Reacties

Transitie naar grijs haar: Grijs worden van augustus 2022 t/m juni 2024 — 86 reacties

 1. Oeh!! Kaal scheren, brrrrt mag er niet aan denken. Ik ben bija 32 en voorlopig geen grijs haar te zien. Maar ik kleur mijn haar blond en ik heb dat ook al gedacht: je ziet enkel aan je uitgroei of je grijs begint te worden. Ik denk dat ik het gewoon blijf kleuren tot ik me een omaatje voel hahaha

 2. Dat gedoe met uitgroei is dus waarom ik nog steeds niet begonnen ben met verven. Ja, ik word grijs, maar ik wil gewoon niet over een x aantal jaar dat gedoe met stoppen met verven. Tot nu toe gaat de natuur dus z'n gang. En de ene dag valt het grijs meer op dan de andere;).

 3. Ik heb al vanaf dat ik 25 was, grijze lokken en eerst verfde ik het altijd, maar ineens was ik dit zat en knipte het kort. Het grijs stond prima, Ik durfde het niet meer te laten groeien, maar nu doe ik dat toch weer en ook nastaat d grijze lokken eigenlijk prima. Zelfs zo dat men me wel eens vraagt of ik dit expres heb gedaan :)

 4. Mijn haar is nu een mix van middenblond met grijs/wit. Het ziet er veel beter uit dan toen ik nog niet grijs werd, steviger ook.Er is mij wel gevraagd of ik het zo heb laten verven !! Ik heb dus echt mazzel. En laat het gewoon grijs worden zo.

 5. Ik ben grijs geworden na chemo toen mijn haar weg was en grijs terug kwam,het was wennen in het begin maar om op mijn leeftijd nog terug met verven beginnen zag ik niet meer zitten

 6. Toen ik 44 was ben ik gestopt met het verven van mijn korte haar.In de vakantietijd mijn haar flink laten uitgroeien,daarna de rest laten blonderen en zo had ik al snel een grijze haardos, waar ik nooit spijt van heb gehad.Na 8 jaar krijg ik nog regelmatig complimenten over mijn haarkleur en de vraag of het mijn eigen kleur is.

 7. Een tijd terug ook gestopt met de grijze lokken rond mijn slapen (alleen daar eigenlijk) te kleuren (deed dat altijd zelf) en dat bevalt prima. Niet kort laten knippen, maar inderdaad kijken hoe je speels naar een andere (grijs) kleur kan toegroeien. Las in Saar ook een artikel van een journalist die het totaal niet beviel dat grijze haar en dus toch maar weer ging verven.

  Denk ook aan wat voor kleur kleding goed past bij je nieuwe kleur haar. Als je altijd chocoladebruin haar had en nu grijs is je uitstraling anders.

 8. Een vrouw die zwanger is/wil worden wordt geadviseerd om de haren niet meer te verven. Dit omdat de kleurstoffen via de huid in de bloedbaan komen en naar de foetus gaan. Als dat zo is wat doet het dan bij de mensen die jarenlang hun haren verven.. de huid van het hoofd neemt het op, gaat via de fijne bloedvaten van de hersenen naar de grote bloedvaten..

  Daarnaast is het een hele zware belasting voor het water en waterzuivering, waar ze weer drinkwater van maken.

  Ik ben er van overtuigd dat het verven van het haar eerder grijs laat worden. Ik kom uit een gezin met 5 meisjes. Ik ben als enige nooit begonnen met verven. Mijn zussen waren allemaal voor hun 40e grijs. Ik ben nu 60 en heb wat grijze haren bij de oren. Ik vind het prima en voel me helemaal niet ouder dan mijn geverfde zussen.

 9. Ik verf het al jaren goudblond, Ik ben 51 en mijn uitgroei valt niet zo op (gekken grijzen niet) ik vind maar bij weinig vrouwen het natuurlijke grijze haar mooi, het maakt gewoon oud vind ik.

 10. Ik ben aan de voorkant wit(grijs), aan de achterkant niet. Aan de achterzijde heb ik nu geblondeerde hele dunne plukjes er tussen. Daardoor is het verschil met voor kleiner. En nu wachten tot ik volledig wit ben.

 11. Vooral als iemand een warme haarkleur heeft is het een vreemd contrast met grijze haren erdoorheen. Dat grijs betekent dat je ouder wordt is een beetje een misvatting. Er zijn veel vrouwen die in hun twintigerjaren al grijs worden. Ikzelf (39) heb nog geen grijze haren, mijn moeder (62) ook nog niet veel, dus hopelijk erfelijk belast.

  Ik denk dat je juist met verf een mooie overgangsperiode kan creëren om van je eigen haarkleur mooi naar grijs te gaan. Wat ik echt heel lelijk vind is vrouwen die met pakjes hun oude haarkleur willen vasthouden en dan zo'n massief kapsel krijgen in één (te) donkere kleur. Kleur is complex, het advies van een goede kapper is hier heel waardevol. Maar ja, daar moet je wel in willen investeren.

  Ik vond het trouwens leuk om te zien dat Carry Tefsen een stuk mooier is met grijswit haar, dan met dat enge rode.

 12. Ik ben bijna 58 en nog geen grijs haartje te bekennen. Nog nooit geverfd en ook niet van plan om dat te gaan doen denk ik. Mijn man echter is al vanaf zijn 24ste steeds grijzer aan het worden. Er wordt inderdaad anders tegen grijze mannen aangekeken dan tegen vrouwen volgens mij

 13. Ik ken verschillende oudere dames die hun haar niet meer kleuren en het gewoon grijs hebben laten worden. Vaak in combinatie met het eerst (as)blond te verven. Ik vind het altijd prachtig staan!

 14. Het hangt er ook van af of je warme of koele ondertonen in je haar hebt. En of je mooi verspreid grijs wordt. Mijn zus heeft prachtig peper en zout haar, heel schitterend. Ikzelf heb alleen een witte kuif, dat is toch minder attractief.
  Voor vergrijzen is er geen one size fits all.

 15. Mooi grijs is niet lelijk, maar begrijp wel dat het een gevoelig punt is.
  Ik ben blond en heb veel grijs, maar door de blonde kleur zie je het niet echt snel. Hans

 16. Heb mijn haar wel eens geverfd, niet omdat ik grijs werd maar omdat ik een ander kleurtje wilde.
  En als, ik ben het nog helemaal niet, maar als ik grijs word laat ik het lekker zijn gang gaan.

 17. Mijn eerste witte haren kreeg ik toen ik 26 was. Nu (46) heb ik veel aan de voorkant en zijkant. Het maakt me heel oud en bleek omdat ik van nature heel donkerbruin, bijna zwart haar heb. Als ik het te lelijk vind, verf ik het met henna, rood of donkerbruin. Dan heb je je niet de nadelen van permanente verf en het lijkt natuurlijk. Ook hoef je het niet vaak te verven, 4 x per jaar of zo.

 18. Ik heb alle kleuren van de regenboog in mijn haar gehad maar altijd gezegd, zodra ik grijs word, stop ik met verven.

  Ondertussen ben ik al jaren geleden gestopt met verven, maar met het grijsworden wil het niet zo lukken.
  Nou ja, ik ben blij met mijn eigen kleur.

 19. Ja inderdaad, grijs haar is de trend. Maar half grijs begrijp wel dat dat het lastig maakt, dan kan je niet zonder haarverf. Fijme tips geef je.

 20. Grijs kan best heel mooi zijn, maar ik vind mezelf er nog wel te jong voor en gebruik dan ook regelmatig een kleurspoeling om de grijze haartjes te verdoezelen.

 21. Ik snap niet wat vrouwen met haar hebben. Ik heb kort en inmiddels grijs haar waar nog nooit verf aan te pas is gekomen. En ik heb nog nooit iemand een opmerking over mijn haar horen maken...

 22. Ik heb zelf al een paar grijze haartjes maar ik ga het echt niet verven of kort knippen haha. Misschien jaren later dat ik het dan grijs ga verven, maar voorlopig lekker zo laten.

 23. Dit artikel komt op het juiste moment. Ik heb mijn haar net weer geverfd en word al aardig grijs, zag ik aan de uitgroei. Ik ben bang dat asblond mij niet staat misschien is lichte stroken een goede optie. Ik denk er nog even over na.

 24. Ik ben juist kort geleden begonnen met verven. Toen ik jong was verfde ik amper, ik geloof 2 of maximaal 3 keer gedaan tot mijn 45ste. Maar dit jaar, nu ik dus 45 ben, kreeg ik opeens enorme moeite met mijn grijze haren. Zit ook vooral bij mijn slapen en ik vind dat het me veel ouder maakt dan ik me voel (wil voelen?) en ik vind het ook onverzorgd overkomen. Dus ik ben gaan verven. Ik verf nu eens in de 2 à 3 maanden. Voorlopig ben ik er ok mee en dan kijk ik volgend jaar weer hoe ik me voel ;)

 25. Ik dacht dat ik al had gereageerd op dit artikel, maar ik zie mijn reactie er niet tussen staan... misschien heeft iemand anders onlangs over hetzelfde onderwerp geschreven en ben ik in de war. Enfin.

  Al vanaf mijn tienerjaren ben ik grijs. Niet grijs grijs. Maar met de jaren een paar sliertjes erbij en vanaf mijn 20ste kwamen er steeds meer bij. Inmiddels ben ik 40 en ben ik grijs. Ik verf mijn haar. Ik ben er nog niet aan toe om mijn grijze manen te tonen. Het is wel een gedoe om 6-wekelijks naar de kapper te gaan, maar ik doe het toch.

 26. Hier een enkele grijze haar (die gek genoeg alleen mijn dochter opvalt). Maar ik ga ook voor optie 1, hoor. Wat een gedoe, zeg. Maar ik kan me wel voorstellen dat je er iets aan doet als je heel jong al grijs wordt.

 27. Ik ben 59 en heb mijn (blonde en heel lange) haar gewoon helemaal natuurlijk grijs laten worden, het is nu een mengeling van grijs en blond, nergens een rare overgang, ziet er heel natuurlijk uit. grijs worden vind ik een interessant proces om te volgen, en ik vind nu mijn haar grijzer ipv blonder is veel zachter van kleur, en het past perfect bij de kleur van mijn huid. Ik ben blij met grijs haar, ik pieker er niet over het te verven. IK ben in 35 jaar niet naar de kapper geweest en ben dat nu ook niet van plan, dat geld en dat tijdverlies :-)

 28. ik verf mijn haar al sinds mijn tienertijd met henna. Ik heb veel haar en henna is goed voor je haar. Het zorgt voor een mooie glans en is gezond voor je haar. Inmiddels ben ik 40 jaar verder, en de henna pakt niet goed meer. De lokken langs mijn gezicht zijn na 1 wasbeurt weer wit. Ik verf het sinds 2 jaar met henna bruin. Maar deze kleur wordt dof. Ik wil stoppen met henna, want het gaat niet meer. Wel zie ik er enorm tegenop: tegen het uitgroeien van de henna. Misschien laat ik het wel kort knippen. Mijn moeder heeft mooi grijs haar. Misschien krijg ik dat ook wel. Maar eerst.........

  • Dat heb ik inderdaad ook altijd begrepen: dat je haren een plezier doet met henna. Wat jammer dat het nu niet meer goed pakt. De periode van uitgroei lijkt mij ook lastig om te overbruggen.

 29. Makkelijk praten als er enkele grijze haren tussen je lichte haardos tevoorschijn komen! Ik verf mijn donkerbruine/zwarte haren al zo'n 40 jaar, eerst voor de variatie en de laatste decennia gewoon omdat het grijs wordt en ik de uitgroei (een landingsbaan voor een Boeing bovenop mijn kruin!) heel erg lelijk vind. Nu in de corona tijd en veel in huis opgesloten zitten, heb ik het enkele maanden laten uitgroeien. Als ik een uitje had dan gebruikte ik een spray of een haar-mascararoller voor de uitgroei. Ik heb morgen een afspraak bij de kapper om mijn krullenbol een stukje korter te knippen (niet té kort!) en highlights te zetten zodat het natuurlijk kan uitgroeien. Ik vind het heel eng, want niemand geeft me mijn 61 jaar en iedereen denkt dat ik mijn natuurlijke haarkleur nog heb. Maar ik wil van dat constante verplichte verven af zonder een Ma Flodder te zijn.

 30. Ik ben sinds 3 maanden mijn haar aan het laten uitgroeien. Helaas moest ik wel. Heb jaren mijn haar geverfd. Maar de kwaliteit van mijn haar holde achteruit door een chemo kuur en immuuntherapie. Gelukkig viel het niet uit. Maar toen ik op internet de bijwerkingen zag, stond daar dat ik mijn haar niet mocht verven tijdens mijn behandeling. Toen ik advies ging inwinnen bij een kapsalon die voornamelijk met natuurlijke producten werkt, kreeg ik te horen dat ik tot zes maanden na mijn laatste behandeling mijn haar niet mocht verven. Dus helaas geen andere mogelijkheid dan laten uitgroeien. Gelukkig is het geverfde deel behoorlijk opgelicht van donker blond naar licht blond. Ik zou pas in november weer mogen verven. Maar ga ik niet doen. Als de ziekte de kop weer opsteekt, die kans is er, moet ik weer immuuntherapie hebben en stoppen met verven. En misschien staat grijs haar mij wel heel mooi. De kleuren van mijn kleding een beetje aanpassen. Geen beige en bruin meer. En met twee keer per dag borstelen gaat het grijze haar ook mooi glanzen.

  • Dankjewel voor je ervaring Marja! Ik kan me voorstellen dat je aan verven dan liever niet meer begint, en gaat voor een duurzamere oplossing. Fijn dat het geverfde deel van je haar al wel lichter is geworden. Anders lijkt de uitgroei me zo lastig....

  • Dank je voor je reactie. Ik had best wel moeite met het idee van grijs haar. Maar op mijn leeftijd is grijs haar heel normaal. Toen ik mijn haar nog donkerblond verfde, werd ik vaak 10 jaar jonger geschat. En dat is heel leuk als je 70 plus bent. Ik heb gelukkig een heel gladde huid met weinig rimpels. Dus ik zal zeker niet ouder geschat worden.

 31. Ik ben nu bijna 59 jr.. en heb binnenkort een afspraak weer bij de kapper. Ben heel erg aan het twijfelen wat voor mij goed is. Ik heb dun fijn haar en heb het bijna altijd in een bob geknipt gehad. En jaren rood geverfd( ben v nature donkerblond).. tot een paar jaar geleden in de rouw kwam te zitten.. heb ik het zwart met blauwe gloed geverfde( wilde ik ooit nog x gedaan hebben zo mooi).. stond ook goed.. maar nu.. zeker laatste half jaar word mijn uitgroei steeds grijzer.. heb het nog 1 x kort geknipt en opnw zwart geverfd.. maar eigenlijk wil ik niet meer .. ik heb Fybromyalgie en veel last v schouders handen en meer. En die verf is er binnen paar mnd alweer uit. Ook wil ik het liever niet weer opnw gelijk kort knippen, de laatste x had de kapster dit veel te kort en met mes gedaan en ik voelde me afschuwelijk. Het liefst wil ik t weer laten groeien tot een kin of hooguit lange wilde bib. Die niet geföhnd hoeft te worden. Maar als ik hier lees men ook weer de “tussenstap” met grijstinten doet.. ben ik nog aan t verven.. en ja ik weet.. het groeit weer aan en ja de kleur komt er weer uit..ik hoop dat ik uiteindelijk over een wk de juiste keus kan maken. Bedankt voor alle tips mbt grijs worden. Helpt me zeker ook. Als er nog meer specifieke tips zijn hoor ik dit graag.

  • Ik snap je helemaal Ingrid. Het is ook best een lastige keuze! Zelf heb ik besloten voor de simpelweg laten uitgroeien, en dan niet kort laten knippen. Ik wil mijn haren gewoon lang houden. Wat mij erg helpt is de Facebookgroep Silver Sisters.

   https://www.facebook.com/groups/welcometosilversisters

   Daar vind je allemaal vrouwen die hun haren grijs laten worden. Ze plaatsen veel foto's van het proces en voor en na. Dit helpt erg goed om niet toch weer naar de verf te grijpen.

   Voor je haren is het denk ik beter om te stoppen met verven.

   succes met je beslissing Ingrid, en kom je nog vertellen wat je hebt besloten?

  • Nadat ik hier kwam op deze forum met de vraag omtrent mijn haar wel/niet kort knippen en wel/niet meer zwart verven.. kreeg ik hier de tip om op de FB groep: Silver Sisters te gaan kijken. Ik heb daar ook mijn verhaal verteld en kreeg al gauw tips en leuke reacties op mijn kapsel. Dit heeft er toe geleid dat ik id 2-12-2022 opnw naar de kapper ben gegaan: maar dit keer Alleen de puntjes geknipt en niet meer zwart geverfd. Ik ga dit ook niet meer doen. En wil mijn haar weer laten groeien tot schouderlange bob ik al vaker had. En waar ik me lekker bij voel. En .. ik merk ik me nu ook goed voel over het grijs wat wr nu steeds meer doorheen komt. Ook gebruik ik nu, op advies v d kapper zilvershampoo. En ik heb het idee dat mijn grijze haren er door gaan “stralen”🥰.. dus ja.. nogmaals super bedankt voor deze tip en reply. Het heeft mij enorm geholpen. 🫶🏻

 32. het past goed bij je. Ik vind het mooi.

  Ben zelf al een paar jaar geleden gestopt met het verven van mijn haar. Het is nog steeds niet knalgrijs. Soms zou ik willen dat het wat sneller gaat omdat ik heel weinig haar heb en mijn hoofdhuid goed zichtbaar is. ik denk dat als het grijzer is, dat dat dan minder opvalt.

 33. Als je donker haar hebt, springen de grijze haren er wel uit.
  Ik ben blond en heel grijs, maar dan valt het toch minder op.
  Maar als iemand grijze haren heeft is het best mooi om te zien. Hans

 34. Mede vanwege 'gedoe' met uitgroei voorkomen, ben ik nooit begonnen aan mijn haar verven. Ik zag pas nieuwe foto's van mezelf waarop mijn grijze haar vrij goed te zien was, maar ik vind het prima.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder