Reacties

Hema fietstassen kapot na 3 jaar + Update: nieuwe gekocht — 22 reacties

 1. Is het niet mogelijk om de tas te repareren? Misschien zou de schoenmaker dit kunnen doen.
  Als je effen grijs niet mooi vindt kun je de gebloemde flappen op je nieuwe tas kunnen naaien...

  • Gazelle is inderdaad een oersterk merk. Sinds we op het platteland wonen moeten de kinderen flinke stukken fietsen, en hoewel ze degelijke fietsen hebben van Batavus, moeten ze om de haverklap naar de fietsenmaker omdat er weer iets kapot is!

   Gelukkig staat er dan nog de inmiddels 25 jaar oude Gazelle waarmee ik vroeger naar school fietste. Die doet het altijd!

 2. in mijn vorige woonplaats woonde ik 100 meter van de supermarkt dus deed ik altijd lopend mijn boodschappen.
  Na mijn verhuizing zocht ik naar stevige grote fietstassen.
  Grote waren hier toen nergens te vinden en ik kwam thuis met twee hele dure naar het leek heel degelijke tassen van de Boerenbond.
  Hier zakte binnen het jaar de bodem al uit.
  Alle boodschappen over straat.

  Op marktplaats kwam ik een paar echte ouderwetste rode tuigleren PTT tassen met ijzerbeslag tegen.
  Daar gaat megaveel in en ze zijn onverslijtbaar.
  En het staat nog leuk ook bij mijn rode omafiets.

 3. In 1999 een nieuwe fiets aangeschaft met nieuwe fietstassen. Oersterke, iets van canvas of zo, merk weet ik even niet, maar ze waren niet goedkoop. Er gaat de wereld aan spullen in, super ideaal voor de boodschappen. Ze zijn nog steeds helemaal heel, alleen het grijze kleurtje is wat fletser geworden.
  Conclusie: ik prijs de degelijke fietstas aan!

 4. Van de Hema! Die hele grote rode fietstassen. Ik voelde me in het begin wel net een postbode, maar er gaat heel veel in, zijn haast onverslijtbaar en hebben lekkere grote flappen die goed afsluiten zodat de spullen altijd droog blijven. Jammer genoeg zijn ze niet meer te koop, maar de mijne kan gelukkig nog lang mee.

 5. Ik heb ook de grote rode van de Hema. Ze gaan al een hele tijd mee. Ze staan ook goed op mijn rode Kronan.
  Omdat ik ook nog een voor-bagage-drager heb kan ik de wekelijkse boodschappen prima op de fiets doen.

 6. Ik heb deze fietstas-expert.nl/beck-traditional-grass (mag geen linkjes plaatsen, dus er even w w w voorzetten) niet bij deze webwinkel besteld, maar bij een andere. Ben er erg blij mee. Er kan veel in, ze zijn stevig en de kinderen hebben er altijd hun benen in. Heb ze nog niet zo heel lang, dus durf nog niks te zeggen over de kwaliteit op lange termijn. Maar misschien is het een goed plan om eens het internet over te surfen. Veel aanbod en voordeliger dan veel fietsenwinkels. Succes!

 7. Ik heb ze gewoon bij de fietswinkel gehaald. Geen idee hoe groot ze zijn, maar ze zijn zo aan je fiets te hangen. Ik kocht ze bij de aanschaf van m'n fiets en kon het zo regelen dat ze gratis waren. Ze zijn van sterke stof en hebben een ritsje met daarachter een regenhoesje, voor als het regent. Doen het prima, niets over te klagen qua sterkte. Alleen in de schuur hangen is niet zo handig, want je krijgt ze iets minder makkelijk schoon dan b.v. puur plastic tassen.

 8. Ik heb 14 dagen geleden nieuwe fietstassen gekocht op de markt. Ze zijn met elkaar verbonden, dus je kunt ze er niet afhalen om mee de winkel in te nemen. Ik had mij ook eerst verkocht aan een te kleine tas. Deze zijn super. Van het merk new looxs. Ruime inhoud, extra ritsen om de beurs in te bewaren en in meerdere kleuren. Kosten rond de 30 euro. Ongelooflijk hoeveel soorten ze daar hebben.

  • Dat is een hele fijne prijs. Bij ons op de markt staat helaas geen meneer met fietstassen. Die van mij kunnen ook niet van de fiets af, om mee de winkel in te nemen, maar dat vind ik niet erg.

 9. Op mijn oude fiets heb ik al 14 jaar een fietstas van Halfords en die is nog steeds prima. Op mijn nieuwe fiets heb ik de grootste tas van Halfords en ook daar ben ik heel blij mee want er kan veel in. Gelukkig zijn de winkels hier vlakbij want vaak heb ik de fietstas helemaal vol, de mand op het stuur vol en nog vier tassen erbij. Niet verantwoord om met zo'n vracht te fietsen, dus loop ik dan meestal naar huis.
  Mijn fietstassen zijn niet flitsend, maar gewoon doelmatig. Al die kleurtjes en bloemen op fietsen vind ik bij een ander wel leuk, maar zie mezelf er niet mee fietsen. Ik draag trouwens een zomerjas in een opvallende kersrode/koraalrode kleur, dat dan weer wel ;-)

 10. Ik heb ooit voor 2,50 fietstassen bij de Action gekocht, met het idee 'ze zullen wel zo kapot zijn, maar dan heb ik voorlopig wat'. Ze doen het nu (zo'n 7 jaar later) nog steeds prima; al worden ze niet zo intensief gebruikt als die van jou geef ik toe. En volgens mij zijn ze 30 liter.

 11. Ik heb op mijn fiets fietstassen zitten van de Trekpleister. Kado gekregen van iemand die op vaakantie kwam. Hier bestaan fietstassen niet en toen ik ze net gebruikte vroeg men zich af of ik bij de Post werkte, waarom had ik anders die rare tassen op m,n fiets. Winkeliers zijn er nu aangewend en weten ook dat ik geen plastic tasjes wil voor m,n boodschappen. Hoe groet ze zijn weet ik niet precies maar ik vervoer er makkelijk 20 halve liters bier in

 12. ik heb ook fietstassen van de halfords , de grootste maat van basil , alleen wel gewoon zwarte, ik vind zon gezellig motiefje van bloemen ook heel leuk,maar toen mijn vorige fietstassen kapot gingen , kon ik alleen zwarte tassen vinden en aangezien ik geen auto heb, en ik echt niet zonder fietstassen kan werden het de zwarte, ook heb ik on groot krat voorop de fiets , ideaal want nu kan ik veel meer boodschappen meenemen dan vroeger met alleen de fietstassen.

 13. Ik kocht zo'n 10 jaar geleden een nieuwe fiets en daarbij gelijk een Arafura fietstas. Een donkerblauwe omdat mijn fiets ook donkerblauw is. Deze tas gaat dus al 10 jaar mee, alleen een beetje verschoten. Hij is alleen niet zo heel erg groot. Ik heb gegoogled op deze tassen en bij afbeeldingen vond ik nog een plaatje; een beetje ronde onderkant en aan beide zijden zit een netje waar je nog een flesje in kan doen... Supersterk dus, maar niet zo heel groot...
  Jouw rozentas is wel veel leuker...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 14. Ik heb twee pak af fietstassen van Basil. Uit de Rosa serie. Bloemen en rood met wit gestipt. Eentje is 4 jaar oud maar ziet er als nieuw uit. Deze is 20 liter en wordt dagelijks gebruikt. Voor boodschappen, biebboeken, werktas, groente uit groentetuin, sporttas. Echt goede kwaliteit. De andere is van dezelfde serie en is 16 liter. Deze gebruik ik als ik verwacht beiden tassen nodig te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder