Reacties

13 jaar laminaat: hoe staat het ervoor? — 25 reacties

 1. 'k Koos voor keramische vloertegels, zeven jaar terug, en de kleinste druppel, zelfs water, moet direct opgekuist of er blijft een vlek(je)... Was toen in de overtuiging dat het makkelijk zou onderhouden, nee dus... De randen vertonen intussen ook mankementjes. Jij hebt dus behoorlijk geluk met je 'vloer'!
  Lie(f)s.

  • Oh wat balen Lies. Dat zou mij ook kunnen overkomen. Bij tegels heb ik ook het idee dat die heel makkelijk schijn schoon te houden. Maar bij keramische vloertegels is dat dus niet zo zeker.

 2. Onze tegelvloer ligt er in de woonkamer denk ik zo'n twintig jaar, dweil erover en hij is weer als nieuw. toch zijn we aan het denken om deze te vervangen door een geïsoleerde laminaatvloer in verband met optrekkende kou in de winter.

  • Dat klinkt als een hele goede vloer. Maar als het heel koud is, dan snap ik wel dat je een nieuwe vloer overweegt. Kan die gewoon over je tegelvloer heen?

 3. Een vriendin heeft vorig jaar een prachtige laminaatvloer laten leggen dat bestand is tegen vocht.
  Wij hebben de laminaatvloer van de vorige eigenaar van ons huis laten liggen. Het bevalt mij nog steeds goed. In ons vorige huis hadden we een heel mooie houten vloer van esdoornplanken. Maar helaas heeft parket veel meer onderhoud nodig en dat bleef er bij ons bij.

 4. Zo, dat laminaat bij jouw werkplek heeft wel echt te lijden gehad onder al jouw harde werk. Mijn laminaat ligt er nu twaalf jaar en is echt nog prachtig. Het heeft bij mij ook weinig te lijden, denk ik.

 5. Wij hadden ook laminaat, hele goede kwaliteit met een toplaag erover. Het was daardoor erg glad, vooral voor onze huisdieren, de honden. Met het schoonmaken had je altijd dat je zag waar je was geweest, wat je ook gebruikte. Het heeft er 14 jaar ingelegen, toen was ik het spuugzat. We hebben er vinyl overheen laten liggen. Loopt ook veel zachter, makkelijker te reinigen, geef mij maar vinyl.
  Ik ben geen laminaat mens.

 6. Het lijkt mij echt een nachtmerrie om opnieuw laminaat in een woning te leggen. Ik ben dan zelfs geneigd om te verhuizen, haha!

 7. Wij hebben vloerbedekking en dat ligt er inmiddels zo'n jaartje of 15 in en wordt nu toch wel minder. Mede ook door het schuiven met stoelen en onze kat die af en toe aan de vloer krabt.

 8. Ik denk dat het inderdaad verstandig is om te kiezen voor een kwaliteitsvloer als het gaat om laminaat en inderdaad de pootjes van stoelen etc. beschermen met van die stickers om krassen te voorkomen.

 9. Ik had supergoedkoop laminaat van Ikea in mijn huis ooit. Elf jaar op gewoond, kind binnen met rolschaatsen en skatesboard. Een hond met scherpe nagels. En het zag er na elf jaar nog prachtig uit.

 10. Ik heb laminaat in de slaapkamers en die ligt er al 30 jaar zonder enig teken van sleet. Nu is het wel zo dat in de slaapkamers relatief weinig gelopen wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder