Kinderfeestje met als thema Lego

kinderfeestje lego

Veel kinderfeestjes hebben tegenwoordig een thema! Zo is op het moment het thema Frozen heel populair en ook het Harry Potter kinderfeestje doet het goed. Maar niet iedereen heeft daar de spullen voor in huis.

Maar wat heeft bijna ieder huis met kinderen wel? Juist! Lego en Duplo!

Dus waarom niet een feestje geven met als thema Lego!

Hieronder tips en tricks om Lego te gebruiken voor een kinderfeestje. Het enige wat je nodig hebt is… Lego!

1. Legoblokjes gebruiken voor het cadeautjes geven

Sorteer de lego op kleur en vorm en maak paren. Geef elke gast bij binnenkomst een legoblokje in een bepaalde kleur, én van een bepaalde grootte. Dus als je 10 gasten hebt krijgt elke gast één blokje. Het andere blokje doe je in een ondoorzichtige bak. Als alle gasten er zijn, ga je in een kring zitten. De jarige Job of Jet pakt met de ogen dicht telkens één lego steentje. De gast met het matchende blokje mag het cadeautje geven.

2. Maak een grote en hoge toren

Laat de kinderen één voor één een steentje op een toren zetten. Net zolang tot de toren omvalt. Laat ze proberen hun eigen record te verbreken door het nog een keer te doen.

3. Verstop en zoek het Lego blokje

Eén van de gasten of de jarige gaat de kamer uit. De anderen verstoppen een Lego blokje. De jarige of gast komt terug en moet raden waar het ligt. De andere roepen ‘Warm!’ of ‘Koud’ afhankelijk van of de zoeker in de buurt is van het blokje.

4. Laat de gasten iets bouwen

Als Lego ergens voor geschikt is, dan is het wel bouwen. Zet de kookwekker op 10 minuten en laat de gasten iets moois bouwen. Zet ze daarna op de foto met hun meesterwerk. Je kunt er ook een groepsklus van maken. Zorg dat je een grondplaat hebt. En laat elke gast telkens één steentje pakken en die op de grondplaat zetten. Zo bouwen ze met z’n allen iets.

5. Raad het aantal blokjes

Doe een aantal blokjes in een doorzichtige schaal of bak. Laat de gasten op een briefje schrijven hoeveel ze denken dat het er zijn. Aan het eind van het feestje kijk je wie er het dichtst bij zat. Die krijgt een prijs! Dat is uiteraard een doosje Lego. Die kun je goedkoop bij de Kruidvat scoren.

6. Lego steentjes gooien

Neem een doos met een deksel. Knip een gat in het midden. Geef alle gasten 10 Lego steentjes en laat ze proberen de steentjes in het gat te gooien. Wie er de meeste in gooit wint.

7. Maak een lego taart

Het enige wat je nodig hebt voor een Lego taart, is een rechthoekige bakvorm! Dan heb je de blokjesvorm al te pakken. Vervolgens gebruik je fondant of zelfgemaakte glazuur om het ‘blokje’ een kleurtje te geven. Vind je dat te lastig? Er zijn heuse siliconen bakvormen in Lego formaat te koop. Zoals deze:

lego bakvorm
Deze kost rond de 4 euro

Houd je echt niet van cake bakken? Dan kun je ook gewoon een kant en klare cake kopen en daar met legoblokjes de leeftijd van de jarige op maken!

8. Maak een Lego doosje

Met deze gratis printout kunnen kinderen hun eigen Lego doosje knutselen.

lego doos

9.  Speurtocht met Lego

Zet een speurtocht uit die je markeert met Lego blokjes!

10. Kijk een Lego film

Lego is al een tijdje meer dan alleen blokjes. De legopoppetjes figureren in heuse films en games. Als iedereen moe is van de speurtocht kun je de kinderen een Lego film laten kijken. Bijvoorbeeld deze stoere Batman Lego film!

lego kinderfeestje

11. Schmink kinderen als Lego!

Kinderen vinden het vaak leuk om geschminkt te worden. En Lego is niet zo moeilijk. Op het internet vind je allerlei schminkvoorbeelden.

12. Maak raamtekeningen met Lego afbeeldingen

Maak mooie raamtekeningen van Lego poppetjes!

Geen Lego in huis? Bij bol.com kun je dozen kopen. Gewone blokjes, maar ook op thema.

Hoe geef jij kinderfeestjes? Doe je mee met de thema trend?

Bonustip: een t-shirt bedrukken met een lego figuur is ook erg leuk!

Similar Posts

26 Comments

 1. Zoon is in de zomer jarig.
  Ik ben niet zo van de thema’s, hoewel het als denkraam soms makkelijk kan zijn.

  Hier zal het wel iets met water en ijs worden (altijd leuk), met daarbij vooral veel beweging. Want dat moet wel met een jongetje (en ook sommige meisjes) in huis.

  Met een trampoline in de tuin en de speeltuin op 20 meter afstand moet dat vast wel lukken…

  1. Kinderfeestjes in de zomer vind ik vaak makkelijker omdat je dan naar buiten kunt. Mijn ervaring is ook dat jongetjes vaak wilder zijn. En dat het zeker bij jongetjes fijn is als je met ze naar buiten kunt. Dan kunnen ze flink uitrazen.

 2. Ik had het kinderfeestje van mijn zoon de eerste dag van de kerstvakantie. Ik had hier graag een themafeestje van willen maken maar door tijdgebrek en doordat ik niet lekker in mijn vel zat lukte dit niet. Mar uiteindelijk was het wel een leuk feestje. Eerst hebben we de cadeautjes verstopt en dmv een plattegrond van de woonkamer moest mijn zoon hem vinden. Daarn hebben we cakejes versierd. Daarna wat spelletjes (eierrace, woezel en pip spelen tikkertje). Daarna een sneeuwpopje maken van marshmallows en tot slot film kijken met popcorn. En de kinderen bedachten zelf om iets te verstoppen en weer zoeken. De meesten wilden nog niet mee naar huis dus uiteindelijk erg geslaagd, maar zelf had ik er meer van willen maken. Ik vind jou tips voor het legofeestje ook erg leuk, misschien iets voor dit jaar.

 3. Top thema!! Reeds twee keer toegepast.
  Uitnodigingen: maak een smal strookje met datum enz. en stop dat in de holte van een duplo blokje. Ieder kind krijgt twee weken van te voren een duplo blokje met uitnodiging.
  Zelf gemaakt: duplo bingo.

  Ik had vrij veel lego en liet de kinderen na elk onderdeel blokjes ‘winnen’, of poppetjes enz. Laatste onderdeel maak je eigen bouwwerk. Zet evt op de foto als bedankje.G

 4. Wij hebben nog geen feestje met een thema gegeven. We gingen met zoon altijd naar Race Planet . Vanaf groep 7 wilde hij geen feestje meer geven en ging met twee vriendjes naar de bios en wat snacken.
  Ook met dochters feestje gaan we meestal op stap. Vorig jaar is het door omstandigheden niet door gegaan en dit jaar gaan we met drie vriendinnetjes brunchen en daarna thuis een film kijken (is volgende maand).
  Bij dochter (10) in de klas zijn slaapfeestjes de trend. Omdat wij niet willen dat dochter gaat logeren, haal ik haar dan laat op en breng haar voor het ontbijt weer terug. Beetje gedoe maar dat heb ik er wel voor over.

 5. Hoi Vliesje,

  Mijn aller-aller succesvolste feestje was ook het leukste. Mijn zoon (toen nog schattig) werd 5,
  en ik had een workshop gedaan toevallig met bloempotjes, behanglijm en servetjes.

  Koop voor elk Kind een bloempotje van 20 cent bij de Praxis, een pak leuke servetjes bv. voorjaarsachtig (mijn zoon is in februari jarig) en een goedkoop pak behanglijm.

  Eet eerst een cake die ze mogen versieren met fruit of gekleurde rotzooi (glazuur van poedersuiker met kleurstof) en limo.

  Dan 1 basislaag behanglijm op het potje, ff laten drogen. Plastic op tafel dus.

  Dan servetjes uit elkaar pulken tot je dun laagje hebt, knippen (helpen!) en dat op nieuw laagje behanglijm doen. Dan ff buurman en buurman kijken (altijd een hit!) en tot slot een laagje om het te laten glanzen.

  Bij het laten afhalen van de gasten (laten afhalen als alleenstaande moeder!) geef je ze een hyacint in dat potje van 50 cent mee van de supermarkt.

  Ze hebben het er nog over en ze zijn nu 20.

  Kosten in totaal nog geen 10 euro.

  Ook leuk vond ik: linnen tasjes met textielverf kleuren (wel duurder door materiaal) en ik heb ook eens een heel feest spelletjes gedaan.

  Ach, ik mis die tijd. ;)

 6. Ik ben dol op thema-feesten ;) Ben ook helemaal losgegaan met onze trouwerij in het Delfts blauw, dus ja, ik zou het echt leuk vinden om een thema-feest te organiseren als Tobias wat ouder wordt :D

  Maar ik moet zeggen: gewoon lekker naar een binennspeeltuin of iets dergelijks vind ik ook een heel leuk idee voor een feestje :)

 7. De kinderen zijn inmiddels (bijna) volwassen, maar ik vond een themafeestje altijd wel handig.
  Wij organiseerden voor onze jongens ooit een berenfeest, indianenfeest, clownsfeest, ruimtefeest en een griezelfeest.
  Allemaal een groot succes!

 8. Een themafeestje heb ik nooit gedaan. Maar op de meeste feestjes wordt er wel geknutseld. Lekker meisjesachtig fröbelen of een stoere jongensknutsel. Maar ook zijn we een keer naar het strand gegaan en een paar keer naar het bos.
  Speurtochten zijn hier ook erg gewild. Zelf met stoepkrijt pijlen laten zetten of van te voren een speurtocht uitzetten.
  Er zitten weer 3 feestjes in de planning. Bij 1 weet ik het al: We gaan een dakpan versieren! Met servetten. Eerst het plaatje uit het servet knippen, dan de dakpan verven met gewone witte latex. Dan leg je in de natte latex het plaatje en laat je het drogen. Als de latex droog is doe je er een laagje blanke (parket)lak over. Dan laten drogen. Als het geheel droog is is het weerbestendig en kun je hem buiten ophangen/neerzetten.

 9. Oei, laat het mijn dochter maar niet horen dat het mogelijk is een feestje te hebben met Frozen thema ;-)
  Hier nog geen thema’s gedaan, vorig jaar werd ze vijf en gingen we met veel kinderen naar een speeltuin. Ze is begin juni jarig en dat vind ik zó handig, omdat we inderdaad naar buiten kunnen! We zijn ook al voor een feestje naar het klimduin gegaan en naar een meertje met speeltoestellen.
  Maar dit jaar zal ik er denk ik wat meer van moeten maken want ze wordt (uiteraard) zes. Nog maar eens goed nadenken (of toch Frozen. Worden de meiden heul blij van ;-))
  Sophie had toevallig vandaag een feestje van haar beste vriendin waarin ze allemaal als dieren verkleed waren en ook zelf van wol een dier gingen maken. Leuk!

 10. Wat een leuk idee! Ik ben zelf erg van de thema’s; het hoeft niet altijd even nadrukkelijk aanwezig te zijn, maar het is een handige ‘kapstok’ om de activiteiten op het feestje aan op te hangen. En onze kids zijn dol op LEGO, dus misschien komt deze tip nog van pas! :-)

 11. Ik ben niet zo van de thema’s, nooit geweest ook. Toen dochter jonger was gingen we altijd spelletjes doen en knutselen; later werden het workshops elders en het laatste feestje was een spionnenspeurtocht. Dat was al wat minder, tiener in de dop, dus volgend jaar gaat dat de kant van een uitstapje op vermoed ik.
  Voor de kleine man heb ik het de eerste keer thuis gedaan – dat doe ik nooit meer met deze kinderen :-)
  Ze waren binnen een half uur door alle spelletjes heen (en ik heb er véél!), uitgeknutseld en uitgegeten en hebben de rest van het feestje in het minispeeltuintje om de hoek gespeeld. Met veel plezier, dat wel. Vorig jaar heb ik het spul dan ook afgeleverd bij de gymclub voor 2.5 uur gecontroleerd uitrazen – dikke hit. En dit jaar gaan we hoogstwaarschijnlijk met een nog grotere groep naar.. een speeltuin :-)
  Ze willen het allerliefst gewoon lekker lang met elkaar spelen. En eten en drinken. En de knutseltas gaat mee voor die paar die gewoon lekker met elkaar willen knutselen.

  Maar een Lego-feestje – gewoon een ontzettend grote bak lego en duplo en gaan.. ik vermoed dat dát bij deze groep wel aan zal slaan..

 12. Wat een super leuk idee zeg! Legoparty. Dat zal zeker een succes worden.
  Lego genoeg hier. Is de ervaring dat jongens dit leuker vinden of is dit voor meisjes net zo leuk?
  Ik ben een keer in legoland geweest en vond het zelf super leuk.
  Wat een hoeveelheid lego !
  Voldoende voor 2737884 jaar bouwplezier hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.