Groeten uit Oberhausen!

oberhausen centro
Eén van de voordelen van wonen in de Achterhoek, is dat je met een klein half uurtje in het buitenland kunt zijn. Duitsland, of Oberhausen CentrO om precies te zijn.

En omdat we nog een stedentripje gedurende onze staycation met de kinderen wilden doen, gingen we afgelopen maandag naar Oberhausen, waar ze een heel nieuw winkelcentrum uit de grond hebben gestampt, dat ze net als in Amerika een ‘mall’ noemen. Het heet CentrO, en vooral de meisjes vonden het geweldig. Vanaf ons is het een uur rijden.

CentrO: Van staalfabriek naar winkelcentrum

Tot eind jaren tachtig stond op de plek van CentrO een grote staalfabriek. Behalve een winkelcentrum hebben ze een dolfinarium, en een boulevard langs het water. Tot 2010 was er zelfs een heus pretpark, maar de meeste attracties verdwenen in 2010. Op dit moment is het pretpark gesloten vanwege een verbouwing.

CentrO vooral leuk voor tieners die van winkelen houden

CentrO is denk ik vooral leuk voor iets oudere kinderen. Mijn dertienjarige en zeventienjarige dochters vonden het helemaal geweldig. Onder andere vanwege de drie Starbucks filialen. Zat ik toch nog weer aan zo’n gruwelijk grote beker koffie… Mijn negenjarige zoontje vond het een beetje saai. Maar van de food court knapte hij weer helemaal op!

Food court: voor ieder wat

Midden in CentrO vind je een zogenaamd food court: een enorm plein omringd door allerhande horeca. Dus als je jongste patat wil eten, je man sushi, en je dochter Italiaans, dan kan dat allemaal! Iedereen vervoegt zich naar het loket van zijn of haar keuze, en je ontmoet elkaar aan een tafeltje op het food court.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, en iedereen had volop een vakantiegevoel.

Meer weten over CentrO in Oberhausen

Meer informatie vind je op de website: centro.de.

Als de scholen weer beginnen, en iedereen verslag doet van de exotische locaties die ze hebben bezocht, kunnen mijn kinderen in ieder geval zeggen dat ook zíj in het buitenland zijn geweest!

Blijven, of bleven jullie deze zomervakantie in Nederland of ging je ook de grens over?

Similar Posts

9 Comments

 1. Ik herlees mijn jeugd de laatste tijd weer bij je. Vind ik erg leuk. Ik woonde tussen Winterswijk en de Duitse grens. Als uitstapje gingen we ook vaak naar Duitsland. Mijn vader vond autorijden leuk. Dus als we op een zondag even naar Keulen wilden bijvoorbeeld, gingen we. Verder weinig geld in het gezin, maar met een auto op de bedrijfsrekening en een enorm buitenland om de hoek hebben we ons nooit verveeld. Daarom zijn we na flink wat omzwervingen weer terug. (En ik woon nu in het centrum want ik wil geen taxi spelen de hele dag voor mijn kinderen). Als ik wilde ik graag dingen zelf regelen dus logeerde vaak bij vriendinnen.

 2. Wij gaan niet op vakantie dit jaar. Waarschijnlijk gaan manlief en ik wel een dagje naar Duitsland om inkopen te doen. Voor ons is dat ruim een uur rijden. Manlief solliciteert en ik zou best dichtbij Duitsland willen wonen. We komen er graag en boodschappen doen vind ik daar veel leuker.

  Als kind gingen we vaak naar Friesland op vakantie en reden we langs de afslag Arnhem – Oberhausen en ik wilde altijd zo graag dat mijn vader die weg nam.
  Mijn ouders waren niet zo avontuurlijk en we gingen nooit naar het buitenland.
  Tis dus vast een trauma dat ik steeds naar Duitsland wil ;-P

  Groetjes, VeggieMo

 3. Wij gingen altijd met mijn ouders naar het buitenland. Kroatie, VS, Australie, Dld, Indonesie etc. Nu ben ik met mijn gezin nog niet naar het buitenland geweest. Volgend jaar toch maar lekker 3 weken naar DLd.

 4. Is het op zondag ook open, onze kids sporten op zaterdag en we hebben eigenlijk nooit tijd om te winkelen.

 5. :-) wij gaan (hopelijk) nog wel lekker weg, naar de belgische ardennen dit jaar ( wegens zorgen om mijn ouders dit jaar niet zo ver en niet zo lang)

 6. Ook wij zitten hier heerlijk dicht bij de grens (amper 5 minuten) dus we komen vrijwel wekelijks in Duitsland. We halen de meeste boodschappen daar en hebben na al die jaren nog steeds een vakantiegevoel. Vroeger, toen we nog aan de andere kant van het land woonden, gingen we ook wel eens met Schoonouders naar Duitsland. Dat was wel even een paar uur rijden. En nu zitten we er zo dichtbij. Genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.