Een jaar lang grijs worden: grijze haren krijgen

grijze haren

Het is ruim een jaar geleden dat ik besloot om mijn haren niet meer te verven.

Ik was het toch al half van plan, en had het zelfs nog aan mijn dochter Lucy verteld.

Maar ik was nog een beetje wankelmoedig in mijn besluit, en kocht zelfs nog haarverf bij Kruidvat in de aanbieding.

Na het overlijden van Lucy was dat over.

Ik besloot mijn haren inderdaad grijs te laten worden; ook als markering van de totale ontwrichting van ons leven op 10 augustus 2022.

Hoe is het me vergaan met grijs worden?

Een jaar lang grijs worden

Laat me beginnen met te stellen dat 'grijs worden' in het grote geheel natuurlijk totaal onbelangrijk is. Maar soms is het fijn om je druk te maken over weinig gewichtige zaken.

Zeker als het leven erg gewichtig voelt.

Mijn belangrijkste ontdekking in een jaar lang grijs worden, is dat grijs haar enorm beïnvloed wordt door lichtval! Soms lijken mijn haren nog best bruin. Maar op andere momenten zijn mijn haren hartstikke grijs. Zeker op het bankje waar ik op donderdagochtend vaak even een foto maak van mijn haren om de voortgang vast te leggen.

Op die foto's is mijn haar hartstikke grijs.

Grijze haren motivatie: een mengeling van overtuiging en gemakzucht

In eerste instantie was mijn motivatie vooral nieuwsgierigheid naar mijn eigen haarkleur. Maar al snel kwam daar ook mijn neiging tot gemakzucht bij als het gaat om uiterlijke verzorging. Als ik nu baal van mijn grijze haren, hoef ik maar even te bedenken dat ik dan om de 3 weken uitgroei moet wegwerken, en ik ben alweer genezen.

Dat vind ik teveel gedoe.

Dan maar grijs.

Similar Posts

15 Comments

  1. Voor mijn 30ste waren er al een paar grijze haren. Ik heb het nooit geverfd en zal dat ook nooit gaan doen. Nu op mijn 52 ste ben ik nog lang niet volledig grijs. Mijn man begon ook al voor zijn 30ste , dus gaan we mooi samen op!!

    1. Ik ga bijna gelijk met je op. Ik ben maart 2020 begonnen met experimenten om niet te verven. Nooit meer geverfd. Ik vind het niet heel leuk maar ga er wel voor. Het is toch niet gezond om zo negatief te zijn over ouder worden. Waarom zouden we doen alsof we jonger zijn. Ik heb het wel lang, dat vind ik mooi.

  2. Het hangt inderdaad van de lichtval af hoe grijs je bent/lijkt. Ik vind jouw grijze haren echt mooi. En wat je schrijft over gedoe met verven is voor mij één van de redenen geweest om er nooit aan te beginnen.

  3. Mijn kapster benoemt elke keer (subtiel?) mijn grijzer worden haar. Ik ga er niet op in. Geen zin in dat gedoe om het bij te houden en mijn grijze haar helpt me om met mijn leeftijd mee te groeien. Als ik het zou verven zou er iets niet kloppen voor mijn gevoel. Maar misschien dat ik over een paar jaar toch voor een kleurspoeling kies. Ik zie wel hoe het loopt.

  4. Mooi grijs is niet lelijk maar de kleur die ik ontving vond ik niet mooi. En om eens te proberen wel een kleurtje erin gedaan .Voelde me nog te jong om al grijs te wezen.

  5. jarej geleden toen ik in de spiegel keek en ik zuchtte streek mijn dochter mij over de haren en zei, mijn tweede lievelingskleur is grijs.....
    Toch heb ik jaren nog mijn haren geverfd tot een paar maanden terug, ik kocht twee dozen verf en liet ze staan in mijn badkamerkastje, Ik was te moe om mijn haar te verven. ik liet het maar even zo tot mijn dochter weer zei ik vind het mooi zo die grijze uitgroei in de blonde haren. Sindsdien laat ik het maar zo.

  6. ik heb ook al heel veel grijze haren, dat begon al toen ik 28 was, heb het een tijd gelaten voor wat het was, maar ben toch weer begonnen met haarverf. de grijze haren zitten bij voornamelijk in mijn scheiding en aan de voorkant bij mijn gezicht en verder nog niet. vond het toch een beetje verwaarloosd staan om het uit te laten groeien. nu 36 en verf het nog steeds, voel me nog iets te jong voor een half grijs hoofd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.