Reacties

Stijlvol speelgoed opbergen in de woonkamer — 63 reacties

 1. Helemaal met je eens!
  Sophie had veel te veel. Ook onder de invloed van gulle grootouders en vriendinnen die haar oud speelgoed van hun kinderen gaven.
  Kon ik het overdoen zou ik veeeeeel minder willen! Ze maakte als peuter alle la's leeg en speelde nergens mee.
  Ach, al doende leert men :)
  Nu heeft ze nog altijd meer dan ik zou willen maar het gaat steeds beter.

 2. Wat een luxe voor de kinderen om zoveel cadeautjes te krijgen dat je ongezien wat weg kan stoppen. Geen last van gehad, de tijd dat ik kinderen in huis had was een tijd met weinig geld. Toch kwamen ze niks tekort. Kinderen hebben helemaal niet zoveel nodig. Barbie en Lego en spelletjes waren favoriet. Verder ruilden we regelmatig met andere gezinnen zodat er af en toe wat "nieuws" was, en de spel-o-theek zorgde ook voor wat afwisseling.

 3. Die Intertoys Gids herinner ik me wel en ik baalde op een gegeven moment, dat hij steeds vroeger in de brievenbus kwam en werd inderdaad door de kinderen gretig doorgenomen.
  Ook ik had het niet breed, maar wist vrij aardig waar ik de kinderen plezier mee kon doen en dat hield ik dan wel in de gaten of er ergens een goede aanbieding was.
  Meestal 1 wat groter cadeau om mee te spelen, aangevuld met wat kleinere cadeautjes, wat van alles kon zijn, van lekker tot nuttig.
  Het is in ieder geval nooit teveel geweest.

  Wel soms een puzzel om voor iedereen evenveel cadeautjes te hebben om te kunnen uitpakken. Kinderen zien nog niet echt, dat als iets heel duur is, dit van invloed is op de andere cadeautjes en ik had per kind een vast budget, waar ik niet overheen ging!
  Iedereen moest dus altijd evenveel cadeautjes kunnen uitpakken en viel iets duurder uit, was het echt even puzzelen om dat voor elkaar te krijgen.

  Pffft, ik herinner me opeens ook het gedoe om alles bijtijds in te pakken en van naam te voorzien zonder dat zij iets konden zien.
  Toch was zo'n avond wel gezellig en doorgaans waren ze dik tevreden met wat ze gekregen hadden, daar doe je het dan ook voor ;)

  Groetjes Lily

  Groetjes Lily

 4. Ik vind dat mijn dochter momenteel genoeg speelgoed heeft. Er is genoeg variatie en uitdaging. Afgelopen sinterklaas vierde wij het met onze neefjes en nichtjes en mijn man en ik schrokken van de hoeveelheid cadeau's. Niet de cadeautjes voor onze dochter, maar die van onze neefjes en nichtjes. Niet normaal hoeveel!

 5. i agree! mijn kids worden gek als ze de action zien! haha hier maken we de afspraak om meermaals per jaar de speelgoed op te ruimen en doneren die amper gebruikt word! als er goed geholpen word krijgen ze een mega-cadeau

 6. Goed artikel. Mijn zoontjes worden ook steeds aan alle kanten verwend, we hebben inmiddels zelf een intertoys aan huis, en hoe geweldig het ook is om die lieve blije gezichtjes te zien, zie ik ook dat het te chaotisch voor ze is. Het is met al het speelgoed heel moeilijk concentreren merk ik. Dus wat ik doe, ik geef ze iedere dag een aantal speetjes en zo wissel je steeds af en blijft het leuk. Bij ons werkt dat goed. Zo komt alles ook aan bod.

 7. Ik zou niet weten wat ze nog moeten hebben. Ze komen om in het speelgoed en de jongste kan er nog niet eens wat mee. Ik vraag voor sinterklaas liever iets lekkers of iets van kleding als de opa's en oma's wat willen geven. Om ze nu niet te kwetsen zeg ik dat we toch geen ruimte hebben voor nog meer auto's en spullen. Ze verwennen hun kleinkinderen graag maar gelukkig begrijpen de meeste het wel.

  • De opa's en oma's worden vaker genoemd als bronnen van veel speelgoed ; )

   Misschien is het een oplossing om ze eens te vragen een leuk uitje met de kinderen te doen, in plaats van ze een ding te geven?

 8. De 4-cadeautjes regel is echt een goede! Ik was alleenstaand moeder en had het niet echt breed. Toen mijn zoon klein was maar groot genoeg om niet meer in de Kerstman te geloven (in Frankrijk komt Sinterklaas niet..helaas ;-)) zocht hij speelgoed uit wat we samen op Ebay verkochtte. Hoe zuiniger hij was op zijn speelgoed, hoe meer centjes en hoe meer nieuwe "verse" cadeautjes we ervan kochten. Zo heeft hij ook meteen de waarde van spullen en geld meegekregen..

 9. Ze hebben hier zeker niet te klagen, maar probeer niet alles te kopen wat ze zien of willen.
  Beide kinderen zijn dicht in de buurt van Sinterklaas jarig dus we doen geen bergen cadeaus. Ze krijgen nl ook nog een paar dingen bij mijn moeder en met kerst bij schoonmoeder.
  En wij doen hier idd aan de 4 regel cadeautjes. Er zit altijd wel een pyjama of iets leerzaams bij,

 10. Hier schijnt de speelotheek geleid door vrijwilligers goed te werken, hoorde ik. Dat is een soort bieb voor speelgoed, spellen en andere materialen.Ik heb er eens een blik geworpen en het zag er allemaal heel goed uit. De teruggebrachte dingen worden goed gecontroleerd en eventueel schoongemaakt.

  • De spelotheek is geweldig Wieneke! Ik ben daar ook jarenlang lid van geweest. Het is ook meteen een ideale manier om speelgoed eerst eens thuis uit te proberen en te kijken of het goed bevalt.

 11. Daar heb je groot gelijk in. Je moet hier eens komen kijken. Heel de woonkamer en slaapkamer staat helemaal vol en ik merk idd dat de kinderen er in weze niet gelukkig van worden. Ze weten echt niet waar ze zich moeten mee bezighouden. Zoveel dat er niks leuk is

 12. De tijd van kinderspeelgoed ligt ver achter mij. Maar ik kan mij nog wel herinneren dat ik ervoor zorgde dat ze niet teveel kregen. En zeker niet alles tegelijk. Soms borg ik bepaald speelgoed een tijdje op en haalde dat na een paar maanden weer tevoorschijn. Dan was het net alsof ze iets nieuws kregen.

  • Ik snap heel goed dat je graag speeltjes koopt voor je kat Laura. Dat heb ik dus ook met ons hondje. Die gaat ook helemaal uit haar dak als ze iets nieuws krijgt.

 13. Wat een goede tips! Ik mocht toen ik klein was ook in de gids bladeren en ik wist ook de prijsgrens... haha... En dan dingen aankruizen en was ik nog steeds benieuwd welke dingen ik kreeg. En superblij natuurlijk.
  Ik herinner me trouwens ook nog een keertje dat mijn kleine neefjes op bezoek waren en die hebben zich uren vermaakt op de keukenvloer met een emmer wasknijpers... LOL

 14. Mijn mini speelt eigenlijk voornamelijk met lego en een uurtje per dag op de playstation. Hierdoor hebben we gelukkig geen speelgoed overschot. Maar Ik zoek alles wel 1x in het half jaar uit en doe dan weg wat kapot is of waar die gewoon echt niet mee speelt :D Wel hele goede tips van je!

 15. Nu ja, ik heb nog geen eigen kinderen. Maar vanaf april zorg ik "deeltijds" mee voor een 11-jarig meisje.... Je wil niet weten wat er in die korte tijd alemaal al binnengeslopen is...

  Ik ben ook vrij gevoelig aan het koopjes-effect en het blije gezichtje. Ik geef dat grif toe. Misschien ook omdat ik me ooit vooranm dat spontane cadeautjes ook leuk zijn omdat wij dat nooit kregen. (bij ons was het enkel met de verjaardag en sinterklaas iets als we klein waren. Kerst was niets en Nieuwjaar iets nuttig zoals kledij. Niet dat we overigens niet genoeg speelgoed hadden. Sinterklaas was ons best goed gezind of wij waren heel braaf lol).

  Ik ben bezig met fertiliteit, ik vraag me trouwens af wat dat ooit gaat geven als ik een kind van mezelf ga hebben....

 16. Ik vind het ook altijd teveel... Ik woon ook niet zo groot dus heb ook niet veel ruimte. Hier hebben we nu dus de regel dat wanneer ze iets nieuws wil hebben ze iets ouds weg moet doen.

 17. Ik koop veel te veel en veel te vaak. Maar maak er uiteindelijk ook veel andere kindjes blij mee. Als ze uitgespeeld zijn dan gaat het naar een vriendin die zorgt dat het in weeshuizen terecht komt. Iedereen blij.

 18. Ik doe snel weer een rondje. Doe dat regelmatig alle kapotte en incomplete speelgoedstukken weg. Waar niet meer mee gespeeld wordt of waar ze uitgegroeid zijn gaat ook weg. Dan is er weer plek voor iets nieuws.

 19. De kinderen hebben veel speelgoed, maar het is niet zo dat ik nou heel veel voor ze koop. Bij hun verjaardag, de vakantie of Sinterklaas krijgen ze natuurlijk wel wat meer, maar ze krijgen ook wel af en toe cadeautjes van de opa's en oma's :). En je krijgt wel eens wat een ander niet meer gebruikt. Zo bouw je toch best wel een hele lading aan speelgoed/knutselspullen op!

 20. Mijn kinderen ook veel te veel speelgoed. Nu we met de verhuizing bezig zijn, zijn we goed aan het uitzoeken wat mee gaat en wat naar andere kinderen. Action en dat soort winkels bezoek ik eens per 2-3 maanden.

 21. Wij gaan minimalistisch door het leven. En zijn op die manier heel bewust bezig met wat we in het huis toevoegen en wegdoen.

  Wat soms betekent dat je duidelijk moet zijn richting andere mensen, vooral opa's en oma's :)

 22. Het rijst de pan uit. Ook omdat ze gewoon alles wil bewaren. Zelfs de kleinste frutseltjes. Ik probeer met Sinterklaas en Kerst de Oma's en Opa's en andere familieleden in toom te houden. Maar dat lukt gewoon niet altijd. Ingewikkeld...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>