Reacties

Grijs haar transitie update: 18 maanden — 22 reacties

 1. Ben nu 63 en verf al een flink aantal jaren mijn haren niet meer en het bijzondere is dat dichtbij mijn hoofdhuid het al behoorlijk grijs is, maar aan de onderkant blijft het aardig blond. Ook ik denk wel eens zal ik het weer verven, maar ten eerste scheelt het behoorlijk wat geld en echt goed is die chemische troep ook niet voor je haar, liever grijs dan kaal denk ik dan maar.

 2. Ook hier een tevreden niet verver. Wat ik wel heb gemerkt, is dat ik vaker als een (technofoob) oud vrouwtje word benaderd. Zoals die keer dat mij tergend traag alle stappen werden uitgelegd toen het scanstation in onze bieb niet al mijn boeken ineens juist verwerkte. Alsof ik die stappen niet al jaren doe, sinds de invoering van de zelfservice. Daar word ik wel gallig van. Het wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de assertiviteit die ik nu in het ov voel. Zitplaats? Daar steven ik lijnrecht op af en geen jongere die mij een stoel betwist. Dat.komt goed uit want bij leven en welzijn werk ik nog krap 10 jaar voordat ik met pensioen ga. Ik zal nog vele ov kilometers maken dan.

 3. Ik ben 62 en wil nog geen grijs haar. ik laat het elke 6 weken bijkleuren door de kapper.
  Mijn haar wordt daar helemaal niet droog of ongezond van.
  Ik vind bij sommige vriendinnen grijs haar heel mooi maar dat zijn wel degenen die aandacht aan hun uiterlijk en make-up besteden.
  Een beetje verzorgd uiterlijk is leuk voor jezelf en voor de mensen die naar je moeten kijken.

 4. Ooit was ik blond. Toen werd mijn haar donkerder. Ik laat het grijzen. Maar ik zou graag wit/grijs worden zoals mijn man en een paar vriendinnen. Ik ben meer peper en zout 🥴

 5. Ik verf al minstens 20 jaar niet meer, ben nu nog steeds niet heel erg grijs maar zoals het nu is vind ik het wel mooi. Het hoort bij het ouder worden, vaak staat geverfd haar niet zo mooi meer als je ouder bent (vind ik dan). Ik gebruik tegenwoordig ook een ietsie pietsie haarolie, dan springen die stuggere grijze haren iets minder en glanst mijn haar ook wat meer. Maar dat is misschien alleen zo bij steil haar zoals ik heb.

 6. Opeens was ik zat van het gedoe om mijn haar te verven. Sinds 20 jaar verf ik mijn haar niet meer en men schat mij nog steeds jonger dan ik ben. Je bent meer dan je grijze haar, uitstraling, instelling etc. zijn de dingen die je oud doen lijken!

 7. Tja, ik ben 35 en het grijs is bij mij niet meer te ontkennen. Dat mensen me daardoor ouder inschatten, kan me eigenlijk niet schelen. Ik vind het net als jij ideaal om niet dat gedoe te hebben met verven. Ik ben er daarom gewoon nooit aan begonnen, aan haarverf. Licht doet inderdaad ook heel veel!

 8. Ik ben 56 jaar en verf mijn haar al 12 jaar niet meer. Heb altijd veel complimenten gehad over mijn haarkleur wat inmiddels zilvergrijs is. Vind zelf dat ik zeker niet ouder lijk en dat hoor ik ook van mensen om me heen. Wel verf ik mijn wimpers en wenkbrauwen omdat ik het anders toch wat flets vind en verzorg ik mijn haar goed. Ik ben trots op mijn haarkleur!

 9. Toen ik nog donker haar had nam ik me voor dat ik nooit mijn haar zou verven. Maar ja, toen enige grijze haren niet meer te ontkennen waren en ik aan een tv programma ging deelnemen kwamen de kapper en wat haarkleur er bij te pas... En nu, zo'n twintig haar later (op de leeftijd van 76!), kleur ikzelf mijn haar zo om de twee maanden een beetje bij. Ik laat het ook twee of drie keer per jaar wat bijknippen. Momenteel steek ik het op. Ik word jonger geschat, waarschijnlijk vanwege een gebrek aan rimpels. Ik sluit me aan bij Lena: het oog wil ook wat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder