Reacties

Nep Kapla: tips voor imitatie Kapla blokken — 28 reacties

 1. Wij hebben nog geen Kapla in huis (of een “nep” versie). Maar het staat wel al op het verlanglijstje van mijn zoontje voor zijn verjaardag in juni. Bij de action schijn je soms ook een goedkopere versie te hebben.

 2. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar wat een mogelijkheden biedt het om te bouwen zeg, echt leuk voor kids! Maar inderdaad wel erg duur als je de echte Kapla wilt hebben.

 3. Leuk te lezen over mijn favoriete speelgoed Kapla! Ik verkocht dit in mijn houten-speelgoedwinkel en ondanks de prijs vlogen de dozen de deur uit. Voor die prijs krijg je plankjes die allemaal exact even groot en dik zijn, van een goede kwaliteit hout gemaakt en indien gekleurd met niet-giftige verf. Dit alles gedaan door volwassenen, er komt geen kinderarbeid aan te pas! Iets wat je bij de goedekopere soorten niet uit kunt sluiten. Ook gegarandeerd geen splinters en breuken, zodat je echt alles kunt (na)bouwen wat je maar wilt, desnoods de Eiffeltoren op ware grootte. Ik heb geen aandelen in Kapla, maar het is echt zulk geweldig spul dat ik deze opmerkingen bij je blog toch nog graag even wilde maken.

 4. Mede door de hoge prijs heb ik nooit Kapla aangeschaft. Ik vind het wel wat voor mijn zoontje, maarre die neemt met een nepversie ook genoegen denk ik zo ;-)

 5. Wauw...

  Ik dacht dat zo ene houetn plankjes enkel egbruiktw erden om echte maquettes mee te bouwen...
  Op zich is het dan wel logisch dat je er ook speelgoed van kan maken, maar toch: Leuk!

 6. Wel handig om rekening mee te houden als je een namaak versie koopt: het formaat van de plankjes! Te klein bouwt minder prettig, moeilijker voor als je kind motorisch nog niet heel handig is. Fundera heeft hetzelfde formaat als Kapla, misschien dat het daarom niet meer wordt verkocht? Wij zijn gelukkige bezitters van 400 Fundera plankjes, en minder gelukkige bezitters van 400 Playing Kids plankjes. Minder gelukkig vanwege het formaat. Die gaan de deur uit binnenkort. Ik vind de Fundera mooier dan de echte Kapla, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

 7. Mooi overzicht, ik mis wel een beschrijving van de ervaringen met andere merken dan Kapla. Bijvoorbeeld:
  Wat zijn de afmetingen?
  Welke houtsoort?
  Hoe voelt de afwerking?

  Verder nog even de tip dat er op Marktplaats momenteel veel "Play Brix" aangeboden wordt, deze staat nog niet in de lijst.

  mvg, Kees

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder