Reacties

Doekjes breien patroon tips en tricks in een boek! — 13 reacties

 1. Wat leuk, Dit!

  Zelf heb ik meest blauwe, idd kunststof.

  Toevallig ben ik, ook van katoen een zwachtel aan het breien, voor een project voor mensen met lepa.

  Ik hou dit in mijn achterhoofd!

 2. Hm, bij mij liggen er ook een heleboel microvezeldoekjes in de kast. Heerlijk vind ik die, maar ik wist niet dat ze zó slecht waren. Ik kan trouwens écht niet breien, maar misschien kun je doekjes ook wel haken...

  • Dat lijkt me wel Naomi. Ik wist ook niet dat microvezeldoekjes slecht voor het milieu waren, totdat ik er een tijd geleden alweer op Huisvlijt een artikel over schreef.

 3. Ik heb ze zelf wel gebreid en gehaakt,maar vind ze (die van mij dan) toch wel heel hard en stijf. Voor het wassen maakt dat niet uit (Dorien) want iedere dag pak ik 2 of 3 keer een schoon en droog doekje, of het nu zelfgemaakt of microvezel is. Lekker meewassen op 60 graden en weer bacterievrij.
  Wat al jaren meegaat is een doekje gemaakt van een oude handdoek. Mijn vader had die in de auto om condens mee van het voorruit te vegen (jaren 70 mensen, geen airco in de auto). Dat doekje gaat zo lang mee en bevalt zo goed,dat ik inmiddels alle oude handdoeken en keukendoeken in stukjes knip voor het betere poets- en afneemwerk.

 4. Oh, jee! Dat van die microvezeldoekjes wist ik niet. Maar doekjes breien zie ik mezelf ook niet doen. Laat ik nou wel een stapel oude handdoeken hebben liggen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder