Picknicken met mijn jongens

picknicken
Picknicken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Picknicken voor dummies

Ja, je kunt van te voren uitgebreid koken en broodjes smeren. Maar je kunt ook gewoon drie Italiaanse bollen kopen en die beleggen als een broodje gezond. Pak ze in aluminiumfolie en vergeet niet een mooi geblokt tafelkleed mee te nemen. Fiets naar een mooie lokatie waar een picknicktafel staat en vlei daar je tafelkleed neer.

Voila!

Je hebt een picknick idylle

Kijk mijn drie jongens eens smullen! En dit picknicken deden we op ongeveer 1,5 kilometer van ons huis aan de rand van de stad. Het draait allemaal om presentatie. Het hoeft heus niet zo ingewikkeld. Voor mezelf had ik ook een lekker broodje gemaakt, en een thermoskan van de Hema gevuld met koffie. Je ziet die groene kan op tafel staan.

Zelf sta ik natuurlijk weer niet op de foto.

Dat is het lot van moeders.

Die staan vaker achter de camera dan ervoor.

Picknicken tips

 1. Zoals ik al zei: het is niet persé nodig allerlei ingewikkelde dingen te maken. Voor kinderen in ieder geval is in iets in de buitenlucht opeten al bijzonder van zichzelf.
 2. Houd rekening met wespen en andere vervelende insekten. Ranja vinden ze bijvoorbeeld erg lekker. Kies wat je als drinken meeneemt dus zorgvuldig. En kies bijvoorbeeld voor pakjes, zodat er geen beesten in het drinken bij het picknicken kunnen kruipen of vallen.
 3. Je kunt natuurlijk op de grond picknicken, maar in Nederland vind je ook veel picknicktafels. Die hebben als voordeel dat je geen last hebt van mieren of ongemakkelijk zitten.
 4. Neem een picknickkleed mee om op te zetten, of een mooi tafelkleed om een picknicktafel op te leuken. Presentatie doet heel veel.
 5. Heb je koffie en thee bij je in een thermoskan? Vergeet dan niet om kopjes mee te nemen. Ik moest zelf een keer uit de thermoskan drinken, omdat ik geen kopjes had meegenomen....
 6. Afhankelijk van hoe warm het buiten is, is het belangrijk om dingen die snel bederven snel op te eten. Denk aan een wrap met bijvoorbeeld zalm. Neem broodjes met beleg mee dat niet meteen ranzig wordt. Of stop het in een goede koeltas.
 7. Zeker bij een beperkt budget is picknicken een goedkope manier om even te pauzeren en iets lekkers te drinken en/of te eten.
 8. Stukjes komkommer, paprika en wortel zijn gezond en blijven langer goed. En bijna iedereen lust ze.
 9. Zo'n prachtige picknickmand is romantisch en oogt leuk, maar is niet zo praktisch in het meenemen. Bij mijn picknick met mijn zoons had ik ons eten gewoon in mijn fietstassen gedaan.

Hieronder de foto van toen ik de kopjes was vergeten:

picknicken
Dit was in 2009

Inspiratie voor picknicken

Er zijn diverse boeken met tips en tricks voor picknicken!

picknickenScreenshot 2022 11 12 at 13.48.28

Wat zijn jouw tips voor picknicken?

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

17 Comments

 1. @ Fluitenkruid: goed hè?! Ik had mobieltjes verboden tijdens ons natuurtochtje. Helaas had hij wel zijn iPod in zijn zak meegesmokkeld…

  @ Blikken Doos: ik was ook erg trots dat ik aan een tafelkleed had gedacht. En in mijn thermoskan zat koffie waar ik al suiker en melk had in gedaan, en ik had zelfs aan een eierdopje en lepeltje gedacht zodat mijn jongste zijn eitje kon oppeuzelen.

  Maar toen vroeg mijn middelste zoon: 'Heb je aan de mosterd gedacht…' Tsja, dat nou net niet.

 2. Ik vind je toch echt een sublieme moeder! Picknicken met alleen maar jongens, keurig zittend aan een tafel mét een tafelkleed, eierdopje, lepeltje.... Goed, hoor, RESPECT, maar ik krijg het hier niet voor elkaar. Gesmeerde boterhammen mee, hap, slik, weg en gaan met die banaan.

 3. Ik vind de oudste op de foto zo lief. Hij kijkt zo lekker en tevreden naar zijn bol.

  Groetjes Isabelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.