Verhuizen naar het platteland: definitief! Met foto’s.

woonboerderij

Het is alweer een tijd geleden dat ik schreef over onze verhuisplannen naar het platteland. Een hele tijd was het nog onzeker of het wel zou doorgaan, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk: we gaan definitief verhuizen en op het platteland wonen!

Komend half jaar klussen

Het komende half jaar, worden er slaapkamers bij gemaakt in het deel van mijn ouderlijk huis waar vroeger mijn oma sliep. En met een beetje geluk hopen we dan in januari/februari echt te verhuizen.

Eigen huis verkopen

Maar nu komt de volgende stap: ons eigen huis verkopen. We hebben uiteindelijk toch maar besloten een makelaar in te schakelen. We zijn niet erg handige onderhandelaars, en zo’n makelaar kan ons huis denk ik beter presenteren. Vanmiddag komt hij kijken, en ik ben dus al druk aan het opruimen.

Dubbele gevoelens

Wat mij erg heeft verrast met de hele verhuisvraag: van wel of niet, en de uiteindelijke beslissing van ‘Wel’, is hoe dubbel het allemaal is. Aan de ene kant kies ik met volle overtuiging voor de verhuizing, want ik weet hoe mooi en rustig het daar is. Maar er is ook een deel van me dat handenwringend door ons huidige huis loopt en kermt: ‘En wat laat ik allemaal wel niet achter, en hoe moet dat gaan als ik niet meer even naar de supermarkt kan lopen! En zullen de kinderen niet eenzaam zijn?!’

Het zal wel te maken hebben met wat de Fransen zeggen: ‘Partir c’est mourir un peu’.

Even wat kiekjes van onze toekomstige woonomgeving!

Onze toekomstige perenbomen

perebomen

De berging/achterom

bergingHet oorspronkelijke keukenkastje van mijn oma!
Die gaan we natuurlijk in ere houden.

kastje

Herkennen jullie het dualistische van verhuizen?

Similar Posts

34 Comments

 1. Ja, die gevoelens kan ik me goed voorstellen. Maar als je eenmaal verhuisd bent komen er weer andere dingen voor in de plaats. Wij hadden 1 zoon en dan zo op het platteland te wonen wilden wij ook niet vandaar dat we 22 jaar in een dorp hebben gewoond, maar jullie hebben meer kinderen en dan is dat toch heel anders.

 2. Ik snap dat je denkt en wat als ik niet om de hoek naar de supermarkt kan. Maar je gaat ook daarin veranderen. Je hebt vast altijd wel iets achter de hand. En soms kun je ook gewoon zonder iets of vind je een creatieve oplossing.
  Veel plezier!

 3. Gefeliciteerd!!

  In de bebouwing of buitenaf heeft allebei z’n voors en tegens, het gaat erom of jij (jullie) je er goed bij voelt.
  Je zult zeker dingen gaan missen maar dat weegt niet op tegen de voordelen.
  Veel succes met het klussen en ik hoop dat je huis snel wordt verkocht!

  Hoe reageren de kinderen?

  Groet, Erna

 4. Van waar naar waar ga je dan verhuizen?Is de overstap echt zo groot?Ben wel benieuwd in welke plaats deze mooie woning staat hou ervan.Alexandra

 5. Gefeliciteerd! Wat een prachtig huis, en oma’s kastje is zo leuk.
  Komt helemaal goed, als jullie straks lekker bezig zijn vergeet je vast snel het dubbele gevoel.

  Groetjes Isabelle

 6. Het zal wel wennen zijn, maar de vrijheid is heerlijk. Je leert het wel om met een lijstje te werken, zodat je niet ff op en neer gaat voor elk wissewasje… Het is wel meer rijden, dat vind ik ook een nadeel. Maar verder kan ik niet zoveel nadelen ontdekken. Nou weet ík weer niet hoe het is om echt in het dorp of de stad te wonen.
  Mooi huis hoor!
  Groetjes, Jolanda

 7. Hè, is dit ook een blog van jou? Dan hebben we dus relimam, en renmamaren en berichten van het moederfront om het plaatje compleet te maken?
  Ik snap je dubbele gevoelens, alleen ik heb ze andersom (zie mijn blog). Hoe dan ook, succes en geniet, want volgens mij is het uiteindelijk vooral leuk.

 8. prachtig…en ja,ik ben zelf een soort van eeuwige twijfelaar over van alles…dus herken daar wel iets van.
  Maar t lijkt me geweldig om te kunnen doen wat jij nu doet.
  Nergens is alleen maar zonneschijn;-) btw.

 9. Wat nou Nicole, koudwatervrees?Meid van harte gefeliciteerd en het gaat heulemaal goedkomen!
  Voor het kopje suiker is er altijd wel buurvrouw of moeders in de buurt.
  Groet

 10. Die dubbele gevoelens herken ik wel. Vooral omdat de kinderen nog thuis wonen. Het komt vast allemaal in orde. Hopelijk wordt je huis snel verkocht.

 11. Als je de kans krijgt moet je het doen! Bij het dubbele gevoel moet je maar denken als ik het niet gedaan had had ik natuurlijk nog jaren lopen denken…hadden we maar… Dus geniet!!! Vervelen hoef je je nooit meer want het is allemaal wel meer werk is mijn ervaring maar dat is het allemaal waard.

  Groetjes Petra

 12. Heerlijk lekker buiten wonen. Wij maakten de omgekeerde stap, dat heeft mijn man zoveel moeite gekost, niet te beschrijven. Het ligt er wel aan hoever je van “de bewoonde wereld” af woont. De volgende keer, jaja, gaan wij wel op zoek naar minder extreem achteraf wonen. Dagelijks missen we nog de stilte en de rust. Jullie gaan het er vast heel fijn krijgen.

 13. Wat leuk dat je teruggaat naar een familiehuis. Dat is wel heel bijzonder lijkt me.
  Wij zijn bijna 7 jaar geleden verhuisd van de stad naar het platteland en we hebben geen dag spijt gehad. Echt, het is zo heerlijk om rustig te wonen. De drukte kunnen we opzoeken maar dat willen we niet zo vaak..
  Ik wens jullie heel veel succes met het mooi maken van jullie droomhuis. En ik ben wel benieuwd waar jullie gaan wonen..Drenthe?

 14. Bij deze verhuizing is de pull aanzienlijk sterker dan de push. Dat betekent dat je een gezegende periode afsluit.
  Dat je om een fijne reden gaat verhuizen, doet je niet vergeten dat jullie het goed hebben (gehad) op de oude/huidige stek.
  Veel geluk!

 15. ik herken dat gevoel, wij zijn 17 jaar geleden 2 huizen opgeschoven en m’n kinderen waren zelfs boos dat we gingen verhuizen. Ik werd pas blij toen ons oude huis leeg was, ‘t zag er leeg niet uit.
  hetzelfde gebeurde toen ik 19 was, m’n moeder verhuisde van de kwakel naar een ander dorp.
  zelfs de kinderen die allang getrouwd waren, vonden het erg.

 16. Hartstikke leuk joh! Ben ook benieuwd hoe jullie kids het vinden.

  En de tijd tussen nu en dan is toch ook bedoeld om langzaamaan naar het werkelijke moment toe te groeien..

 17. Het huis staat in de Achterhoek, en staat acht kilometer van onze huidige woning. De afstand is dus niet eens zo groot, maar het is wel een behoorlijke verandering in levensstijl.

  Gelukkig gaan mijn oudste drie naar het middelbaar onderwijs, en kunnen dus op dezelfde school blijven. De jongste twee daarentegen zullen naar een nieuwe school moeten. Op zich ook wel weer heel erg leuk, want dat is de school waar ik zelf als kind ook heen ging.

  Bedankt voor al jullie leuke reacties!!!

 18. Je kunt beter spijt hebben van iets wat je hebt gedaan dan spijt hebben van iets wat je niet gedaan hebt.
  En die makelaar? Geweldig! We zijn drie keer verhuisd en ons huis staat nu ook te koop. We worden iedere dag een dagje ouder, vandaar. Maar een makelaar zorgt ervoor dat je niet iedereen je woning hoeft te laten bekijken. Hij schift alvast. Dus de nieuwsgierigen blijven buiten de deur. Zonder zo’n vakman zou ik mijn huis niet eens durven verkopen.
  En in de Achterhoek is het altijd mooi en wat is nu acht km?
  Ga genieten van het klussen voor een mooi toekomstig onderkomen.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 19. Ik stel mij voor dat verhuizen alleen een dubbel gevoel met zich meebrengt als je met plezier gewoond hebt waar je weggaat.

  Alhoewel…..het is natuurlijk altijd het afsluiten van de ene levensfase en het starten aan een volgende. Dat is altijd een moment van bezinning.

 20. Weifel en Twijfel weer op visite?

  Hoop dat jullie het daar zeer naar de zin zullen hebben. De kinderen kennen het huis en de omgeving toch, en hadden het vast laten weten als het hen niks leek.
  En boodschappen kun je voor een groot deel plannen (zelf net terug van onze maandelijkse superrun).

  Die boomgaard, die is prachtig!

 21. Ik herken de gevoelens van twijfel niet zo. Maar ik heb me dan ook nooit zo gebonden gevoeld aan een plek, hoewel ik niet snel Brabant zal verlaten.

  Maar ik probeer me ook te richten op de mogelijkheden die iets oplevert, en oplossingen voor problemen komen vanzelf wel wanneer je ze tegen komt. :)

 22. Wat fijn dat alles doorgaat, het ziet er ook mooi uit. Dat dubbele had ik ook niets, omdat ik niet alleen graag hier naar toe wilde, maar ook graag daar weg wilde. En qua supermarkt ofzo wen je snel genoeg; mooie reden om even de fiets te pakken of om gewoon maar één keer in de week te gaan, in plaats van 4 of 5 keer!

 23. Mooi huis zeg. Dat is die grote stap best waard. Ik ben zelf enkele jaren geleden verhuist naar een ander gedeelte van het land dan dat ik eerst woonde. Geen kinderen, maar toch een grote stap.

  Gefeliciteerd, succes met klussen.

 24. Heel herkenbaar; vond de verhuizing van de stad naar het platteland heftiger dan de verhuizing later naar het buitenland. Maar kan achteraf ook zeggen dat alles went, in het positieve. Succes met de verhuizing, geniet daar en vooral wel meteen in je hardloopkleren de kinderen naar school brengen! Nu kan het nog, je bent toch een vreemde eend ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.