Vloerglijders: voorkom lelijke sporen op je vloer

Vloerglijders

Wil je je vloer mooi houden? Gebruik dan zogenoemde vloerglijders!

Vroeger, toen we nog in Arnhem woonden, vond ik het leuk om de woonkamer regelmatig heel anders in te richten. Maar omdat ik het meeste niet kon tillen, schoof ik het dan maar. Dat is niet de beste aanpak als je je vloer mooi wilt houden kan ik je vertellen…

Waarom vloerglijders verstandig zijn

En recent ontdekte ik waarom bureaustoelen meestal wieltjes hebben. Als je dan naar achteren schuift, beschadigt de vloer niet. Mijn bureaustoel is een witte keukenstoel die in de aanbieding kochten bij de Praxis.

En de negen jaar dat ik daarop zit, en hem naar achteren schuif, hebben hun sporen achtergelaten op het laminaat in mijn kantoortje.

Op de vloer kun je precies zien hoe ik mijn stoel naar achteren heb geschoven… Als ik vloerglijders onder had gehad, dan was dit niet gebeurd.

Vloerglijders

Wat kun je nou doen om je vloeren te beschermen tegen schuivende meubels?

Want ook als je niet je hele meubilair anders neerzet, wordt er nog wel eens met stoelen geschoven. Denk alleen al aan keuken- en eetkamerstoelen. Als het eten op is, hebben velen van ons de natuurlijke neiging om de stoel naar achteren te schuiven zodat we kunnen opstaan.

Hieronder een aantal tips om lelijke sporen op je vloer te voorkomen.

Zo houd je jouw vloeren mooi

 1. Ik begin met een tip van mijn schoonvader! Die zet gewoon overal wieltjes onder. Je kunt het zo gek niet bedenken of bij hem thuis zitten er wieltjes onder. Denk aan de salontafel, krukjes en stoelen. Die wieltjes kocht hij bij de Action.
 2. Investeer in speciale vloerglijders . Die maak je onder de poten van je meubilair. Je hebt glijders voor vloerbedekking, houten vloeren en ruwe vloeren. Wij hebben hier laminaat, dus ik zou de glijders met vilt nodig hebben.
 3. Pas je gedrag aan: til gewoon elke keer netjes je stoel op, en schuif er niet mee. Maar dit is een lastige! Ik denk dat stoelpootbeschermers een veel eenvoudiger oplossing zijn.

Vloerglijders: er zijn allerlei soorten!

Veel mensen denken bij vloerglijders als eerste aan vilt. Maar je hebt ook vloerglijders van teflon, nylon of zelfs van metaal.

Bovendien zijn er ook speciale glijders voor ronde poten, vierkante poten, houten poten en metalen poten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een speciaal model vloerglijder voor. Er zijn zelfs vloerglijders voor buisframe stoelen!

En dat is goed, want als je eenmaal een glijder onder je stoelpoten zet, dan wil je natuurlijk wel dat hij goed blijft zitten. En dat hij inderdaad je vloer beschermt.

Hieronder een overzicht van een aantal stoelpootbeschermers:

Dit is een ronde nylon vloerglijder:

Screen Shot 2020 10 28 at 16.32.05
50 cent bij Vloerglijders.nl

Deze is van pvc:

Screen Shot 2020 10 28 at 16.32.13
99 cent per stuk

Deze is van teflon:

Screen Shot 2020 10 28 at 16.32.19
1,30 per stuk

En hier dan de klassieke glijder van vilt:

Screen Shot 2020 10 28 at 16.32.27
55 cent per stuk

Hoe kies je juiste stoelpootbeschermers voor jouw vloer?

Met zoveel keus kan het ook juist moeilijk worden: welke moet je nou hebben? Op vloerglijders.nl hebben ze een handige tabel waarbij per vloer staat aangegeven welke vloerglijders het meest geschikt zijn. Ik kon hem helaas niet pinnen, dus ik kan hem hier laten zien. Maar je vindt hem hier.

En daarnaast hebben ze daar ook een handig stappenplan:

Screen Shot 2020 10 28 at 16.38.25

Stoelpootbeschermers Action

Stoelpootbeschermers van de Action kosten maar 46 cent voor 48 stuks vloerglijders! Ze worden verkocht onder de noemer Anti-krasvilt.

stoelpootbeschermers Action

Ze zijn te koop in de kleur zwart of wit, vierkant of rond.

Samenvattend

Stoelpootbeschermers zijn een budgetvriendelijke en makkelijke manier om je vloeren mooi te houden. Je zet ze onder de poten van je stoelen, en als iemand de stoel dan wegschuift ontstaan er geen krassen op je vloer.

Vloerglijders vind je bij Praxis en Gamma, maar er zijn ook speciaalzaken.

Heb jij stoelpootbeschermers onder je meubels?

Similar Posts

33 Comments

 1. Jazeker wel, en voor mijn bureau vroeger had ik gewoon een plaat liggen waar mijn stoel op stond… een grote plastic plaat die je op de vloer legt en zo je vloer beschermt, want ook wieltjes kunnen je vloer beschadigen, duurt misschien iets langer, maar wel beter! En hier, in Drachten ligt een grindvloer zonder coating, foutje bedankt, juist wieltjes zorgen voor gaten, dus hier liggen kleden nu op de vloer, voor even oudere kleden uit de erfenis, dat komt ook wel goed ;-)

  X

 2. Ja hier staan ze er ook onder, in ieder gebal bij de stoelen die we regelmatig schuiven. Mijn bureau stoel heeft wielen, dat is nog makkelijker maar weer niet voor bij de eettafel.

 3. Ik moet er niet aan denken overal wieltjes onder…zie mijn kleine monster al elke dag alles verplaatsen….die gelijders heb ik wel weer overal onder

 4. Ik heb grove tegels op de meeste vloeren liggen en gebruik geen glijders, maar de tegels worden ook niet beschadigd. Alleen onder de bureau stoelen zitten wieltjes, dat is iets makkelijker met tegels.

 5. Bij mij zit overal wel een viltje onder. Toen ik pas nieuwe stoelen kocht, met ronde poten, werd het lastiger, maar ook daar zijn tegenwoordig gelukkig fijne oplossingen voor.

 6. Zo’n burostoel als jij hebt, daar zou ik echt niet aan kunnen werken.
  Glijders gebruik ik al zolang ik harde vloeren heb die kunnen beschadigen.

 7. Yep. Hier overal vloerglijders (die wij overigens altijd ‘viltjes voor onder de stoelpoten’ noemen). Onder mijn bureaustoel met wieltjes had ik vroeger een doorzichtige mat om de vloer te beschermen en toch te kunnen rollen (gekocht bij Ikea destijds).

 8. Nee, geen vloerglijders onder de meubels hier. Wel een kleed onder de bureaustoel tegen slijtage van de vloer.

 9. Deze zijn wel mooi! Fijne tips. Hier wel plakviltjes onder de poten. En een kunststof mat onder de bureaustoel.

 10. Ik had eerst zo’n plastic plaat onder de stoel, maar nu niets meer. Zit toch te denken of ik een stukje vloerbedekking hiervoor ga gebruiken. Het is toch enkel een werkkamer.

 11. Wijj hebben van die vilten rondjes onder de stoelpoten, maar ze laten op een gegeven moment toch altijd weer los, best irritant.

 12. We hebben onder sommige meubels wel vilten plakkers, maar in de huiskamer niet echt. We hebben melamine over de vloer, dus daar z`it na 10 jaar nog steeds geen plek of krasje op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.