Ideeën speurtocht maken voor achtjarige jongetjes 6 tips!

Ideeën speurtocht

 

Een speurtocht is een ideale activiteit op een kinderfeestje! Na zestien jaar kinderfeestjes, zijn mijn man en ik een goed geoliede feestmachine geworden! Dus zocht je naar ideeën speurtocht? Blijf dan vooral lezen!

De vrouw achter de ideeën speurtocht: wie ben ik dan wel?

Ik ben een moeder van vijf kinderen. Ik ben het brein achter het kinderfeestje. Ik maak de planning gebaseerd op een leuk kinderfeestje idee. Daarbij wissel ik zorgvuldig binnen- en buitenactiviteiten af, alsmede rustige en wilde spelletjes. Mijn man loopt de speurtocht die ik heb uitgezet, en ik verzorg de catering. En aan het eind van het feestje brengt mijn man iedereen weer naar huis. Met vijf kinderen geef je menig kinderfeestjes, en wij hebben dat altijd zelf gedaan. Vandaar dat ik aardig wat ervaring heb opgedaan met het geven van kinderfeestjes en speurtochten organiseren : )

Ideeën speurtocht maken: een ideale kinderactiviteit

Een hele middag met een groep kinderen binnen zitten, werkt niet zo goed vind ik. Daarom rooster ik altijd een buitenactiviteit in. Na zo'n speurtocht zijn ze lekker uitgeraasd, en kun je wel prima iets bínnen doen. Om zo'n speurtocht toch elke weer anders en leuk te maken, heb ik diverse methodes die ik graag met jullie deel! Hier onder een overzicht van ideeën speurtocht!

Ideeën speurtocht maken

1. Klassieke speurtocht

Zet de middag/avond of ochtend van te voren een speurtocht uit. Houd daarbij rekening met het feit dat kinderen zo'n speurtocht meestal wild rennend afleggen! Dat betekent dat ze er veel korter over doen dan jij, als wandelaar. Houd ook rekening met verkeer. En vermijd zoveel mogelijk drukke kruisingen e.d. Je kunt de route markeren met stukjes crèpepapier of cadeaulint die je aan takjes en lantarenpalen bindt.

2. Verdeel en heers speurtocht

Verdeel de jarige en de gasten in twee groepen. Groep 1 gaat vooruit, en zet de speurtocht uit. Groep 2 loopt de speurtocht. Andersom kun je ook nog doen! Voordeel hiervan is dat je niet van te voren zelf een speurtocht hoeft uit te zetten. Voorwaarde is wel een redelijk grote groep, en twee begeleiders.

3. Schatzoek Speurtocht

Een simpele variant op de klassieke speurtocht, met als verschil dat aan het eind een schat gevonden moet worden. Zeker in deze tijd van het jaar kun je overal goedkoop chocolade munten in goudfolie kopen, die een prachtige schat vormen. De Schat kan dan meteen worden opgepeuzeld!

4. Fotospeurtocht

Deze speurtocht heb ik vorig jaar gedaan voor Piets feestje. Ik wilde niet weer precies hetzelfde doen, dus maakte ik op vrijdagmorgen een enorme wandeling waarbij ik allerlei foto's nam van de route. Die printte ik uit, en de kinderen kregen dat als een boekje mee. Tijdens de speurtocht moesten ze kijken of ze de dingen op de foto's konden vinden. Zie hier de post over deze speurtocht.

5. Vragenspeurtocht

Een vragenspeurtocht hield ik ooit voor mijn oudste dochter. Ik had de route gemarkeerd met A4-tjes in zo'n plastic hoes die je ook in multomappen kunt doen. Op elke A4-tje stond een vraag, die de gasten moesten beantwoorden. Tot mijn verrassing waren die A4-tjes enorm populair, en werden zelfs gretig mee naar huis genomen.

6. Kaartspeurtocht

Vandaag staat er een kaartspeurtocht op het programma. Ik weet een leuke route, die we nog niet eerder hebben gelopen. Hij gaat door het park, waar een oude kano staat, en allerlei klimrekken. Dan verder door het park naar een locatie buiten waar allerlei fitness apparatuur staat.

Om deze wandeling leuk te maken heb ik met behulp van Google Maps een kaart gemaakt van dit gebied. Daarop heb ik met pijltjes de route getekend, en vervolgens heb ik de kaart gelamineerd. Iedere gast krijgt een gelamineerde kaart, en mag helpen de weg te vinden met behulp van de kaart.

Deze laatste speurtocht ga ik vanmiddag voor het eerst uitproberen: om 13.30 komen de gasten voor mijn jongste zoon Piet die in augustus 8 is geworden. We hebben in ieder geval schitterend weer! Dus ik hoop op een fijne middag!

Toevoeging op 16 oktober 2011

De kaart bleek voor achtjarigen te ingewikkeld. Wel vonden ze hem machtig interessant.

Andere ideeën speurtocht maken

Heb je zelf geen ideeën voor een speurtocht? Dan zijn er ook kant en klare speurtochten! Je kunt die bijvoorbeeld bestellen op speurtochten.nl.

Daarnaast heb je ook nog geotracking! Daarbij gebruik je een smartphone of gps apparaat om een schat te zoeken. Kinderen moeten hiervoor wel een kompas kunnen lezen.

Meer leuke ideeën voor kinderfeestjes

Hebben jullie nog ultieme kinderfeestjes tips?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Ik vind speurtochten geweldig! Heb er zelf ook enkele georganiseerd, was erg leuk om te doen. Volgend jaar als onze dochter 6 word, wil ik ook graag een speurtocht organiseren. En hoe is jullie speurtocht geweest ? Zal ongetwijfeld fantastisch zijn geweest, met jullie als ervaren team en het prachtige weer!

 2. Het is al even geleden, maar toch een reactie:
  Leuke tips voor speurtochten!!
  Vanmiddag heb ik het feestje van een van de kinderen.
  Hij is 6 geworden en wil ook een speurtocht. Het wordt een fotospeurtocht.
  Ik heb gisteren op google maps hem uitgestippeld en aantekeningen gemaakt waar ik de foto's wil maken. Toen heb ik het rondje gelopen en de foto's gemaakt.
  Die foto's gaan in genummerde enveloppen. Ook heb ik er opdrachtjes bij. Iedere opdracht doe ik in een eigen ballon. Daar schrijf ik het nummer ook op. Ze krijgen envelop 1 en dan zien ze waar ze heen moeten lopen. Zijn ze daar, dan mogen ze ballon 1 lek prikken en kunnen we zien welke opdracht het is. Hebben ze die gedaan, dan krijgen ze envelop 2. Zij zullen wel rennen, maar ik ga er lopend met de buggy achteraan met de enveloppen. Dus ik bepaal uiteindelijk het tempo.

 3. Het is bijna saai, maar bijna bij ieder feestje willen de boys heel erg graag een speurtocht doen. En ze vinden het zelf het leukste om met krijt pijlen te zetten en dan na een poosje te verstoppen zodat de andere moeten zoeken. We vieren onze kinderfeestje altijd thuis met lekkers en gezelligheid door naar buiten te gaan met ze en iedereen vraagt of ze volgt jaar terug mogen komen ;-)

 4. Onze zoon van 11 heeft vorige week een WhatsApp speurtocht gedaan. De kinderen vonden het leuk om met de mobiel opdrachten te gaan doen. Er zaten foto en geluidsopdrachten bij. Wel een aanrader voor de iets oudere kinderen. Ik heb de opdrachten van Kinderfeestje Idee afgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.