1 vierkantje haken per dag: therapeutisch haken

vierkantje haken

Het lijkt er op dat ik eindelijk een succesvolle formule heb gevonden voor mezelf om te haken en te blíjven haken! Elke dag moet ik van mezelf minstens 1 vierkantje haken.

Ik maak een ketting van 11 lossen, haak daarop 10 vasten enz.

Elke dag 1 vierkantje haken

Zo’n vierkantje zorgt ervoor dat ik even blijf zitten, en niet meteen weer opspring omdat ik ‘even iets moet doen’. En de tijd die ik ervoor nodig heb is afzienbaar. Het plan is dat al die lapjes samen, uiteindelijk een mooie deken gaan worden. Ondertussen geniet ik ervan als ik een knot op heb, en met een ander kleurtje kan beginnen. De deken gaat dus kakelbont worden, want ik hou van kleur.

Maar ik denk dat ik alle vierkantjes uiteindelijk met zwart aan elkaar ga zetten. Ik wou dat ik echt granny squares haken kon, maar nou ja…

Kun jij wel granny squares haken? Dan is de challenge van 100 granny squares per dag haken misschien wel iets voor jou!

Leestips

Zie ook mijn posts over Bloemen haken, Sokken haken en  Cactussen haken!

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik doe met je mee. Elke dag 1 square haken moet toch te doen zijn. Ik heb er al een aantal gehaakt, wat straks een heerlijk bankdekentje gaat worden.
  Succes met jouw kleurig dekentje.

  1. Dat is mijn ultieme haakdroom: een heuse granny square deken haken! Maar nu houd ik het eerst nog even bij gewone vierkantjes.

   Maar inderdaad: als je als doel hebt 1 vierkantje/granny square per dag, dan wordt het overzichtelijk, en het is goed te doen!

 2. Wat een goed idee! Ik wil graag haken maar een heel project komt er gewoon niet van. Dit is te overzien en kan uiteindelijk een mooie deken worden, super idee!

  1. Ik kan het echt aanraden! 1 vierkantje per dag is te overzien, en als je hem af hebt, geeft het een voldaan gevoel. Bij de Wibra kun je voor 1 euro een knot wol kopen en ze hebben daar ook haaknaalden.

   Dus ik zou zeggen: doe ook mee!

 3. Knap hoor!! Ik heb geprobeerd te haken met wol (dat was het enige dat ik in huis had), maar dat was nog geen succes. Als ik ergens voordelig een bolletje acryl (dacht dat dat voor haken was) tegen kom, dan ga ik nog een poging doen. Kijken of ik dan ergens kom :)

 4. Hier is het therapeutisch vierkantjes breien met blokjes. Ik krijg de wol en zoek dan de kleurtjes bij elkaar die ik leuk vind. Daar maak ik babydekentjes van die naar Oost-Europa gaan.

  Voor mezelf heb ik ook al diverse lapjesdekens gebreid. Ik zit nu ook onder zo’n dekentje op de bank :-)

 5. Leuk! Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik gaan breien. Ook om mezelf dat rustmomentje te geven. Tijdens mijn tweede zwangerschap ging ik haken en dat doe ik nog steeds! Ik ben benieuwd naar je deken als hij af is :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.