Meubels op wieltjes!

Webshop Stoelen Wehkamp.nlZelf heb ik ze helaas niet: meubels op wieltjes.

Maar één van mijn nieuwe buurvrouwen hier op het platteland heeft keukenstoelen met wieltjes er onder. En ik vind het elke keer weer een genoegen om daar in te gaan zitten. Ze heeft zwart leren keukenstoelen op wieltjes. (Zie foto hier boven) Totaal niet mijn stijl, maar de wieltjes die er onder zitten zijn enorm soepel. Ik moet me altijd bedwingen om me niet af te zetten en een ritje te maken.

Meubels op wieltjes zijn flexibel

Meubels op wieltjes zijn enorm flexibel en daarom erg handig. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt in kantoren. Maar nu zie je ook steeds vaker in woonhuizen. En ik snap dat heel goed!

Toen we nog in de stad woonden trok en duwde ik me echt een breuk als ik onze woonkamer wilde veranderen. En ik moet bekennen, dat ik soms de vloer beschadigd hebt door mijn gesleep met zware meubelstukken… Als er wieltjes onder hadden gezeten was dat niet gebeurd.

Laten we de voordelen van meubels op wieltjes eens op een rijtje zetten!

Voordelen van meubels met wieltjes

 • Je kunt heel makkelijk de indeling van je woonkamer veranderen. Je duwt ze eenvoudig naar een andere plek.
 • Het is makkelijk bij het schoonmaken. Stofzuigen onder de bank is niet meer nodig. Je duwt gewoon de hele bank even aan de kant.
 • Als je ze verzet beschadig je niet per ongeluk de vloer.
 • Het is makkelijk om zelf even naar een andere plek aan de tafel te schuiven.
 • Als je bezoekt krijgt rol je stoelen of krukjes op wieltjes makkelijk naar het zitgedeelte om zo extra zitplaatsen te maken.
 • Het staat gewoon leuk!

Nadelen van meubels met wieltjes

Het enige nadeel dat ik eigenlijk kan bedenken aan meubels op wieltjes, is dat als je kinderen hebt, de kinderen je meubels gaan gebruiken als speelgoed. Een stoel op wieltjes is  bijvoorbeeld vast heel leuk om op rond te crossen door de woonkamer. Ik ben volwassen en ik heb zelfs nog de neiging om dit te doen op de keukenstoelen van mijn buurvrouw.

Je kunt losse wieltjes kopen!

Stel je hebt meubels en daar ben je best tevreden over. Maar stiekem verlang je naar meubels op wieltjes. Dan kun je wieltjes los kopen en onder je meubels zetten! Een handig alternatief voor wie niet een heel nieuwe bank of stoel op wieltjes wil kopen. Je voorziet gewoon je bestaande stoelen en meubels van wielen. Er zijn wieltjes te koop voor salontafels, stoelen, banken en kasten.

Maar waar moet je dan op letten?

Aandachtspunten voor wieltjes onder je meubels

 • Kies voor harde wieltjes als je vloerbedekking hebt.
 • Kies voor soft wieltjes als je een harde vloer hebt zoals laminaat of parket.
 • Wat is het gewicht van de meubels die je van wieltjes wilt voorzien? Bij wieltjes staat meestal aangegeven hoeveel gewicht ze kunnen dragen.
 • Je hebt wieltjes die uit 1 wiel bestaan maar je hebt ze ook die uit 2 wieltjes bestaan.
 • Er zijn verschillende manieren om wieltjes aan stoelen, banken of kasten vast te maken. Je hebt onder andere wielen met bevestigingsstiften, bevestigingsbouten en wieltjes met een plaat.
 • Er zijn moderne, nostalgische, functionele wieltjes en wieltjes met kleurtjes. Zie hier onder:
  stoel wieltje
  Modern, gekleurd wieltje
  nostalgisch wieltje
  Nostalgisch wieltje

  Webshop www.zwenkwielen.net
  Klik op het plaatje voor meer wielen.

Conclusie over meubels op wieltjes

Meubels op wieltjes kun je kant en klaar kopen. Maar je kunt ook wieltjes onder bestaande stoelen, banken, salontafels, kasten etc. zetten. Als je wieltjes koopt let dan op het gewicht dat ze kunnen dragen, en houdt rekening met je vloerbedekking.

Meubels op wieltjes zijn praktisch en leuk. En ze lopen op rolletjes : )))

In plaats van wieltjes kun je ook kiezen voor vloerglijders!

Heb jij meubelstukken op wieltjes? Zo ja, welke?

Similar Posts

30 Comments

 1. Meubels met wieltjes zijn erg praktisch maar er gaat ook gemakkelijk stof en dergelijke tussen de wieltjes gaat zitten, zeker als je huisdieren hebt. Waardoor je het risico loopt dat de wieltjes minder soepel worden. Dat is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het soort wieltje.

  1. Stof tussen de wieltjes lijkt me inderdaad afhankelijk van het soort wieltje. Maar een goed aandachtspunt voor als je meubels gaat kopen met wieltjes of losse wieltjes om onder bestaande meubels te zetten!

 2. Jaaaaa…. hier nog zo’n schuifmiep.
  Helaas geen meubels op wielen dus elke maand verzet ik mijn meubels nog steeds met heel veel geschuif en gepuf.
  Misschien toch maar eens wielen aanschaffen….

  1. Ja, het is een enorme krachtinspanning hè?! Dat vind ik ook. Een andere truc is je meubels op een deken zetten en dan schuiven. Maar ja, dan moet je het meubel eerst nog wel op die deken krijgen.

 3. Ideaal voor de tv kast.Ik woon klein en de tv kast staat tegen de muur. ‘s Avonds iets schuin bij de zithoek schuiven zodat iedereen goed de tv kan zien als we samen kijken.

 4. Wij overwegen de aanschaf van zulke eetkamerstoelen. Toch blijf ik het doorhakken van de knoop uitstellen. Ik voorzie toch een soort van rolstoelen race door ons huis als ik er niet ben!? ;-))

 5. Ideaal wat mij betreft. Mijn salontafel bestaat bijvoorbeeld uit 2 pallets met daaronder 4 industriele wielen. Die rol je zo aan de kant Handig met schoonmaken enzo.

  1. Oh dat vind ik altijd zo’n leuke soort salontafel Annelies, van pallets! En dan helemaal met wieltjes er onder. Heb je hem zelf gemaakt? En zo nee, waar koop je zo’n leuke tafel?

   1. Zelf gemaakt! Dat vind ik vaak het leukst. Als je zo’n tafel moet kopen kost dat wel wat denk ik. 2 gratis pallets van Marktplaats, 4 wielen bij de bouwmarkt kopen. Je lijmt/schroeft de pallets aan elkaar, zet de wieltjes eronder en hoppa! Je hebt een salontafel.

 6. Jaa ideaal, ik heb een paar weken geleden een salontafel met wieltjes gekocht bij de ikea en bevalt me super goed! Ik heb niet zo’n grote woonkamer en kan dus ook geen grote salontafel kwijt maar deze ‘kleinere’ met wieltjes kan ik dus makkelijk bij elke zitplek schuiven :) Ook heb ik nu een box voor mn a.s. dochtertje aangeschaft met wieltjes, lijkt me ideaal om mee te schuiven als ik bv in de keuken bezig ben…

 7. Het lijkt me schoonmaak technisch wel handig!
  Maar ik zie inderdaad mijn zoon er al mee door de kamer racen ;-) Daarnaast hebben wij een vrij zachte, houten vloer. Ik ben bang dat dit erg zou krassen/deuken.

  1. In zo’n geval moet je inderdaad voor wieltjes kiezen die de vloer niet beschadigen. Er zijn allerlei soorten materialen voor wieltjes, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

   Maar het probleem van een racende zoon is zeker reëel, en niet zo makkelijk op te lossen denk ik!

 8. Wij hebben leren fauteuils op wieltjes, die zijn nog van mijn ouders geweest.
  Soms is het handig als je ze wilt verplaatsen maar niet als iemand er al te nonchalant in gaat zitten. Dan rijdt men zo een stukje weg.

 9. Ik wist zelfs niet dat je de wieltjes los kon kopen. Zo een stoelen lijken mij echt handig als je gaat poetsen. Dan kan je gemakkelijker onder tafel. Ik haat namelijk stoelen verschuiven, die van mij zijn veel te zwaar. Dus deze tip zou wel handig zijn. :)

 10. Wow, cool dat nostalgische wieltje! Ik heb een bureaustoel met wielen en vind het heel handig om bijvoorbeeld even naar de kast te rollen en daar iets uit te pakken, en vervolgens weer terug te rollen naar mijn bureau! (Lekker lui wel, het zou maar twee stappen lopen zijn… Haha!)

  1. Toen ik nog een bureaustoel op wieltjes had rolde ik ook overal naar toe. Gewoon omdat het kon. In die zin zijn wieltjes dan weer niet zo goed, als ze je er van weerhouden om te lopen. Want dan kom je natuurlijk nooit aan die 10.000 stappen per dag.

 11. Wij hebben nieuwe stoelen gekocht met wieltjes, krijgen ze pas over een paar weken. Een strak metalen frame met leren bekleding, niet zo laag als die van je buurvrouw, dat vonden wij minder mooi. Ik ben benieuwd hoe ze bevallen.
  Ik vind het ook erg handig dat er een greepje aan de rugleuning zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.