Verrekijker: om vogels te spotten. Of mensen?

kodak verrekijker
Ik ben een vogelaar, en ik heb een verrekijker : )

Sinds ik jaren geleden het boek De Jaarlijst heb gelezen, verbeeld ik me graag dat ik een vogelaar* ben.

Erg goed ben ik er niet in, maar ik kan wel helemaal blij worden als ik een uiltje spot. Of zo’n gifgroene specht.

Om die reden kocht ik bij de Kruidvat in de aanbieding voor 7,95 een Polaroid verrekijker. Want een beetje vogelaar heeft een verrekijker volgens mij!

Je kunt er ook mensen mee spotten

Nou wil het geval dat je vanuit ons keukenraam op de zandweg voor het bos kijkt. Zo lang de mais nog niet te hoog staat heeft dat uitzicht op iedereen een magische aantrekkingskracht. Soms zit ik met bezoek te praten aan de keukentafel, en dan zie ik ineens hun ogen naar ergens achter mij gaan! En dan weet ik:

‘Er loopt iemand op de zandweg.’

Het uitzicht uit ons keukenraam roept blijkbaar enorme nieuwsgierigheid op. Ik heb er zelf ook last van.

Dus misschien komt mijn verrekijker ook nog wel van pas om mensen te spotten ; )

We hebben nu een vogelhuisje opgehangen, zodat er lekker veel vogels naar ons toe komen. Kan ik lekker vogels spotten : )

Heb jij een verrekijker in huis?

*Vogelaar: ‘Iemand die zich uit liefhebberij bezighoudt met het observeren van vogels.

Similar Posts

10 Comments

 1. Geweldig!! Geen vogels, maar mensen spotten!!
  In onze familie werkt dat ook zo, degenen die achteraf, dus in het buitengebied wonen kijken meteen op wanneer er iemand langs komt!
  Wij hebben een verrekijker, gebruiken hem nooit.
  Ik heb een spiegelreflexcamera met een goede zoomlens, ik voel me echt wel eens paparazzi! Haarscherp in beeld brengen…Echt zo leuk!!

 2. Ja, ik heb ook een verrekijker, zo’n kleintje en een hele echte, die ik jaren geleden van een aardige buurman op de camping heb gekregen. Alleen is die wel loodzwaar, wat dan niet handig is, wel mooi!
  Inderdaad leuk om mee naar vogels te kijken, maar om ermee naar mensen te kijken…?

  Lijkt me wel gaaf om een uiltje of specht te spotten!!!

  Groetjes Lily

 3. Wij hebben een kijker om de ouders Kerkuil met hun kinderen te volgen! Ze wonen bij ons in de kapschuur in een uilenkast, zo leuk!
  Volgens mij is het ‘n plattelands-gewoonte om op te kijken wanneer er iemand voorbij loopt of fietst. Toen we pas op het platteland woonden ergerde ik me eraan: was je met iemand in gesprek aan de keukentafel keken ze telkens op om te zien wie of wat………..Inmiddels ben ik eraan gewend geraakt maar gelukkig heb ik die gewoonte niet overgenomen

 4. Wij wonen naast een bos en ik vind het ook heerlijk om vogels te spotten. Ik heb alleen geen verrekijker, mss toch maar eens aanschaffen

 5. Mijn meiden kijken graag naar vogels, en dan vooral naar alle verschillende duiven op het dak van d eburen. een verrekijker is misschien wel erg leuk idd

 6. Hahaha, heerlijk! Ik kan ook zo loeren naar van alles. ;)
  Ken je toevallig de film The Big Year? Gaat over vogelspotters en de wedstrijd om er in een jaar zoveel mogelijk te spotten. Zo leuk! Ik moet hem ook maar weer eens kijken. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.