Grootste dierentuin Nederland + goedkoper in Duitsland?

Wat is de grootste dierentuin van NederlandDe grootste dierentuin van Nederland.

Welke is dat?

De grootste dierentuin Nederland is…

Als je uitgaat van oppervlak dan is De Beekse Bergen de grootste dierentuin van Nederland. Het terrein van deze dieren is 40 hectare groot + er is 70 hectare water! Het terrein bestaat uit uitgestrekte zandvlaktes, bosgebied, grote grasvelden.

Maar Burgers Zoo is ook groot met maar liefst 45 hectare. Mensen brengen er gemiddeld 5 uur door tijdens een bezoek.

Blijdorp is maar 25 hectare.

Dus als je een groot gebied wilt bestrijken is De Beekse Bergen de dierentuin voor jou.

Welke dierentuin heeft de meeste dieren?

Maar misschien gaat het je niet om de grootte van het oppervlak van de dierentuin, en gaat het je juist om veel verschillende dieren bekijken. In dat geval ben je het beste af bij Burgers Zoo want daar hebben ze de meeste unieke diersoorten van alle dierentuinen in Nederland: 25 om precies te zijn. Blijdorp heeft er ‘maar’ 21.

De populairste dierentuin van Nederland

Dat de grootte van een dierentuin niet het belangrijkst is blijkt wel uit het feit dat Beekse Bergen weliswaar de grootste dierentuin van Nederland is, maar niet de populairste. Hieronder de top 10 van populaire dierentuinen in Nederland op basis van bezoekersaantallen.

 1. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam
 2. Artis, Amsterdam
 3. Wildlands Adventure Zoo Emmen
 4. Burgers’ Zoo, Arnhem
  Ouwehands Dierenpark, Rhenen
 5. Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek
 6. DierenPark Amersfoort
 7. Dolfinarium, Harderwijk
 8. Apenheul, Apeldoorn
 9. GaiaZOO, Kerkrade
 10. Vogelpark Avifauna, Alphen aan de Rijn

Goedkoper naar de dierentuin in Duitsland?

Omdat we dit jaar niet op vakantie gaan, willen we de vakantie vieren met uitjes vanuit het comfort van ons huis. Een bezoek aan de dierentuin biedt een leuk gezinsuitje, maar ik kreeg een rolberoerte toen ik berekende wat zo’n dagje naar de dichtstbijzijnde dierentuin, Burgers Zoo in Arnhem, ons zou kosten.

Wie schetst mijn verbazing toen ik hetzelfde rekensommetje maakte voor de dierentuin in Duisburg in Duitsland. Daar waren we een stuk goedkoper uit. Zelfs met de benzinekosten is een bezoek aan de dierentuin in Duitsland voor ons veel goedkoper!

Gemiddeld zijn dierentuinen in Duitsland 2 tot 3 keer goedkoper dan in Nederland.

Grootste dierentuin Nederland samenvattend

Als je kijkt naar het aantal hectares is Beekse Bergen de grootste dierentuin van Nederland. Kijk je naar het aantal dieren? Dan is dat Burgers Zoo. En kijk je naar de bezoekersaantallen dan wint Blijdorp. Vind je Nederlandse dierentuin te duur? Dan kun je in Duitsland goedkoper naar de dierentuin!

Leestip

Uitjes met kinderen

Similar Posts

9 Comments

 1. Zo gaan wij vaak naar de dierentuin in Nordhorn. Dichterbij dan emmen. En heel veel goedkoper. En de kids vinden het er prachtig. Een gezinsdagkaart kost hier 23 euro.

  Groetjes Jolanda

 2. das effe snel verdiend dan! Nu nog een datum prikken.. Het is inderdaad schandalig, die prijzen. Wij gaan deze week nog naar duitsland, dus ik hoop daar veel te zien voor weinig geld ;-)

 3. Wij gaan ook dit jaar niet met vakantie maar doen het zelfde als jij.. dagjes weg.
  Ik zoek me werkelijk suf naar korting bonnen, heb je al gekeken op internet of er geen korting bonnen voor die dierentuin zijn?

 4. Wij hebben om die reden een abo genomen op Bush. Wel duur maar je kan er een jaar lang heen. Dan heb je die kosten er snel uit. Ik vind de tiergarten bij Kleef ook echt een aanrader. Die kost echt heel weinig en is, voor kleine kinderen, echt heel leuk.

  groeten,

  Sophie

 5. Wij gaan ook naar Nordhorn…voor ons net zo ver als Emmen. Een gezellige knusse dierentuin…hoewel Emmen prachtig is!
  Het kost gewoon bakken geld om een dagje weg te gaan met 4 kids…het is gewoon niet leuk meer!

 6. Wow dat scheelt behoorlijk!
  Ik vind dierentuinen/pretparken ook duur. Ook al zijn wij met ons 2. Wij gaan eigenlijk alleen ergens heen als we een flinke kortingskaart ergens kunnen scoren.

 7. Bedankt voor de Tip, komende dagen gaan we naar Nurnberg en ik zie idd dat een familiekaart (een ouder met eigen kinderen) slechts 12 Euro is, komt nog 6 Euro bij voor het Dolfinarium. Zelfs parkeren is er gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.