Reacties

Vogelhuisje Action met pindakaas in woord en beeld — 47 reacties

 1. Zo leuk om te naar te kijken, die af en aan vliegende vogeltjes. Hier geen mogelijkheid om iets te doen voor vogels, maar gelukkig zijn er zat andere plekken waar ik kan meegenieten van vogel(huisjes).

 2. Leuk, Nicole!
  Zelf heb ik vlak voor mijn raam een rek neergezet, dat eigenlijk bedoeld is om planten op te zetten. Maar ik heb er twee schoteltjes op staan, en iedere ochtend open ik het raam en vul de schoteltjes met een handje zonnebloempitten. (handig, want dan hoef ik niet naar buiten te lopen).
  Mijn vogelrestaurant heeft slechts één gerecht op de menukaart staan, maar het vindt gretig aftrek: binnen een uur zijn de schoteltjes leeg en ik kan de meesjes, boomklevers en musjes van heel dichtbij observeren. Ik geniet er iedere dag weer van!

 3. Super leuk toch! Wij hebben al jaren een vogelhuisje in de tuin, maar deze stond verdekt opgeteld, dus ik heb deze vorige week naar voren gehaald en er weer voer aan gehangen. De vogels komen maar we hebben een kat die nu steeds voor het raam gaat zitten, dus ze zijn wat schuw. Wat een goed idee van de pindakaas, ik had wel gelezen dat je speciale moest hebben, maar wist niet waar deze te vinden. Bij de action dus, nou daar kom ik vaak genoeg ;)

 4. Ik heb een groot voederhuis met vetblokken pinda's en strooivoer, dat hangt op drie meter hoogte op ca 80 cm van het terras af (voor het raam). De vogels zien onze katten voor het raam zitten, maar trekken zich daar niets van aan...

 5. Ha Nicole,

  ja... heerlijk voor de vogeltjes.
  Ik koop alles voor ze bij de Action, hoewel ik de dierenwinkel niet failliet wil hebben
  Maar ja... dan moet de dierenwinkel iets goedkoper worden en dan sta ik meteen op de stoep.
  Ik ben er het driedubbele kwijt.

  Groetjes en prettig weekend,
  Marlou

  .

 6. Hier hebben we een door vriendjelief zelf gebouwd vogelhuis, boven in het Joppiehuis zitten ze ook tussen het hout en dan hebben we hier en daar nog zakjes en slierten. Elk jaar hebben we wel een pot pindakaas die (me) niet smaakt, die bewaren we voor de vogels.

 7. Heel de tuin hangt vol met eetplekken voor de vogeltjes
  Dus wij kijken niet waar het moet hangen maar waar er nog iets kan hangen ;)
  Vind het heerlijk om de vogeltjes af en aan te zien vliegen want ze weten de weg :)
  Groetjes

 8. Wat ik ook ophang en hoe slim ik dat probeer naar de mogelijkheden in ons achtertuintje. Het kleine grut krijgt de kans niet omdat eksters en kraaien elkaar de tent uitvechten. Ik heb de pindasilo maar weer in het schuurtjes gezet. Elk jaar weer een tegenvaller. Geniet van je vogeltjes.

  • Wat sneu voor de kleine vogeltjes inderdaad. Dat probleen heb ik hier vooralsnog gelukkig niet. Het zijn vooral mussen en koolmeesjes en een roodborstje. Die laatste is mijn favoriet!

 9. Fijn hè de vogeltjes voeren. Brengt veel levendigheid in de kale tuin. Ik heb deze week vetbollen opgehangen en ik ook zonnebloempitten op schoteltjes leggen!

 10. Ik koop het spul natuurlijk in de dierenwinkel, want ja, de kwaliteit van het vet, pinda's en zaden is beter. Ik heb diverse dingen hangen en Yaron houdt netjes bij of er nog wel genoeg hangt.

  Love as Always
  Di Mario

 11. Ik vind het ook altijd leuk om wat voor de vogeltjes op te hangen. We hebben de pindakaas inderdaad ook al eens gedaan. Nu hangen er bolletje, omdat die beter in de boom voor het ramen kunnen. Zo kan ik er ook naar kijken als ik aan tafel zit

 12. Het ophangen met de opening naar het oosten is alleen maar belangrijk voor nestkastjes en maakt niks uit voor voederhuisjes of pindakaashouders. In onze veel voorzieningen voor de vogels. Met dit warme weer hoeft bijvoederen niet echt natuurlijk, want er vliegt en kruipt nog van alles, maar het is zo leuk. De bessenbomen/struiken hebben ook veel belangstelling. Ik vind al dat gefladder en gedoe erg leuk. De buurpoezen vinden dat trouwens ook ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder