Reacties

Vakantiegeld: 8% van je brutoloon — 20 reacties

 1. Mijn man is ZZP-er en krijgt geen vakantiegeld. Zelf werk ik maar 1 dag dus het gaat om een relatief klein bedrag. Ik besteed het aan het potje wat het op dat moment het beste kan gebruiken.

 2. Van ons vakantiegeld gaan we wel degelijk op vakantie. En dit jaar gaan we, over drie weken al, een rondreis in Roemenie maken. Het wordt een busreis van 12 dagen. Daarvan zijn we wel twee keer twee dagen onderweg naar en van Roemenie, maar dat is allemaal heel relaxed en we overnachten in goede hotels. Elke dag een excursie en twee nachten achtereen in het zelfde hotel in Roemenie. We kijken er erg naar uit, zoals je je kunt voorstellen...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Bij ons gaat het vakantiegeld al jaren naar de unvisersiteit. Eerst voor manlief, nu voor mij. Van de 200 euro die overblijft doen we wat leuks met de kinderen. Als het even meezit dit jaar trouwens wel voor het laatst, want ik hoop komend jaar af te studeren :)

 4. Ik ga er zeker ook van op vakantie - fietsen met tent. Heerlijk, ik heb er enorm veel zin in! Maar ik realiseer me wel steeds meer dat het ook wel heel luxe is dat ik op vakantie kan......

 5. Dankzij een cadeautje van mijn ouders kunnen we voor veel minder geld toch naar Noorwegen :D Maar het blijft duur, we gaan twee weken kamperen voor ongeveer 450 euro, en dan moeten we daar nog rondrijden, eten... ja, een flink deel van ons vakantiegeld blijft daar denk ik.

 6. Hier wordt het vakantiegeld besteed aan dagjes weg in de vakantie. We gaan niet op vakantie, want alleen ik krijg een beetje vakantiegeld en daarvan kun je niet op vakantie. En ik heb nog over van vorig jaar, omdat we toen helemaal niks hebben gedaan door omstandigheden. Ik moet er bij zeggen dat ik ook niet van vakantie houd buitenshuis. Ik kook en slaap liever in mijn eigen huis. En ik vind het belachelijk dat ze zoveel geld durven te vragen in het hoogseizoen voor een weekje in een bungalow/stacaravan.
  En een klein gedeelte van mijn vakantiegeld ga ik aan mij zelf besteden. Dat wordt dit jaar waarschijnlijk wat hobby spullen. De rest van het jaar denk ik altijd aan mijn gezin en geef alleen het hoognodige uit aan mijzelf, maar met vakantiegeld denk ik ook aan mijzelf. Heb er tenslotte ook voor gewerkt, he :-)

  • Bij ons gaat het grootste deel in het 'grote zwarte gat', en dan nog een beetje aan twee uitjes op. Net als jij ben ik ook het liefst gewoon thuis. Blij dat ik niet de enige ben.

 7. naar het buitenland van mijn vakantiegeld , nee dat zit er niet in , in nederland zou ik er wel van op vakantie kunnen ,maar heb het geld te hard nodig voor andere zaken tegenwoordig ,zo ging er dit keer een deel van mijn vakantiegeld op aan eigen risico i.v.m. medicijnen en vorig jaar heb ik het vakantie geld gebruikt zodat mijn dochter een laptop kon kopen en dan aan mij af zou betalen, het restant bedrag heb ik haar geschonken i.v.m. halen diploma.

 8. Bij ons is het vakantiegeld meteen naar de spaarrekening gegaan. We sparen voor het volgende huis. We gaan dit jaar ook niet echt op vakantie. We klussen wat bij huis en in september gaan we een lang weekend weg en dan is het ook alweer het laagseizoen en niet zo duur. Dat weekend weg doen we in de omgeving waar we willen gaan wonen. Het is er mooi en zo leren we het alvast beter kennen.

  • Wat een slim idee om op vakantie te gaan in je toekomstige woonomgeving! Dat is de beste manier om te voelen hoe het daar is, lijkt me.

 9. Ik krijg niet zo veel vakantiegeld.
  Meestal zet ik het gewoon op mijn spaarrekening
  op vakantie ga ik over het algemeen al voor het vakantiegeld wordt uitgekeerd.
  En dat doe ik als ik genoeg over heb gehouden aan het eind van de maand.

  Dit jaar zal mijn vakantiegeld (en meer) onvoorzien opgaan aan medische kosten die natuurlijk weer net niet onder mijn toch best uitgebreidde verzekering blijken te vallen.
  Ben ik blij dat ik mijn buffer altijd goed op pijl blijf houden.

 10. Wij gebruiken het vakantiegeld daadwerkelijk om echt op vakantie te gaan. Toen de kinderen nog meegingen en we dus aan het hoogseizoen gebonden waren, werd het wel steeds moeilijker om 2 weekjes weg te kunnen. Als ik me goed herinner gingen we de laatste keer 11 dagen. Nu mijn man en ik buiten het hoogseizoen kunnen gaan, kunnen we veel meer doen van ons geld. Twee weken in september, een weekje in juni en ook nog een paar weekendjes weg. We zijn weliswaar nog nooit buiten Europa geweest, dat trekt ons niet zo, maar we genieten er enorm van: we hebben lang genoeg zuinig aan moeten doen toen de kinderen nog studeerden. Gr. Greetje54

 11. Dit jaar hebben we heel weinig vakantiegeld. Maar van 5 maanden. Het andere deel hebben we gebruikt om het gat te dichten omdat Joh een maand moest wachten op zijn a.o.w Daarom gaan we wel op vakantie, we hebben er rekening mee gehouden want het was immers al lang bekent.

 12. Wij hebben een zaakje en dus geen vakantiegeld en geen doorbetaalde vakanties.
  Desalniettemin gaan we wel met vakantie :-)

 13. Bij ons worden aan het begin van het jaar alle potjes gevuld. Is het vakantiepotje nog niet gevuld (de laatste die gevuld wordt) dan gaat het vakantiegeld in de vakantiepot. Is deze wel vol dan gaat een gedeelte naar de extra aflossing en een gedeelte op de spaarrekening.
  In principe gebruiken wij het dus wel voor de vakantie zij het met een omweg omdat manlief het al in april krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder