Reacties

Haken voor beginners: een overzicht van boeken! — 25 reacties

 1. Hee wat goed! De aanhouder wint! Ik heb het boekje aan Jaël cadeau gedaan op haar verjaardag en het is echt een heel helder, duidelijk boekje, voor alle leeftijden geschikt ;) Er staan ook stokjes in toch? Als je die eenmaal onder de knie krijgt dan gaat het misschien toch nog eens lukken met de granny squares, maar vierkantjes zijn ook al super natuurlijk!

  • Ja, dit boekje is echt heel duidelijk! Die muis legt het goed uit. Op de lagere school kreeg ik handwerkles en daar heb ik leren haken destijds. Ik kan op zich ook stokjes haken, maar ik zet nu in op heel basaal, en ga voor de vasten. Ik heb inmiddels al 6 vierkantjes. Elke dag 1!

   Granny Squares haken lijkt me wel echt geweldig.

  • Maar je moet er zoveel bij tellen vind ik! En ik was steeds de tel kwijt, en het werd ook helemaal niet mooi bij mij… : (
   Daarom doe ik nu eerst maar gewoon vierkantjes.

  • Je moet gewoon eerst leren haken, als je dat goed kunt, zijn die granny's echt niet moeilijk hoor. Maar wel met een simpele beginnen natuurlijk, dan gaat het vanzelf op gevoel en hoef je niet te tellen. Ik denk dat je een moeilijke granny hebt uitgezocht om mee te beginnen, dat moet je natuurlijk niet doen, haha;) Als je wilt heb ik wel wat patroontjes..

 2. Wat leuk dat je begonnen bent met haken.
  Als je stokjes kunt haken dan kun je ook granny's haken.
  Als je er nu heel veel plezier in krijgt dan kom je maar een keertje aan dan leer ik je granny's haken .
  In de bieb liggen mooie boekjes voor eenvoudige granny's te haken en met verschillende kleuren wol worden ze heel erg mooi.
  Groet Thea

 3. Wat goed! Haken werkt enorm verslavend, dus als je de smaak te pakken krijgt zul je hier nog veel plezier van beleven.
  Granny squares zijn niet zo ingewikkeld hoor. Kijk bijvoorbeeld eens op youtube, dan kun je meekijken. Zo heb ik leren haken en mijn eerste creatie was een granny :)

  Succes!

  Liefs,
  Mama Krieltje

 4. Je kunt ook op youtube kijken bij handwerkles. Deze mevrouw legt alle steken heel duidelijk uit, zo heb ik mij de basisbeginselen weer opnieuw aangeleerd. Tablet op schoot, haaknaald in de ene hand, draad in de andere hand. En eerst het filmpje uitzien en daarna beginnen en dan steeds even stoppen en dan zelf doen. Ik heb de haaknaalden van mijn oma gekregen en ook nog borduurdraad en katoen voor het haken. Zij maakte altijd kleedjes e.d. Dat is mij wat te oubollig dus ik wil mij de granny squares ook aanleren. En draad heb ik bij Z.eeman gekocht en op Sinterklaas wat echt gekleurd haakkatoen.

  Ik hoop dat ik ooit zo goed wordt als mijn oma in het handwerken. Zij kon ook prachtig borduren en breien. Ze leeft helaas niet meer, maar zo heb ik wel een mooie erfenis.

  In elk geval veel succes met haken en wie weet komt de deken deze winter nog klaar.

  groetjes,
  Janneke

 5. ehm.... ik vraag me af waaron vierkantjes?Als je toch een kleur doet? haak meteen aan een stuk een hele sprei? Want al die kleine vierkantjes aan elkaar vastmaken is ook een enorm werk, al die losse draadjes dan weer wegfrummelen op de juiste wijze etc etc....

 6. Als je vasten kan haken, lukt 't ook met stokjes en dan ben je halverwege de grannies. Suc6
  BTW mijn sprei is na 1,5 jaar bijna klaar :)
  groet

 7. Haken heb ik altijd heerlijk gevonden maar kan dat echt niet meer ivm artrose in duimen en polsen, je moet dan teveel met 1 haaknaald doen en erin knijpen. Ik heb heel veel kleedjes, gordijntjes en een heel mooi wandkleed met open vierkantjes en stokjes gemaakt van vrouwenfiguur. Het kleed in lijst gespijkerd en tegen gekleurde mooi had heel groots effect.

  Nu ik niet meer werk en handen niet meer voor kantoorwerk hoef te gerbuiken ben ik wel weer gaan breien, niet meer dan een paar toeren per dag maar dat gaat wel goed dat hoef je niet zo stijf vasttehouden. Ik ben nu ook de mutsjes voor savethechildren babietjes in India aan het maken, worden leuk en zijn lekker snel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder