Modern Prairie van Melissa Gilbert (59): gelukkig zijn met kleine dingen

modern prairie

Ken je Modern Prairie, het platform van Melissa Gilbert?

Ik kwam het tegen op Instagram.

Voor wie haar niet kent: Melissa Gilbert werd wereldberoemd met haar rol als Laura Ingalls in de serie Het kleine huis op de prairie.

Melissa Gilbert: ‘Ik lijk wel een wortel!’

Op een dag zag Melissa Gilbert een foto van zichzelf in een roddelblad, en dacht geschrokken:

‘Ik lijk wel een wortel! Ik herken mezelf helemaal niet.’

En ze gooide acuut het roer van haar leven om!

Tot die tijd liet Melissa Gilbert zich namelijk leiden door het schoonheidsideaal van Hollywood.

Ze had haar borsten laten vergroten, gebruikte botox, fillers en verfde haar haren. Hieronder zie je twee foto’s van haar uit die tijd:

Embed from Getty Images
Kortom, ze deed er alles aan om er jong uit te zien.

Melissa Gilbert: natuurlijk ouder worden

Nadat ze zichzelf terugzag op een foto, stopte ze daarmee. Ze besloot zich niet langer te verzetten tegen ouder worden, en ‘natuurlijk’ ouder te worden. Hieronder zie je hoe ze er nu uitziet:

Embed from Getty Images

Modern Prairie

Deel van haar nieuwe start was het opzetten van de website Modern Prairie. Daarmee wil Melissa Gilbert vrouwen een stem geven en een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, ervaringen uitwisselen en inspiratie vinden voor een eenvoudiger leven.

Haar doelgroep is, als ik het goed begrijp, vooral vrouwen vanaf een jaar of 50. Met dit platform verzet Melissa zich tegen het idee dat ouder wordende vrouwen er op een bepaalde manier uit moeten zien. Een belangrijke boodschap is:

‘Het is oké om ouder te worden, en grijze haren te krijgen.’

Interview met Melissa Gilbert

In onderstaand interview vertelt Melissa over de druk om er op een bepaalde manier uit te zien, en waarom ze dit niet meer wil.

Modern Prairie platform

De website is ook een verdienmodel. En dat snap ik ook wel, want ook bij Melissa moet er brood op de plank!

Melissa Gilbert verkoopt producten die volgens haar passen bij een eenvoudig leven, bij een simpeler leefstijl. Een leefstijl waarin je blij bent met de kleine dingen. Waarin je tuiniert, dingen bakt en jezelf kunt zijn.

Op de website kun je spullen kopen waarmee je van je huis een thuis maakt, een plek waar mensen zich welkom en veilig voelen.

Klinkt prachtig, toch?

Ik vind het heel aansprekend klinken, maar tegelijkertijd struikel ik wel een beetje over de uitnodiging tot spullen kopen. Past dat wel bij een eenvoudiger leven?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het wel leuk om te doen : )

Mooie prairie jurk

Doe mij maar zo’n mooie prairie jurk en rok! Moet je kijken hoe leuk:

modern prairie melissa gilbert
Bron: Modern Prairie

En ik wil ook best zo’n charmante schort:

modern prairie Melissa Gilbert

Melissa Gilbert versus Teunie Luijk

Ik zie overeenkomsten tussen Melissa met haar Modern Prairie en Teunie met haar Eenvoudig Leven blog. Beide dames kiezen ervoor om hun haren grijs te laten worden. Allebei vinden ze het belangrijk te genieten van kleine dingen, en maken ze veel dingen zelf. Denk aan zowel kleding als aan voedsel.

Allebei staan ze voor een eenvoudiger en simpeler leven, en jezelf mogen en durven zijn.

Het belangrijkste verschil vind ik dat Melissa’s website dan toch wat glamoureuzer en luxer is dan Teunie’s Eenvoudig Leven Shop. Een ander duidelijk verschil is dat Teunie geen kleding en keukenlinnen verkoopt.

Wat kunnen we leren van Melissa en Teunie Luijk?

De gedachte dat het oké is om ouder te worden, dat het niet verplicht is om je haren te verven en botox en fillers te gebruiken vind ik mooi. En gezien de zorgen over de toestand van het milieu, vind ik een leefstijl waarin je minder consumeert ook prachtig.

Hoewel ik voor dat laatste Teunie Luijk beter vind dan Melissa Gilbert die bijvoorbeeld ovenwanten verkoopt voor 28 dollar.

Melissa Gilbert Boek Back to the prairie

Melissa heeft al een paar autobiografieën geschreven, maar haar meest recente boek heet Back to the prairie. In dit boek vertelt ze over de overgang van haar glamoureuze Hollywood lifestyle naar een simpel leven op het platteland.

Screenshot 2023 07 05 at 11.53.27

Ik heb het nog niet gelezen, maar wil dat zeker gaan doen. Ik houd wel van boeken waarin mensen hun leefstijl helemaal omgooien.

Kijktip

Heerlijk comfort tv: Het kleine huis op de prairie!

kleine huis op de prairie

Handige links

melissa gilbert modern prairie
Wat vind jij van Melissa’s verzet tegen het schoonheidsideaal van Hollywood? En van haar platform waarmee ze vrouwen wil ondersteunen en inspireren?

Similar Posts

6 Comments

  1. Misschien is dit voor de Amerikaanse manier van leven wel een goed begin tot omgooien van je leven.En komen volgende stappen later. Eerlijk gezegd leef ik mijn hele leven al op die manier

  2. Mij maakt het helemaal niet uit, ik wordt vanzelf ouder en doe daar verder niets mee. Buiten mijn aftershave in de ochtend gebruik ik geen schoonheidsmiddelen. Ik loop rond in een spijkerbroek en t-shirt en vind et verder prima.

  3. Ik kende haar niet, maar vind het altijd wel mooi als mensen met een ander geluid komen. Zeker in Hollywood draait natuurlijk alles in je uiterlijk, dus het is mooi dat ze daarin een andere weg kiest en dit ook deelt.

  4. Bedankt voor de tip! Ik kende deze website niet. Ik ben altijd een grote fan geweest van de kleine huis boeken. De tv-serie is heel anders dan de boeken, maar vond ik ook wel gezellig. Melissa Gilbert heeft wat mij betreft een goede keus gemaakt. Lijkt me vreselijk om de hele tijd met je uiterlijk bezig te moeten zijn en jezelf staande te moeten houden in Hollywood.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.