SOS armbandjes: 5 opties op een rijtje

SOS armbandjes

Ik kan me geen grotere nachtmerrie voorstellen dan dat ik één van mijn kinderen kwijt raak in een drukke winkelstraat, strand of andere locatie. Gelukkig bieden SOS armbandjes of naamkettingen uitkomst.

Daarop kun je de naam van je kind en je telefoonnummer zetten, zodat je gebeld kunt worden als je kind wordt gevonden.

Het voorkomt weliswaar niet dat je een kind uit het oog verliest, maar het maakt het een stuk makkelijker om elkaar terug te vinden.

Mijn zus kreeg zo zelfs de Babyborn, die haar dochter verloor op het strand, terug! Eén van de producenten van dergelijke bandjes is Labelfriends.

Ik testte hun SOS-bandjes!

SOS armbandjes  van Labelfriends: het lijkt wel papier

Toen ik de SOS armbandjes van Labelfriends voor het eerst zag, was ik niet onder de indruk.

'Die trek je toch zo kapot!'

Maar hoewel het materiaal in eerste instantie op papier lijkt, is het van aanzienlijk steviger materiaal! In de bijhorende folder staat het materiaal omschreven als 'soepel vinyl, CE-goedgekeurd en latex-vrij'.

Kinderen vinden de SOS armbandjes leuk

Ik deed mijn jongste zoon Piet van zeven een bandje om, en maakte het vast met het drukknoopje dat op het bandje zat. Toen stuurde ik hem naar buiten met de woorden: 'Ga maar lekker wild spelen!' Piet was dolblij met zijn mooie bandje. Dus wat betreft de vormgeving scoort labelfriends een tien.

SOS armbandje review

SOS armbandje onverwoestbaar!

Aan het eind van de middag zat het bandje nog om keurig zijn pols, en was het tijd voor zijn judoles. Ik besloot dat als het bandje de judoles zou overleven het wel van superkwaliteit moest zijn. En inderdaad: het bandje doorstond ook de judoles.

Mijn eerste oordeel bleek er dus volledig naast te zitten. De SOS armbandjes zijn gemaakt van ijzersterk materiaal, en raken beslist niet kwijt. Sterker nog: aan het eind van de dag kon ik het niet los krijgen! Ik pulkte en trok aan het drukknoopje, maar kreeg het met geen mogelijkheid los. Ten einde raad raadpleegde ik de bijhorende folder en las daar:

'Na gebruik knip je het SOS-bandje door'.

Het bandje sluit namelijk met een zogenaamd Secure Lock systeem.

SOS armbandjes Conclusie

De Labelfriends SOS-bandjes zijn zeer betrouwbaar: je kind krijgt het bandje beslist niet af. Sterker nog, dat lukt je als moeder niet eens zonder schaar. Bovendien zien ze er leuk uit, en dragen kinderen ze graag. Daarnaast is het onverwoestbaar, ook al zou je dat in eerste instantie niet zeggen als je het bandje ziet.

Het enige nadeel vind ik dat je het kapot moet knippen na gebruik.

Dat vind ik eigenlijk zonde.

SOS armbandjes update

Inmiddels zijn mijn kinderen volwassen, en is een SOS armbandje niet meer nodig. Maar ik vind het goed om te zien dat het aanbod enorm is uitgebreid. Sterker nog, ik kwam ze ook tegen speciaal voor kinderfeestjes. Zoals deze:

sos armbandjes kinderfeestje

Dat vind ik best een goed idee. Als je met een zwik kinderen eropuit gaat, moet je er toch niet aan denken dat je er eentje in de drukte uit het oog verliest. Zo'n SOS armbandje met de naam erop is dan toch geruststellend.

Hieronder een aantal SOS armbandjes op een rijtje:

By Evelien

Onderstaand armbandje is van elastisch en kun je zelf op de juiste maat knopen. Het wordt gepersonaliseerd.

SOS armbandjes review

Van KidsPlaza

Onderstaand polsbandje is gemaakt van vinyl. Dit bandje lijkt op het Labelfriends bandje dat ik hierboven probeerde. Je moet het losknippen. Het is dus niet herbruikbaar.

SOS armbandjes wegwerp

I.C.E

Onderstaand polsbandje sluit met klittenband en is dus vaker te gebruiken. Er zit een waterproof ID kaartje bij, waarop je de naam van je kind schrijft. Vervolgens schuif je het kaartje in de armband.

Screenshot 2023 04 20 at 11.31.00

Tagonce SOS armbandje

Onderstaand SOS armbandje maakt gebruik van moderne technologie. De persoon die je kind vindt, moet het armbandje scannen en krijgt dan alle informatie. Maar wat als een ouder iemand je kind vindt? Iemand die niet zo handig is met scannen? In theorie vind ik deze armband erg handig, maar in de praktijk toch wat minder....

SOS armbandjes met moderne technologie

Armbandje van kralen

Het tegenovergestelde van bovenstaande high tech armbandje is dit SOS armbandje dat ik op het Etsy platform tegenkwam. Ik vind hem trouwens wel enorm leuk : )

sos armbandje op Etsy

SOS armbandjes voor volwassenen

Er zijn trouwens ook SOS armbandjes voor volwassenen. Handig bijvoorbeeld bij vergeetachtigheid en verdwalen. Maar ook voor hardlopers die iets van identificatie bij zich willen hebben.

SOS armbandje Action

In 2019 verkochten ze bij Action SOS armbandjes voor kinderen. Je kon ze vinden bij de koffer labels. Op dit moment zie ik ze niet in het Action assortiment, maar de kans is reëel dat ze nog wel weer komen. Het is natuurlijk een seizoensproduct.

Hieronder de Hema versie:

sos armbandje hema

Samenvattend

Een SOS armbandje om de pols van je kind kan helpen om je kind terug te vinden als je het bent kwijtgeraakt. Het belangrijkst dat er op moet staan is je 06 nummer.

N.B. Er zijn mensen die waarschuwen de naam van je kind er niet pontificaal op te zetten. Kwaadwillende mensen kunnen je kind dan namelijk bij naam aanspreken, en zo de indruk wekken dat ze oké zijn....

Je kunt kiezen uit wegwerp SOS armbandjes, en armbandjes die je telkens opnieuw kunt gebruiken. De wegwerpversie moet je echt losknippen, anders gaan ze niet af. Veilig zijn ze dus zeker!

Tot slot zou ik aanraden een kijkje op Etsy te nemen. Daar hebben ze echt hele leuke armbandjes vind ik.

Leestips

Doe jij je kind een veiligheidsbandje of iets dergelijks om?
Zo ja, wat voor soort/merk?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik heb geen kinderen, maar als ik ze had, en we zouden bijvoorbeeld naar een drukke stad gaan, zou ik het wel overwegen. Ik zou wel goed controleren dat er niets van buiten zichtbaar is, dus dat mensen met slechte bedoelingen niet met de info op het bandje aan de haal kunnen gaan (ik weet niet wat je erop zet?)

 2. ja, wij hebben ook bandjes voor rond de pols en er zitten ook een soort van dog tags (zoals bij het leger) in mijn handtas voor het onverwachtse - maar ik bestel ze bij een ander (g.oedgemerkt voor degene die geïnteersseerd zijn) duurzaam en oersterk ! ;-)
  @lekker leven met minder - er staat op "Verloren? Bel mama op" en dan een GSMnummer en dan "Bedankt"

 3. Als we naar het strand gingen heb ik ze wel zo'n bandje omgedaan. Die had ik gewoon bij de apotheek gehaald en kun je gewoon weer losmaken - maar misschien je kind dan ook. Wij legden uit waar het voor was en na enig protest van 1 Farmertje bleven ze toch om. Aan het eind van de dag was wel de inkt bijna onzichtbaar geworden. Nu hebben ze van die (hals)kettinkjes met een naamplaatje.
  Groetjes Jolanda

 4. Wat een mooi systeem het lijkt een beetje op de bandjes als ik het zo lees wat een kind in het ziekenhuis om krijgt na de geboorte. Inmiddels zijn ze hier groot maar anders had ik het zeker gebruikt. Een ketting doen ze af of je moet met viltstift je 06 nr op hun arm schrijven dat las ik laatst ergens.

 5. Op zich een goed idee, zo'n bandje, maar ik had weleens gelezen dat je beter niet de naam van het kind erop kunt schrijven (i.v.m. kinderlokkers die "vertrouwd" over kunnen komen, als ze het kind met de naam aan kunnen spreken. Of zoiets.)

 6. De eerste gedachte die ik had was: 'wat nou als een kind m gewoon af doet?' maar daar is dus aan gedacht dus wat dat betreft vind ik het wel slim dat je 'm moet doorknippen.

 7. Omdat mijn jongens zulke bandjes toch nog wel eens uit weten te krijgen, schrijf ik bij drukke gelegenheden (speeltuin, pretpark, ...) - ik weet, medisch minder verantwoord- met pen mijn telefoonnummer op hun arm.

 8. Toen mijn kinderen jong waren hadden ze een ketting om met hun gegevens.
  Een kind kwijt raken is het laatste wat je wilt.
  Aan het strand adviseert men om met watervaste stift een telefoonnummer op een arm te schrijven. Hans

 9. Tip voor hondenbezitters: ik heb mijn 06 nummer op het tuigje van mijn hond. Ik gebruik de Julius K9 tuigjes en heb aan 1 kant mijn nummer staan.

 10. Ik had zoiets niet vroeger voor mijn dochter. Wel altijd gezegd dat zij mij in de gaten moest houden en dat ik haar in de gaten hield. Ook altijd gezegd dat ze op dezelfde plek moest blijven als ze me kwijt was en dat ik haar zou komen zoeken. Als je allebei rond gaat rennen, vind je elkaar nooit. Gelukkig nooit nodig geweest. Zo’n bandje is wel een goed idee. Zeker voor kinderfeestjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.