Vogelhuisje Action met pindakaas in woord en beeld

vogelhuisje

Geïnspireerd door het zelfgemaakte vogelhuisje van één van mijn maandagochtend koffievriendinnen, kocht ik een vogelhuisje bij de Action. Want wie niet handig is, moet slim zijn. Overigens is het technisch gezien een vogelvoederhuisje!

Kijk, dit is ‘m:

Vogelhuisje Action
Vogelvoederhuisje van de Action ad 1,69

Ik heb het opgehangen op een plek waar ik het komen en gaan van de vogels bij het vogelvoederhuisje goed kan zien vanaf mijn Ikea Jennylund stoel in de keuken!

Wat is de beste plek om een vogelhuisje op te hangen?

De muur waar ik het vogelhuisje van de Action ophing ligt aan de oostkant. Ik koos daarvoor, ongehinderd door enige kennis. Ik wilde gewoon lekker makkelijk de vogeltjes zien genieten van de vogelpindakaas. Maar die methode is nogal kortzichtig. Want er zijn speciale aanbevelingen voor het ophangen van vogelhuisjes.

Op de site van de Vogelbescherming geven ze 9 tips.

Toevallig heb ik het redelijk goed gedaan gelukkig. De keuze voor het oosten is prima, want De Vogelbescherming adviseert de invliegopening op het noordoosten te richten. Ook zitten er geen takken voor de opening van het vogelhuisje, zodat de vogels er makkelijk bij kunnen vliegen.

In onderstaande afbeelding zie je de adviezen van de Vogelbescherming handig samengevat:

|

Pindakaas vogels bij de Action

Ik kocht overigens ook meteen maar even pindakaas voor vogels bij de Action.

Pindakaas Action
Pindakaas voor vogels bij de Action – 1,39

Want wist je dat je vogels niet gewone pindakaas moet geven die je zelf eet?

Waarom vogels niet jouw pindakaas moeten krijgen

Op de site van Vogelbescherming Nederland leggen ze uit waarom niet:

‘Vogelbescherming Nederland adviseert echter vogels nooit pindakaas te geven die bestemd is voor menselijke consumptie maar speciale vogelpindakaas. Pindakaas voor vogels bevat namelijk ongebrande pinda’s en er is geen zout aan toegevoegd.’

Kom maar vogeltjes, naar mijn vogelhuisje van de Action!

Eenmaal thuis hing ik het vogelhuisje van de Action onmiddellijk op, en zette de pot pindakaas voor vogels er in. Dat was overigens één van de redenen om zowel het vogelvoederhuisje als de pindakaas voor vogels bij de Action te kopen: ik wilde niet thuiskomen, en dat de pot pindakaas dan niet in het vogelhuisje paste! Nu was dat geen probleem.

Screen Shot 2019 12 13 at 11.25.46

Jaa, ik heb gasten in mijn vogelhuisje!

Screen Shot 2019 12 13 at 11.27.33

Tot slot

Het is net zo leuk als ik had gedacht om een vogelhuisje te hebben. Het vogelhuisje van de Action voldoet aan mijn verwachtingen. Het is niet supermooi om te zien, maar de pot vogelpindakaas past er perfect in, en de vogels vinden het lekker.

Wil je een leuk vogelhuisje kopen? Kijk dan eens op Vogelhuisjestore.nl. Daar zou je toch zo zelf willen wonen?!

vogelhuisje

Heb jij voorzieningen voor vogels?

Zie ook onze uilenkast! en Vogelhuisje versieren.

Similar Posts

47 Comments

 1. Zo leuk om te naar te kijken, die af en aan vliegende vogeltjes. Hier geen mogelijkheid om iets te doen voor vogels, maar gelukkig zijn er zat andere plekken waar ik kan meegenieten van vogel(huisjes).

 2. Leuk, Nicole!
  Zelf heb ik vlak voor mijn raam een rek neergezet, dat eigenlijk bedoeld is om planten op te zetten. Maar ik heb er twee schoteltjes op staan, en iedere ochtend open ik het raam en vul de schoteltjes met een handje zonnebloempitten. (handig, want dan hoef ik niet naar buiten te lopen).
  Mijn vogelrestaurant heeft slechts één gerecht op de menukaart staan, maar het vindt gretig aftrek: binnen een uur zijn de schoteltjes leeg en ik kan de meesjes, boomklevers en musjes van heel dichtbij observeren. Ik geniet er iedere dag weer van!

 3. Super leuk toch! Wij hebben al jaren een vogelhuisje in de tuin, maar deze stond verdekt opgeteld, dus ik heb deze vorige week naar voren gehaald en er weer voer aan gehangen. De vogels komen maar we hebben een kat die nu steeds voor het raam gaat zitten, dus ze zijn wat schuw. Wat een goed idee van de pindakaas, ik had wel gelezen dat je speciale moest hebben, maar wist niet waar deze te vinden. Bij de action dus, nou daar kom ik vaak genoeg ;)

 4. Ik heb een groot voederhuis met vetblokken pinda’s en strooivoer, dat hangt op drie meter hoogte op ca 80 cm van het terras af (voor het raam). De vogels zien onze katten voor het raam zitten, maar trekken zich daar niets van aan…

 5. Ha Nicole,

  ja… heerlijk voor de vogeltjes.
  Ik koop alles voor ze bij de Action, hoewel ik de dierenwinkel niet failliet wil hebben
  Maar ja… dan moet de dierenwinkel iets goedkoper worden en dan sta ik meteen op de stoep.
  Ik ben er het driedubbele kwijt.

  Groetjes en prettig weekend,
  Marlou

  .

 6. heel leuk altijd maar wij willen liever geen vogeltjes in de tuin ivm onze koi vijver, wel hebben wij altijd iets in het voortuintje staan voor de vogeltjes

 7. Hier hebben we een door vriendjelief zelf gebouwd vogelhuis, boven in het Joppiehuis zitten ze ook tussen het hout en dan hebben we hier en daar nog zakjes en slierten. Elk jaar hebben we wel een pot pindakaas die (me) niet smaakt, die bewaren we voor de vogels.

 8. Heel de tuin hangt vol met eetplekken voor de vogeltjes
  Dus wij kijken niet waar het moet hangen maar waar er nog iets kan hangen ;)
  Vind het heerlijk om de vogeltjes af en aan te zien vliegen want ze weten de weg :)
  Groetjes

 9. Wat ik ook ophang en hoe slim ik dat probeer naar de mogelijkheden in ons achtertuintje. Het kleine grut krijgt de kans niet omdat eksters en kraaien elkaar de tent uitvechten. Ik heb de pindasilo maar weer in het schuurtjes gezet. Elk jaar weer een tegenvaller. Geniet van je vogeltjes.

  1. Wat sneu voor de kleine vogeltjes inderdaad. Dat probleen heb ik hier vooralsnog gelukkig niet. Het zijn vooral mussen en koolmeesjes en een roodborstje. Die laatste is mijn favoriet!

 10. Fijn hè de vogeltjes voeren. Brengt veel levendigheid in de kale tuin. Ik heb deze week vetbollen opgehangen en ik ook zonnebloempitten op schoteltjes leggen!

 11. Ik koop het spul natuurlijk in de dierenwinkel, want ja, de kwaliteit van het vet, pinda’s en zaden is beter. Ik heb diverse dingen hangen en Yaron houdt netjes bij of er nog wel genoeg hangt.

  Love as Always
  Di Mario

 12. Vroeger hadden wij ook vaak van die vetbolletjes voor vogels in de boom. Nu niet zo vaak meer. Ik vind het altijd wel een leuk gezicht al die vogeltjes in de tuin. Toch maar weer eens overwegen haha,

 13. Ik vind het ook altijd leuk om wat voor de vogeltjes op te hangen. We hebben de pindakaas inderdaad ook al eens gedaan. Nu hangen er bolletje, omdat die beter in de boom voor het ramen kunnen. Zo kan ik er ook naar kijken als ik aan tafel zit

 14. Het ophangen met de opening naar het oosten is alleen maar belangrijk voor nestkastjes en maakt niks uit voor voederhuisjes of pindakaashouders. In onze veel voorzieningen voor de vogels. Met dit warme weer hoeft bijvoederen niet echt natuurlijk, want er vliegt en kruipt nog van alles, maar het is zo leuk. De bessenbomen/struiken hebben ook veel belangstelling. Ik vind al dat gefladder en gedoe erg leuk. De buurpoezen vinden dat trouwens ook ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.