Reacties

Stokhaken — 7 reacties

  1. Toevallig heb ik ook van de week ook voor het eerst erover gehoord! Met dat soort technieken spoor ik altijd een filmpje op youtube op. Het lukt mij nl ook zelden met behulp van uitleg op papier. Youtube is echt een uitvinding ervoor doordat je het precies kan zien hoe of wat in praktijk.

  2. Misschien een goede tip, even googelen op broomstick lace, en je komt uit bij een Engelstalige tutorial, met beelden, die heel goed te volgen is. Je moet er even handigheid in krijgen, maar het is heel leuk om te doen! Succes, groeten, Tineke

  3. Ik zie ook wel eens dat ze aan die "bezemsteel" een dunne breinaald plakken. Eerst snapte ik het niet, maar ik denk nu dat je dan altijd een gemakkelijke plek hebt waar je je haaknaald in kunt steken. Ik heb er nog geen ervaringen mee, moet ik eerlijk zeggen.

  4. Met de haaknaald een losse door je gehaakte ketting halen en die op de stok hangen, daarna de tweede erdoor heen halen en op de stok, dan zit het helemaal niet strak. Je hangt ze immers stuk voor stuk op. Een veelvoud van vijf geeft een mooi effect. Experimenteer ook eens met vier en zes. Dat zit er ook mooi uit. Met 60 steken kun je ook rijen wisselen want dat is zowel deelbaar door 3 als 4, 5 en 6.
    Bijvoorbeeld twee rijen met drie, twee met vier, tweevan vijf en twee van zes en dan weer terug twee van vijf enz. Houd je van rust doe dan steeds dezelfde hoeveelheid.
    Veel plezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder