Reacties

Bouwblokken: wat zijn je opties + kapla schoonmaken — 32 reacties

 1. Onze kinderen waren gek op Duplo, wat een torens werden er gebouwd, echt leuk. Ik heb alles bewaard, het was best een investering door de jaren heen, en nu begint onze oudste kleinzoon er mee te spelen. En dat was nou net de bedoeling, zo leuk!

 2. Kapla vind ik heel mooi materiaal, maar het is wel ontzettend aan de prijs. Lego en nopper vond ik als kind ook leuk. Nu hebben we voor zoon alleen nog zachte blokken en gekleurde plastic blokken (soort duplo). Ook houten blokken op een karretje maar daar doet hij nog niet zoveel mee. Houten blokken vind ik wel het mooist, maar meestal hebben kinderen daar andere ideeën over ;)

 3. Duplo is hier veruit favoriet!
  Kapla komt als ze wat ouder zijn. Niet echt blokken maar wel bouwen: knex is op school en als peuter meegaat naar school dan speelt hij daar altijd mee!

  • Oh ja kNex had er ook nog bij gemoeten inderdaad! Daar hebben wij op de vrijmarkt op Koninginnedag ook nog wel eens een koffer vol van gekocht. Dat is ook echt leuk spul.

 4. Ik heb voor mijn kinderen veel in huis gehaald door de jaren heeb.

  Ik ben begonnen met houten blokken (houtkleur en gekleurde) en lego primo blokken.
  Later na kwamen daar de grote lego duplo blokken bij. Gevolgd door de kleine lego blokjes.

  Ook had ik van de rommelmarkt clics en noppen waar ze mee konden bouwen.

  Met alles is veel gespeeld. Van lego en playmobil bewaar ik alles. De andere bouw en constructie materialen hebben mijn huis inmiddels verlaten.

  • Lego en Playmobil zijn ook echte klassiekers vind ik. Ik kan me voorstellen dat je dat bewaart. Mooie evolutie ook, van lego primo, naar duplo en kleine lego!

 5. Vroeger hadden we gekleurde houten blokken , Duplo en Lego .
  De houten blokken zijn verdwenen maar de rest is er nog en wordt nu met veel plezier weer gebruikt door onze kleindochter !
  Echt de moeite van het bewaren waard geweest !

 6. Hier is vooral gespeeld met de magnetische blokken, duploblokken en felgekleurde blokken die open waren aan de onderkant en dus in elkaar pasten.
  De houten blokken waren hier geen succes.
  Ik heb als kind bijna nooit met blokken gespeeld. Kon me niet boeien. Mijn zoons waren allebei bouwers, ik juist een schouwer.

 7. Die houten blokken zijn veel te gevaarlijk: heb je er wel eens een met veel boze peuterpuberkracht tegen je hoofd aangesmeten gekregen? Of gewoon op je eigen teen laten vallen?

  Die van mij wilde ook de gekleurde plastic variant. Eén doos gekocht (ben het B-merk kwijt) en daar spelen ze al jaren mee.

  En natuurlijk LEGO, voor als ze iets handiger worden. Duplo wilde geen kind mee spelen hier.

 8. Mijn kids hadden net zoiets als Smartmax maar het was een ander (goedkoper) merk, ik weet de naam alleen niet meer. En Kapla. De jongste speelt er soms nog mee. Mijn dochter had hele mooie toen ze klein was, van Djeco, maar die waren echt voor hele kleine kindjes. Meer een soort van stapeltoren dan dat je echt iets moois kon bouwen zoals met Kapla (als je er geduld voor hebt - ik heb dat absoluut niet maar de jongens konden het best lang volhouden :))

  • Ja, als je de voorbeelden ziet van wat je met Kaplka kunt maken dan ben ik altijd echt onder de indruk. Helaas kan ik mijn zoons er niet meer voor interesseren.

  • Als de boel tijdens het bouwen al instort gaat de lol er inderdaad wel van af denk ik. Wij kochten dat spul destijds bij de Action. Het was wel een redelijk succes onder mijn kinderen.

 9. Duplo, lego en de Clics zijn hier favoriet. Maar al we bij opa komen die heeft nog steeds een klein doosje met Houten blokken met een kleurtje staan van toen Yannick klein was , kunnen ze daar ook weer uren mee spelen. Dat blijf ik zo leuk vinden. Dan nemen ze van hier uit poppetjes mee en zo want opa heeft de blokken.

 10. Deze verschillende soorten van bouwblokken. Ik vind het altijd heel erg leuk voor kinderen en echt leerzaam. Ik heb ook met en zonder kleuren en ook met magneet. Al spelen mij kinderen er niet mee, ik bewaar hem nog voor mijn kleinkinderen eventueel.. hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder