Reacties

1036 originele low budget tips voor uitjes met kinderen — 28 reacties

 1. Geweldig, deze lijst met tips, vooral twee sprongen er voor mij uit: De kinderen mogen een kado uitzoeken op Marktplaats en dan zelf ophalen, en die nachtspeurtocht. Echt heel leuk!
  Mijn zoon is nu 19 en die hoef ik niet meer te vermaken, ja, we gaan volgende week bowlen met elkaar als gezin, dat wil hij nog wel (-:
  Mijn dochter is nu 14+ en met haar doe ik nog heel veel. Winkelen ( uuuuuren!!!), bioscoop zo nu en dan, fietsen en dan ergens een ijsje eten of kopje thee drinken, badmintonspelletje, frisbeeën, op de bank t.v. kijken met popcorn tussen ons in. spelletje op de computer.
  Maar eigenlijk krijg ik het ieder jaar rustiger tijdens de vakanties en dat is heerlijk. Zelf zit ik graag in de tuin met een goed boek en een pot thee.
  Maar die tips, van iets leuks uitzoeken op Marktplaats kan nog steeds en bij ons is het wel geen speurtocht, maar op een warme zomeravond maken we samen met onze poes, graag een wandeling!
  Groetjes!

 2. Hallo

  Ook wij komen uit de achterhoek.
  Ken je koffieboederij Nibbelink in Sinderen (te vinden via Google)
  Alleen consumptie verplicht echt superleuk in een groot weiland met allemaal picknickbanken en allemaal speelgelegenheden met ook water en zand dus sfeervol genieten.

 3. Ik wil graag met mijn 2 zoons naar pretparken in de vakantie. Ik heb geen auto, waardoor het erg kostbaar wordt om parken die wat verder weg liggen te bezoeken. Wie heeft er een oplossing voor mij? Alvast bedankt

 4. Voor families met kleine kinderen in het oosten van Nederland is een bezoek aan Tierpark Nordhorn https://www.tierpark-nordhorn.de/ een aanrader! Een dierentuin met alles erop en eraan, maar kleinschalig. De dieren kunnen van dichtbij bekeken worden, vooral de boerderijdieren (biggetjes!) en de entreeprijs ligt vele malen lager als die van de grote dierentuinen.
  Het park is een paar weken geleden getroffen door onweer, storm en regen, maar is inmiddels weer geopend.
  Van mijn nicht kreeg ik de volgende tip: kinderen kiezen een doos/zak vol speelgoed/boeken uit waar ze niet meer mee spelen. Dat naar de Kringloop brengen en daar 'nieuw' speelgoed/boeken uitzoeken.
  Fijne vakantie allemaal!

 5. tot een bepaalde leeftijd regelen de ouders het en dan gaat het proces komen dat ze zelf dingen leuk gaan vinden.
  En nog later mogen de ouders soms met ze mee. Hans

 6. Wat een leuk idee zeg, om ze op Marktplaats iets uit te laten zoeken en er dan een dagje weg van te maken om het op te halen. En daarna dan een dag speelplezier met hun nieuwe speelgoed, dus daar heb je dagen plezier van, van dat ene uitje:).

 7. Jemig wat veel ideeën!
  Ik zocht ook het liefst prikkelarme, low budget uitjes. Toen mijn meiden klein waren vonden ze dat allemaal leuk. Naarmate ze groter werden gingen ze drukke speelparken ook wel erg tof vinden. Het liefst toch wel met leeftijdsgenootjes.
  Ik kan een uitje herinneren wat echt een budgettoevalstreffer was. We logeerden off season in Rheezerveen. Daar in de buurt was een camping die traditiegetrouw het campingseizoen opende (of sloot) door het gratis openstellen van hun indoor speeltuin. Zo, dat was dikke pret voor een paar 3 jarigen!

 8. Leuk hoe hele gewone simpele dingen kinderen het meest bijblijven. Zoals zo'n stranddag binnen. Wij gingen vaak picknicken bij een vijver in de buurt. Of ik maakte hindernisbanen in de tuin. Mijn dochter kijkt daar met plezier op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder