Vogelhuisje pimpen voor dummies

vogelhuisje pimpen

Met lede ogen zag ik de kinderen met alwéér een zelfgemaakt vogelhuisje thuiskomen. Het zag er ook weinig geïnspireerd uit. We kunnen zo langzamerhand wel een eigen Centerparcs beginnen voor vogels. Met al die vogelhuisjes… Toen kreeg ik een idee: ik zou dat vogelhuisje pimpen!

Vogelhuisje pimpen voor dummies

Een vogelhuisje pimpen hoeft niet moeilijk te zijn gelukkig. Ik ben namelijk helemaal niet handig. Maar ik herinnerde me dat ik nog ergens van dat plakfolie had liggen. Dat had ik ooit gebruikt om een ijzeren ladekastje te pimpen. Achter in mijn kledingkast vond ik een rol, met bloemetjes motief. Ik besloot dat te gebruiken om het vogelhuisje te versieren.

Zorg voor een vet-en stofvrije ondergrond. Of niet.

Ik denk dat het verstandig is het vogelhuisje van te voren goed schoon te maken. En stofvrij natuurlijk. Maar daar had ik geen zin in. Bovendien had ik niet zoveel vertrouwen in mijn pimp vaardigheden. Ik wilde er dus niet teveel tijd in steken.

Gebruik een vlakke ondergrond voor het vogelhuisje pimpen

Ik legde het plakfolie op de salontafel, nam nog een slok thee, en begon met vogelhuisje pimpen. De plakfolie was door de tijd heen wat minder plakkerig geworden. Maar gelukkig bleef het met een beetje duwen goed zitten. En het lukte me om er het hele vogelhuisje inclusief dak mee te beplakken. Toen besefte ik dat ik ook de 'deuropening' had dichtgeplakt. Die heb ik er vervolgens weer ingemaakt.

Ik ben best blij met het resultaat! Ik vind het een chique vogelwoning geworden. Echt iets voor de wat duurdere cliëntèle zeg maar.

Als je 'vogelhuisje pimpen' googlet, vind je echt de meest prachtige vogelhuisjes. Daar is die van mij dan nog maar saai bij. Maar goed hij is dan ook voor dummies.

Vogelhuisje pimpen

Materialen voor vogelhuisje pimpen

Naar aanleiding van al die jaloersmakende foto's over vogelhuisje pimpen hier nog wat handige tips voor materialen.

 • Plakfolie in allerlei motieven en kleuren. Zie ook mijn ervaring met Action plakfolie.
 • Glitterstenen, met zo'n plakstrip aan de achterkant. Je haalt het papiertje er af, en plakt het zo op het vogelhuisje
 • Een kerstboomvogeltje
 • Washi tape: bij de Hema verkopen ze nu veel tape om schoolspullen mee te personaliseren. Dat kun je denk ik ook gebruiken voor vogelhuisjes.

Ideeën op doen voor vogelhuisje versieren?

Kijk dan eens hier!

Zie ook mijn post over onze uilenkast!

Heb jij veel vogelhuisjes?

Similar Posts

8 Comments

 1. Bij ons hangt er één voggelhuisje in de tuin, een mezenhuisje. We hebben er nu al drie jaar achter elkaar een nestje in gehad. Het hoeft niet gepimpt te worden, want het is geschilderd door de maker ervan...
  Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Er hangt hier nog een lief vogelhuisje van de vorige bewoner aan de muur, maar met 12 katten in de buurt is het geen veilige woonplaats.

  In mijn vorige tuin had ik een huisje aan de schuur hangen.
  daar werd druk in genesteld.
  Ik blij, maar op een ochtend vond ik het huisje op de grond en 13 eitjes verspreid door mijn tuintje.
  Ik heb er wel een traantje om gelaten.

 3. Ziet er erg leuk uit!

  PS: Je comment was in mijn spam-box terecht gekomen. Ik denk ik meld het even misschien dat dit vaker gebeurd..?!

 4. Wij hebben 3 huisjes, 2 groene en een naturelkleurig. Ik ga ze niet pimpen want hoe maak je ze dan goed schoon? Blijft dat plastic dan nog wel zitten? 2 van onze huisjes waren bewoond, de andere hing niet goed waarschijnlijk en het deurtje was niet goed vast geschroefd.

 5. Plakplastic, tape en plakparels zijn niet weer bestendig.
  Het zal er dus wel snel weer afkomen ben ik bang.
  Maar aan de andere kant maakt dat wel dat je je huisje regelmatig opnieuw kunt versieren. ;-)

  Betere optie zijn woodsies die je verlijmt met een goede houtlijm en daarna beschilderd met verf voor buiten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.