oh leuk Karlijn, een collega fan van Koreaanse drama’s! Welke zijn jouw favoriet? Op mijn blog kdramaholic.nl vind je nog veel meer leuke Kdrama’s.

  2. Ik belandde bij toeval op Something in the Rain, die vond ik echt te gek. Toen ben ik eerst met alle Aziatische series begonnen. Maar mijn voorkeur ligt toch echt bij Korea. Japanse series vind ik enorm traag en Chinees is wel okay, maar ook niet echt mijn ding.
   Recentelijk Crash Landing on You gekeken en de laatste 1,5 aflevering non stop zitten janken, dus die staat nu bovenaan de lijst.
   Vooral het romantische genre vind ik top. Dus science fiction en historsich drama etc is niet echt mijn ding. Bovenaan de lijst dus CLOY, Net als jij vond ik Chocolate ook nogal suf, maar het vele koken was wel top. Ik ga nu even kijken welke je allemaal adviseert. Ik denk dat ik start met Two Words. Ik vond Lee Jong-suk in Romance is a bonus book ook prima te doen.

  3. Something in the rain is inderdaad mooi. Als je van romantische Kdrama’s houdt dan is Two Worlds inderdaad geweldig.

   Welke ik dan ook kan aanraden zijn: Fated to love you (Koreaanse versie) en Legend of the blue sea! Oh, en natuurlijk Goblin! Die is ook echt geweldig.

  4. 16 afleveringen van een uur, ik ben voorlopig onder de pannen. Waar kijk jij Goblin op? Op Viki?

 2. Zo, bedankt voor de W Two Wolds tip! Ik ben bij aflevering 7 denk ik en moet mezelf echt dwingen niet te kijken (en dat terwijl ik die lippen van You Suck storend onnatuurlijk vind). Maar, dang wat een fantastisch drama, en zo schattig ook. Ik geloof dat wij mbt K-drama voorkeuren helemaal op 1 lijn zitten. Dus na deze begin ik aan de Koffie jongens ;-). En je andere website is mijn nieuwe go-to als ik uitgekeken ben. Super dank voor de moeite die je in de reviews steekt, ik ben er enorm blij mee.

  1. Wat leuk dat je Two Worlds een mooi drama vindt!

   Coffee Prince is alleen al de moeite vanwege Gong Yoo, hoewel het wel enorm gedateerd is. Het kapsel van Gong Yoo is echt vreselijk, maar de ontluikende liefde tussen hem en zijn tegenspeelster vond ik prachtig.

 3. Coffee Prince vond ik echt geweldig, heb meteen het volledige repertoire van Gong Yoo op mijn “to watch” lijst gezet. Zijn mimiek is echt to die for en iedere aflevering dikke tranen bij mij hoor! Deze staat zeker bovenaan mijn lijst.
  Ik heb jouw favo My secret romance ook net uitgekeken, staat niet bovenaan mijn lijst. Ik vond met name de afleveringen 9 t/m 12 erg traag.

  Nu op zoek naar de volgende, maar eerst maar even een MyDramaList profiel aangemaakt, want ik ben het overzicht een beetje aan het kwijtraken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.