Zo wordt klussen een makkie

klussenJe hebt klussen en je hebt klussen.

Sommige klusjes kan ik wel, maar klusjes waarvoor je serieus gereedschap nodig hebt schrikken mij in de regel af.

Maar volgens onderstaand gastartikel van Jana is dat helemaal niet nodig.

Gewoon zorgen voor het juiste gereedschap!

Zo wordt klussen een makkie.

Klussen, you love it or you hate it.

Ben jij zo iemand die in elk projectje een uitdaging ziet?

Of bel je liever voor het minste een klusjesman- of vrouw op?

Met de juiste materialen wordt klussen een makkie. Dat geeft voldoening voor jou en bespaart je flink wat geld.

Hier lees je hoe je van klussen een leuke hobby kunt maken.

Doe-het-zelver?

Veel mensen houden niet van klussen omdat ze denken dat een klus te moeilijk of te ingewikkeld is voor hen. Maar hier hoef je eigenlijk helemaal niet bang voor te zijn. Het internet bulkt van DIY-trucjes, gebruiksaanwijzingen en filmpjes waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je een bepaalde klus kunt klaren.

Voor heel veel grote en kleine klussen vind je ook volledige bouwpakketten waarin je alles terugvindt dat je nodig hebt om een vloer te leggen, tegels te plaatsen of om een zekeringkast in elkaar te zetten. Alles wordt je stap voor stap uitgelegd, waardoor zelfs de meest onhandige Harry de klus succesvol kan klaren.

klussen

Begin met het juiste gereedschap

Om aan het klussen te kunnen gaan, heb je natuurlijk niet alleen de juiste materialen nodig, maar ook het juiste gereedschap. Met een degelijke hamer, boor en schroevendraaier kom je vaak al ver. Misschien heb je die al wel ergens liggen, maar weet je niet meer exact waar?

Of zie je er tegenop om met een zware gereedschapsbak te gaan sleuren waarin je dan nog eens alles moet gaan zoeken?

Daar bestaat gelukkig een oplossing voor.

Gereedschapswagen

Door gebruik te maken van een gereedschapswagen zorg je ervoor dat al je gereedschap overzichtelijk geordend ligt en je het overal gemakkelijk met je mee naartoe kunt nemen.

gereedschapswagen

Een gereedschapswagen is opgebouwd uit een aantal laden, die je de ruimte geven om al je werktuigen overzichtelijk op te bergen. Door elke lade voor één soort gereedschap te reserveren, vind je alles in een mum van tijd terug.

Bovendien maakt zo’n gereedschapswagen het je extra gemakkelijk door het werkblad aan de bovenzijde en de wendbare wieltjes aan de onderkant. Je kiest zelf hoe groot je je gereedschapswagen wil. Er bestaan exemplaren met 3 tot wel 20 lades. Een op maat van elk soort klusser dus!

Welk gereedschap heb je nodig?

Zelf een gereedschapskoffer samenstellen is niet zo gemakkelijk, zeker niet wanneer je maar af en toe aan het klussen gaat. Aangezien er voor elk probleem een oplossing bestaat, kun je een gereedschapskoffer gevuld met al het nodige materiaal gewoon aankopen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je een belangrijk werktuig vergeten bent. Lees ook mijn review van de Skil elektrische schaar!

Gevulde gereedschapskoffer

Je vindt zo’n koffer in verschillende uitvoeringen. Zo bestaat er een gereedschapskoffer gevuld met dopsleutelsets, fietsgereedschap of gevuld met alle soorten werktuigen die je ooit kunt nodig hebben om eender welke klus te klaren. Dankzij het stevige handvat neem je je koffer overal gemakkelijk mee naartoe.

mannesmann aluminium gereedschapskoffer 108

Er bestaan ook gevulde gereedschapskoffers met laden, waardoor je het overzicht eenvoudig kunt bewaren en alles snel terug kunt vinden.

Nawoord: het belang van een goede gereedschapskist

Hoewel een goed gevulde gereedschapskist niet álles oplost, ben ik het er wel mee eens dat het een boel helpt. Het juiste gereedschap maakt klussen een stuk makkelijker. Dat zie je pijnlijk duidelijk in de reality serie Chateau Meiland.

De familie Meiland is namelijk gewapend met een boel enthousiasme, maar niet met het juiste gereedschap.

Boom zagen met een decoupeerzaag?

Zo probeerde Martien Meiland om Frankrijk bomen doormidden te zagen met een handzaag, en vervolgens probeert hij een decoupeerzaag. Ook het onkruid doet hij met een decoupeerzaag. En in seizoen 8, waarin de familie hun pension eigenhandig probeert te verbouwen, ontbreekt ook voortdurend het juiste gereedschap.

Balk verwijderen met schoen?!

Uiteindelijk komt dochter Montana met háár gereedschapskist te hulp.

Want die is wel goedgevuld.

In Story staat:

‘Nou ik heb inmiddels best wel wat gereedschap verzameld en ik ben er ook achter dat dat heel slim is om te doen’, aldus reddende engel Montana. Ze schiet dan ook meteen Maxime te hulp die met haar schoen probeert een balk eruit te rammen. ‘Wacht even, zal ik het even losschroeven?’

En als het in Story staat móét het wel waar zijn ; )

Leestip

Een klusje dat ik wel prima kan is de dakgoten schoonmaken

Wat zit er in jouw gereedschapskist?

23 Comments

  1. izerina
  2. די מריו
  3. Jessie
  4. Claire
  5. Kijkje in huis en tuin
  6. Joannes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh