Grijs haar – 11 weken update

grijs worden transitie

Op de dag dat mijn leven compleet veranderde, had ik de dinsdag ervoor een post ingepland voor woensdagmiddag over grijs haar.

Die ging gewoon live, terwijl ik heel ergens anders was.

Letterlijk en figuurlijk.

De post ging over het onderwerp grijs worden. Ik vroeg me af of ik mijn haren grijs zou laten worden of dat ik het toch weer zou verven.

Grijs haar: van probleem naar kans

Inmiddels zijn we 4 weken verder sinds die blogpost. Ik heb mijn haren nog NIET weer geverfd. Ergens vind ik het ook wel een mooie markering van de dag dat alles anders werd. Bovendien is nu mijn nieuwsgierigheid gewekt!

Hoe zullen mijn grijze haren eruit zien?

Ergens doet het me denken aan Berthold Gunsters omdenken van problemen. Volgens hem is een teken van het succesvol omdenken van een probleem, dat je er juist meer van wilt hebben.

Nieuwsgierig

Sinds ik heb besloten dat ik mijn haren niet meer ga verven, voel ik een zeker ongeduld. Ik kan bijna niet wachten tot er meer grijze haren zichtbaar worden!  In plaats van dat ik verzucht: ‘Ik zie steeds meer grijze haren. Ik moet het verven!’ denk ik nu: ‘Oh leuk! Het wordt al meer! Ik ben benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld.’

grijs worden
Grijze uitgroei na 11 weken

Grijs haar transitie op Huisvlijt

Omdat ik heb ontdekt dat ik het zelf erg leuk vind om te zien hoe andere vrouwen grijs worden, dacht ik dat het misschien wel leuk is om mijn ‘transitie’ naar grijs op Huisvlijt te delen. Mijn plan is om elke maand een foto te plaatsen met een update.

De laatste keer dat ik (zelf) mijn haren verfde was op 19 juni.

Bovenstaande foto is dus 11 weken na mijn laatste keer verven.

Kijktip: Documentaire over grijs haar

Je verzint het niet, maar er is dus een heuse documentaire over vrouwen die hun haren grijs laten worden: Gray is the new blonde.  Ik vond het erg leuk om te zien.

Similar Posts

26 Comments

 1. Pas sinds ik een aantal jaren met mijn vrouw naar de dameskapper ga is mijn haar grijs geworden. Niemand behalve de kapster heeft er ooit iets van gezegd…

 2. Ik ben nu ook inmiddels 8 weken verfvrij. Punt is idd dat je dan diezelfde ongeduld krijgt van nu moet het echt geverfd worden omdat je meteen resultaat wilt. En natuurlijk zoooo nieuwsgierig naar het eindresultaat

 3. Ik vind het reuze meevallen hoe grijs je bent.
  Ik verf mijn haar ook niet. De eerste grijze haren verschenen op m’n 25e. Nu ben ik 32 en begint het mensen op te vallen dat ik wat grijze haren heb.
  Wat zijn je plannen? Ga je grijs haar los dragen? Of ga je voor een korter model?
  Succes met het geduld opbrengen.

 4. Oude wijsheid zegt: Grijs haar is een kroon van glorie; het wordt verkregen in een rechtvaardig leven.” Ik denk dat wij ongeveer samen op gaan, qua grijsheid. Leuk om je te volgen in dit proces, Nicole.

  Mijn opa (of oom, dat heb ik niet meer helder) is tijdens de periode dat hij gedwongen werkte onder gevaarlijk omstandigheden versneld grijs geworden. Nu weten we dat dat door de stresshormonen komt. Die hebben invloed op melanocyten, de stamcellen die de kleurpigmenten van onze haarkleur bepalen.

  Is het dus toch waar dat zware stress kan zorgen voor versneld grijs worden? Ik weet het niet maar ik kom graag terug om te zien hoe het jou vergaat. We moeten het proces leren omarmen. Jij ben daar al mee bezig joh! Petje af.

 5. Ik verf al jaren niet meer. Het grijs staat me vele malen beter. Dik tevreden mee.
  Aangezien jij je haar lang draagt zal uitgroeien wel even duren. Het staat je vast goed.

 6. In die tussenfase heb ik highlights gehad. Maar ik heb het pas uit laten groeien toen ik zeker wist dat ik (bijna) helemaal grijs was. Ik had op m’n 20e al grijze haren en vanaf m’n 30e verfde ik. Op m’n 50e besloot ik dat het genoeg was. Nooit spijt van gehad.

 7. Toen de eerste coronamaatregelen begonnen ‘moest’ ik mijn haar verfen. Ik besloot dat niet meer te doen. Ik ben nu grijs maar niet knalgrijs. Ik vind het prima zo. Ik wil het nog wel mooi leren opsteken.

 8. Uiteindelijk komen we allemaal op dit punt,ik struggle ook al jaren met wel of niet,en iedere keer doe ik het wel,omdat je het gevoel hebt er jonger uit te zien,de maatschappij praat het je ook aan dat we eeuwig jong moeten blijven,op den duur moeten we gaan accepteren dat dat niet kan,en ouder worden is een enorme zegen van God.

 9. In de spiegel kijkend weet ik niet of ik grijs of blond ben. Grijze haren zie ik, witte haren, blonde haren en donkerblonde haren. Maar hoe de overall kleur omschreven moet worden weet ik niet. Het zal wel geleidelijk grijzer worden of wit.

 10. In de spiegel kijkend weet ik niet of ik grijs of blond ben.
  Grijze haren zie ik, witte haren, blonde haren en donkerblonde haren. Maar hoe mijn huidige haarkleur omschreven moet worden weet ik niet. Het zal wel geleidelijk steeds grijzer worden of wit. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden.

 11. Anderhalf jaar geleden heb ik dezelfde stap gezet. Toen heb ik wel mijn haren volledig laten kort scheren omdat ik gewoon terug mooie gezonde haren wou. Maar een weekje geleden heb ik ze terug geverfd, ik had gewoon weer zin in wat kleur en was wat uitgekeken op mijn natuurlijk grijze haren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.