Wat is jouw favoriete pretpark?

favoriete pretpark

De Tea Topic vraag van vandaag is: ‘Wat is jouw favoriete pretpark?

Het eerste antwoord dat bij mij opkomt is De Efteling.

Wat is jouw favoriete pretpark?

Maar het is denk ik meer dan 30 jaar geleden dat ik voor het laatst in de Efteling was. Het is vooral het Sprookjesbos dat ik waardeer aan de Efteling. De rest van het pretpark met attracties als achtbanen hoeft van mij niet zo.

Hellendoorn: Knibbelknabbel knuistje!

Als kind namen mijn ouders mij en mijn zusjes ook weleens mee naar Hellendoorn. Daarvan herinner ik me de heks die dan uit haar huisje kwam! Daar kon ik aangenaam van griezelen. Maar ik lees dat in 2002 het sprookjesbos in Hellendoorn is verwijderd! Als uitleg staat erbij:

‘Medewerkers moesten steeds vaker uitleggen wie Roodkapje was!’

Dat vind ik best schokkend eerlijk gezegd! Nu is Hellendoorn een ‘avonturenpark’….

Ik kan de heks uit Hellendoorn ook echt nergens terugvinden. Het beste resultaat is de heks van Hans en Grietje in de Efteling, maar die bedoel ik nou juist niet.

Behalve de Efteling en Hellendoorn heb ik eigenlijk niet zoveel pretparken gezien. Oh wacht, het pretpark Waarbeek ken ik ook. En tijdens één van onze zeldzame vakanties bezochten mijn man en ik met de kinderen een keer Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

De 5 pretparken waar ik ben geweest

Uiteindelijk ben ik maar in 5 pretparken geweest:

  1. Efteling (met ouders en schoolreisje)
  2. Hellendoorn (met ouders)
  3. Waarbeek (met ouders)
  4. Beekse Bergen (schoolreisje basisschool)
  5. Sprookjeswonderland (als volwassene met eigen gezin)

Maar als ik heel eerlijk ben is mijn favoriete pretpark de bibliotheek!

pretpark

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Leestips

Wat is jouw favoriete pretpark?

17 Comments

  1. Josephine
  2. Louloudi
  3. Thea
  4. Lot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh