Reacties

Kdrama: waarom is het zo verslavend en populair? — 52 reacties

  • Dat had ik dus ook van te voren Mariëlle. Dat is het aparte aan dat Kdrama. Ik ben met een zeer negatieve instelling te kijken, en toch kreeg het me te pakken ; )

 1. Dat was erg interessant om te lezen! Je mist alleen een klein detail: elke mannelijke lead heeft chocolate abs <3
  En ik ben het helemaal met je eens over de originele verhaallijnen! Daarnaast vind ik de screenplay en het script ook altijd geweldig! EN de soundtracks laten je dromen, zo goed zijn ze <3
  Maar ik houd vooral van kdramas omdat ze in mijn mening veel meesleurender en relatable zijn dan westerse series.

  Heimwee maar veel liefs uit China
  Teuntje

 2. Ik kijk sowieso zelden series en zoals jij deze beschrijft heb ik niet het gevoel dat ik iets mis. Ooit kreeg ik van een vage kennis een stapel bouquet-reeks-boekjes “jij leest toch zo graag” ................Ben nooit verder gekomen dan de eerste 25 pagina’s van een boekje en heb de stapel snel bij een kringloopwinkel afgegeven!

 3. Vind het zo leuk om te zien hoe enthousiast je bent geworden over KDrama. Het is dat ik even niet zo heel veel tijd heb, maar zou het bijna gaan kijken. Stukje zelfbescherming vooraf denk ik :)

 4. Oooo zo herkenbaar! Ik had dit dus met Orange is the new black. Heb nota bene zelf geen tv, haha maar bleef maar kijken bij mijn vriend.

  Conclusie: ik blijf er maar uit de buurt en focus mij op het lezen van boeken ;).

 5. Ik ben lang lid geweest van een Japan-forum dus de term Kdrama had ik wel eens voorbij zien komen. Net als Kpop en K.... ;-) Ik kijk het zelf niet, maar meer vanwege tijdgebrek: ik kijk niet veel tv.

 6. Kdrama, voor het eerst dat ik ervan hoor!
  Maar ik ben dan ook niet echt een tv kijken.

  Wat me onlangs vooral verraste over mezelf?
  Vooral dat ik de dingen makkelijker naast me neer kan leggen. Ouder worden heeft zo zijn voordelen... :)

 7. Een vroegere vriendin van mij was chinees en keek ook altijd zulke programma's en ondanks dat ik het allemaal niet begreep vond ik alleen het visuele al heel interessant om mee te kijken. Nu kijk ik het helemaal niet meer.

 8. Ik had nog nooit van Kdrama gehoord voordat ik jouw blogs hierover las. Ik vind het tof om nieuwe series te ontdekken, en dan niet alleen de bekende populaire series, dus wie weet is het iets voor mij. Meer over deze cultuur leren lijkt me ook heel interessant. Alleen afgaande op wat jij hierover schrijft heb ik het idee dat heel veel van deze series sciencefiction-elementen bevatten. Klopt dat? Daar houd ik namelijk net niet van - althans, dat maakt dat ik niet gauw aan een een boek, serie of film met een sciencefiction-lijn erin begin. Ik ben benieuwd!

  • Sommig Kdrama heeft Science Fiction elementen. Maar dat zijn er een paar. Dat is juist zo leuk aan Kdrama ze mixen er andere elementen bij in. Zoals sprookjes, geesten, etc.

 9. Zo fijn dat ik geen series kijk, lijkt me echt zonde van mijn tijd ; ) Ik heb mijzelf verrast met een retraite in een klooster afgelopen weekend. Het heeft mij ontzettend veel gebracht en daar ben ik zo blij mee!

 10. Ik vroeg me al af wat mensen zo interessant / leuk vonden aan Kdrama. Toch zou ik eerder de 'standaard' series kijken, omdat me dat op een of andere manier toch leuker lijkt :)

 11. Ik kan er eerlijk gezegd heel weinig mee. Denk ik. Want ook ik keek vanaf het prilste begin 'the bold and the beautiful', waarvan een ander misschien wel denkt: huh? Wat je erover vertelt en met name hoe enthousiast je erover vertelt, dat triggert mij wel. Wie weet in de toekomst. Nu eerst maar eens tijd vinden voor wat vrije tijd, hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>