Een jaar lang grijs worden: grijze haren krijgen

grijze haren

Het is ruim een jaar geleden dat ik besloot om mijn haren niet meer te verven.

Ik was het toch al half van plan, en had het zelfs nog aan mijn dochter Lucy verteld.

Maar ik was nog een beetje wankelmoedig in mijn besluit, en kocht zelfs nog haarverf bij Kruidvat in de aanbieding.

Na het overlijden van Lucy was dat over.

Ik besloot mijn haren inderdaad grijs te laten worden; ook als markering van de totale ontwrichting van ons leven op 10 augustus 2022.

Hoe is het me vergaan met grijs worden?

Een jaar lang grijs worden

Laat me beginnen met te stellen dat ‘grijs worden’ in het grote geheel natuurlijk totaal onbelangrijk is. Maar soms is het fijn om je druk te maken over weinig gewichtige zaken.

Zeker als het leven erg gewichtig voelt.

Mijn belangrijkste ontdekking in een jaar lang grijs worden, is dat grijs haar enorm beïnvloed wordt door lichtval! Soms lijken mijn haren nog best bruin. Maar op andere momenten zijn mijn haren hartstikke grijs. Zeker op het bankje waar ik op donderdagochtend vaak even een foto maak van mijn haren om de voortgang vast te leggen.

Op die foto’s is mijn haar hartstikke grijs.

Grijze haren motivatie: een mengeling van overtuiging en gemakzucht

In eerste instantie was mijn motivatie vooral nieuwsgierigheid naar mijn eigen haarkleur. Maar al snel kwam daar ook mijn neiging tot gemakzucht bij als het gaat om uiterlijke verzorging. Als ik nu baal van mijn grijze haren, hoef ik maar even te bedenken dat ik dan om de 3 weken uitgroei moet wegwerken, en ik ben alweer genezen.

Dat vind ik teveel gedoe.

Dan maar grijs.

15 Comments

  1. izerina
  2. Denise
    • Jascha
  3. Marie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh