Reacties

Meubels op wieltjes! 6 aandachtspunten — 61 reacties

 1. Meubels met wieltjes zijn erg praktisch maar er gaat ook gemakkelijk stof en dergelijke tussen de wieltjes gaat zitten, zeker als je huisdieren hebt. Waardoor je het risico loopt dat de wieltjes minder soepel worden. Dat is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het soort wieltje.

  • Stof tussen de wieltjes lijkt me inderdaad afhankelijk van het soort wieltje. Maar een goed aandachtspunt voor als je meubels gaat kopen met wieltjes of losse wieltjes om onder bestaande meubels te zetten!

 2. Jaaaaa.... hier nog zo'n schuifmiep.
  Helaas geen meubels op wielen dus elke maand verzet ik mijn meubels nog steeds met heel veel geschuif en gepuf.
  Misschien toch maar eens wielen aanschaffen....

  • Ja, het is een enorme krachtinspanning hè?! Dat vind ik ook. Een andere truc is je meubels op een deken zetten en dan schuiven. Maar ja, dan moet je het meubel eerst nog wel op die deken krijgen.

 3. Ideaal voor de tv kast.Ik woon klein en de tv kast staat tegen de muur. 's Avonds iets schuin bij de zithoek schuiven zodat iedereen goed de tv kan zien als we samen kijken.

  • Ik snap wat je bedoelt Gewoon Jolanda! Die stoelen van mijn buurvrouw rijden echt zo heerlijk soepel! Ze vragen er gewoon om dat je heen en weer gaat rijden...

  • Oh dat vind ik altijd zo'n leuke soort salontafel Annelies, van pallets! En dan helemaal met wieltjes er onder. Heb je hem zelf gemaakt? En zo nee, waar koop je zo'n leuke tafel?

  • Zelf gemaakt! Dat vind ik vaak het leukst. Als je zo'n tafel moet kopen kost dat wel wat denk ik. 2 gratis pallets van Marktplaats, 4 wielen bij de bouwmarkt kopen. Je lijmt/schroeft de pallets aan elkaar, zet de wieltjes eronder en hoppa! Je hebt een salontafel.

 4. Jaa ideaal, ik heb een paar weken geleden een salontafel met wieltjes gekocht bij de ikea en bevalt me super goed! Ik heb niet zo'n grote woonkamer en kan dus ook geen grote salontafel kwijt maar deze 'kleinere' met wieltjes kan ik dus makkelijk bij elke zitplek schuiven :) Ook heb ik nu een box voor mn a.s. dochtertje aangeschaft met wieltjes, lijkt me ideaal om mee te schuiven als ik bv in de keuken bezig ben...

 5. Het lijkt me schoonmaak technisch wel handig!
  Maar ik zie inderdaad mijn zoon er al mee door de kamer racen ;-) Daarnaast hebben wij een vrij zachte, houten vloer. Ik ben bang dat dit erg zou krassen/deuken.

  • In zo'n geval moet je inderdaad voor wieltjes kiezen die de vloer niet beschadigen. Er zijn allerlei soorten materialen voor wieltjes, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

   Maar het probleem van een racende zoon is zeker reëel, en niet zo makkelijk op te lossen denk ik!

 6. Wij hebben leren fauteuils op wieltjes, die zijn nog van mijn ouders geweest.
  Soms is het handig als je ze wilt verplaatsen maar niet als iemand er al te nonchalant in gaat zitten. Dan rijdt men zo een stukje weg.

 7. Ik wist zelfs niet dat je de wieltjes los kon kopen. Zo een stoelen lijken mij echt handig als je gaat poetsen. Dan kan je gemakkelijker onder tafel. Ik haat namelijk stoelen verschuiven, die van mij zijn veel te zwaar. Dus deze tip zou wel handig zijn. :)

 8. Wow, cool dat nostalgische wieltje! Ik heb een bureaustoel met wielen en vind het heel handig om bijvoorbeeld even naar de kast te rollen en daar iets uit te pakken, en vervolgens weer terug te rollen naar mijn bureau! (Lekker lui wel, het zou maar twee stappen lopen zijn... Haha!)

  • Toen ik nog een bureaustoel op wieltjes had rolde ik ook overal naar toe. Gewoon omdat het kon. In die zin zijn wieltjes dan weer niet zo goed, als ze je er van weerhouden om te lopen. Want dan kom je natuurlijk nooit aan die 10.000 stappen per dag.

 9. Wij hebben nieuwe stoelen gekocht met wieltjes, krijgen ze pas over een paar weken. Een strak metalen frame met leren bekleding, niet zo laag als die van je buurvrouw, dat vonden wij minder mooi. Ik ben benieuwd hoe ze bevallen.
  Ik vind het ook erg handig dat er een greepje aan de rugleuning zit.

 10. We zijn teruggestapt naar stoelen met poten. De lange haren van 3 dochters draaiden steeds tussen de wielen en dat was een hele klus om eruit te halen, zelfs met schaar

 11. Ideaal, vooral voor een bureaustoel! Door de rest van ons huis durven wij het alleen niet meer aan omdat wij 2 labradors hebben en de losse hondenharen vaak tussen de wieltjes komen en moeilijk te verwijderen zijn.

 12. Nooit geweten dat je die wieltjes er ook later onder kunt zetten. Ik dacht altijd dat je dan toch ook wel iets anders aan je meubels moest hebben. Ik heb zelf geen meubels op wieltjes en dat vind ik prima. Ik krijg er altijd een beetje een kantoorvibe van en die wil ik niet thuis.

 13. In mijn studententijd waren al mijn meubels op wieltjes, behalve mijn slaapbank. Mijn stiefvader had overal wieltjes onder gedaan omdat mijn studentenwoning superklein was en wanneer ik mijn slaapbank in bedstand deed in de avond ik van alles moest verschuiven zodat het paste. Het was enorm handig!

 14. Thuis hebben we dat gelukkig niet, maar op kantoor natuurlijk wel een bureaustoel op wieltjes en zelfs dat vind ik soms al lastig, omdat je dan net niet goed gaat zitten en dat dat ding dan aan de rol gaat terwijl je er half charmant op zit.

 15. Ik vind het niet altijd even mooi en daarom heb ik het zelf ook niet in huis. Ik was laatst wel bij iemand die de stoelen aan de keukentafel met wieltjes had en ik moet zeggen dat het ook wel gemakkelijk is hoor.

 16. Ik heb zelf geen meubels op wieltjes. Mijn moeder had, toen ze nog in haar huisje woonde, eetkamerstoelen op wieltjes. Mijn broer heeft ze er op een gegeven moment afgehaald omdat het gevaarlijk werd toen mijn moeder slechter begon te lopen. Ze hield zich dan vast aan een stoel, maar dan reed die stoel weg. Toen was het niet zo handig meer.

 17. Mijn zus heeft ook stoelen op wielen. Ik moet me ook altijd inhouden om niet door de hele kamer te gaan racen, soms laat ik me toch wel even gaan hahah!

 18. Als ik moeite heb met lang staan door mn reuma, dan gebruik ik regelmatig een stoel met wieltjes. Handig om overal mee heen te rollen en tevens te verplaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>