Reacties

Lego kinderfeestje: 12 super tips! — 26 reacties

 1. Zoon is in de zomer jarig.
  Ik ben niet zo van de thema's, hoewel het als denkraam soms makkelijk kan zijn.

  Hier zal het wel iets met water en ijs worden (altijd leuk), met daarbij vooral veel beweging. Want dat moet wel met een jongetje (en ook sommige meisjes) in huis.

  Met een trampoline in de tuin en de speeltuin op 20 meter afstand moet dat vast wel lukken...

  • Kinderfeestjes in de zomer vind ik vaak makkelijker omdat je dan naar buiten kunt. Mijn ervaring is ook dat jongetjes vaak wilder zijn. En dat het zeker bij jongetjes fijn is als je met ze naar buiten kunt. Dan kunnen ze flink uitrazen.

 2. Ik had het kinderfeestje van mijn zoon de eerste dag van de kerstvakantie. Ik had hier graag een themafeestje van willen maken maar door tijdgebrek en doordat ik niet lekker in mijn vel zat lukte dit niet. Mar uiteindelijk was het wel een leuk feestje. Eerst hebben we de cadeautjes verstopt en dmv een plattegrond van de woonkamer moest mijn zoon hem vinden. Daarn hebben we cakejes versierd. Daarna wat spelletjes (eierrace, woezel en pip spelen tikkertje). Daarna een sneeuwpopje maken van marshmallows en tot slot film kijken met popcorn. En de kinderen bedachten zelf om iets te verstoppen en weer zoeken. De meesten wilden nog niet mee naar huis dus uiteindelijk erg geslaagd, maar zelf had ik er meer van willen maken. Ik vind jou tips voor het legofeestje ook erg leuk, misschien iets voor dit jaar.

  • Dat is een goed teken als kinderen niet mee naar huis willen! Fijn dat het feestje goed geslaagd was. Daar doe je het uiteindelijk toch voor!

 3. Top thema!! Reeds twee keer toegepast.
  Uitnodigingen: maak een smal strookje met datum enz. en stop dat in de holte van een duplo blokje. Ieder kind krijgt twee weken van te voren een duplo blokje met uitnodiging.
  Zelf gemaakt: duplo bingo.

  Ik had vrij veel lego en liet de kinderen na elk onderdeel blokjes 'winnen', of poppetjes enz. Laatste onderdeel maak je eigen bouwwerk. Zet evt op de foto als bedankje.G

 4. Wij hebben nog geen feestje met een thema gegeven. We gingen met zoon altijd naar Race Planet . Vanaf groep 7 wilde hij geen feestje meer geven en ging met twee vriendjes naar de bios en wat snacken.
  Ook met dochters feestje gaan we meestal op stap. Vorig jaar is het door omstandigheden niet door gegaan en dit jaar gaan we met drie vriendinnetjes brunchen en daarna thuis een film kijken (is volgende maand).
  Bij dochter (10) in de klas zijn slaapfeestjes de trend. Omdat wij niet willen dat dochter gaat logeren, haal ik haar dan laat op en breng haar voor het ontbijt weer terug. Beetje gedoe maar dat heb ik er wel voor over.

  • Dat lijkt me een mooi compromis Ilse. Tien vind ik ook vrij jong voor een slaapfeestje. Dat werd bij mijn kinderen gelukkig pas populair in groep 8.

 5. Hoi Vliesje,

  Mijn aller-aller succesvolste feestje was ook het leukste. Mijn zoon (toen nog schattig) werd 5,
  en ik had een workshop gedaan toevallig met bloempotjes, behanglijm en servetjes.

  Koop voor elk Kind een bloempotje van 20 cent bij de Praxis, een pak leuke servetjes bv. voorjaarsachtig (mijn zoon is in februari jarig) en een goedkoop pak behanglijm.

  Eet eerst een cake die ze mogen versieren met fruit of gekleurde rotzooi (glazuur van poedersuiker met kleurstof) en limo.

  Dan 1 basislaag behanglijm op het potje, ff laten drogen. Plastic op tafel dus.

  Dan servetjes uit elkaar pulken tot je dun laagje hebt, knippen (helpen!) en dat op nieuw laagje behanglijm doen. Dan ff buurman en buurman kijken (altijd een hit!) en tot slot een laagje om het te laten glanzen.

  Bij het laten afhalen van de gasten (laten afhalen als alleenstaande moeder!) geef je ze een hyacint in dat potje van 50 cent mee van de supermarkt.

  Ze hebben het er nog over en ze zijn nu 20.

  Kosten in totaal nog geen 10 euro.

  Ook leuk vond ik: linnen tasjes met textielverf kleuren (wel duurder door materiaal) en ik heb ook eens een heel feest spelletjes gedaan.

  Ach, ik mis die tijd. ;)

 6. Ik ben dol op thema-feesten ;) Ben ook helemaal losgegaan met onze trouwerij in het Delfts blauw, dus ja, ik zou het echt leuk vinden om een thema-feest te organiseren als Tobias wat ouder wordt :D

  Maar ik moet zeggen: gewoon lekker naar een binennspeeltuin of iets dergelijks vind ik ook een heel leuk idee voor een feestje :)

 7. De kinderen zijn inmiddels (bijna) volwassen, maar ik vond een themafeestje altijd wel handig.
  Wij organiseerden voor onze jongens ooit een berenfeest, indianenfeest, clownsfeest, ruimtefeest en een griezelfeest.
  Allemaal een groot succes!

 8. Een themafeestje heb ik nooit gedaan. Maar op de meeste feestjes wordt er wel geknutseld. Lekker meisjesachtig fröbelen of een stoere jongensknutsel. Maar ook zijn we een keer naar het strand gegaan en een paar keer naar het bos.
  Speurtochten zijn hier ook erg gewild. Zelf met stoepkrijt pijlen laten zetten of van te voren een speurtocht uitzetten.
  Er zitten weer 3 feestjes in de planning. Bij 1 weet ik het al: We gaan een dakpan versieren! Met servetten. Eerst het plaatje uit het servet knippen, dan de dakpan verven met gewone witte latex. Dan leg je in de natte latex het plaatje en laat je het drogen. Als de latex droog is doe je er een laagje blanke (parket)lak over. Dan laten drogen. Als het geheel droog is is het weerbestendig en kun je hem buiten ophangen/neerzetten.

 9. Oei, laat het mijn dochter maar niet horen dat het mogelijk is een feestje te hebben met Frozen thema ;-)
  Hier nog geen thema's gedaan, vorig jaar werd ze vijf en gingen we met veel kinderen naar een speeltuin. Ze is begin juni jarig en dat vind ik zó handig, omdat we inderdaad naar buiten kunnen! We zijn ook al voor een feestje naar het klimduin gegaan en naar een meertje met speeltoestellen.
  Maar dit jaar zal ik er denk ik wat meer van moeten maken want ze wordt (uiteraard) zes. Nog maar eens goed nadenken (of toch Frozen. Worden de meiden heul blij van ;-))
  Sophie had toevallig vandaag een feestje van haar beste vriendin waarin ze allemaal als dieren verkleed waren en ook zelf van wol een dier gingen maken. Leuk!

  • Frozen is nu volgens mij wel een makkie, omdat er veel merchandise van is. Misschien kun je lekker naar de speeltuin en daar iets met het thema Frozen doen!

 10. Wat een leuk idee! Ik ben zelf erg van de thema's; het hoeft niet altijd even nadrukkelijk aanwezig te zijn, maar het is een handige 'kapstok' om de activiteiten op het feestje aan op te hangen. En onze kids zijn dol op LEGO, dus misschien komt deze tip nog van pas! :-)

 11. Ik ben niet zo van de thema's, nooit geweest ook. Toen dochter jonger was gingen we altijd spelletjes doen en knutselen; later werden het workshops elders en het laatste feestje was een spionnenspeurtocht. Dat was al wat minder, tiener in de dop, dus volgend jaar gaat dat de kant van een uitstapje op vermoed ik.
  Voor de kleine man heb ik het de eerste keer thuis gedaan - dat doe ik nooit meer met deze kinderen :-)
  Ze waren binnen een half uur door alle spelletjes heen (en ik heb er véél!), uitgeknutseld en uitgegeten en hebben de rest van het feestje in het minispeeltuintje om de hoek gespeeld. Met veel plezier, dat wel. Vorig jaar heb ik het spul dan ook afgeleverd bij de gymclub voor 2.5 uur gecontroleerd uitrazen - dikke hit. En dit jaar gaan we hoogstwaarschijnlijk met een nog grotere groep naar.. een speeltuin :-)
  Ze willen het allerliefst gewoon lekker lang met elkaar spelen. En eten en drinken. En de knutseltas gaat mee voor die paar die gewoon lekker met elkaar willen knutselen.

  Maar een Lego-feestje - gewoon een ontzettend grote bak lego en duplo en gaan.. ik vermoed dat dát bij deze groep wel aan zal slaan..

 12. Wat een super leuk idee zeg! Legoparty. Dat zal zeker een succes worden.
  Lego genoeg hier. Is de ervaring dat jongens dit leuker vinden of is dit voor meisjes net zo leuk?
  Ik ben een keer in legoland geweest en vond het zelf super leuk.
  Wat een hoeveelheid lego !
  Voldoende voor 2737884 jaar bouwplezier hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder