Reacties

Hema eco-tas versus Zeeman statiegeld tasje + update 2023 — 66 reacties

 1. een hele moeilijke keuze, want die van de Hema is mooier, mooiere kleuren. Maar ja, die van de zeeman kun je makkelijker weer terug proppen en bij inleveren krijg je je geld weer terug.
  Ik zou denk ik voor die van de Hema gaan, maar dan alleen maar vanwege het uiterlijk. Meestal neem ik gewoon mijn eigen tas mee, ik heb dus niet echt zo'n tasje nodig, maar vind het wel goede initiatieven. En als Hema hem dan ook nog als statiegeld bestempeld is het helemaal mooi.

 2. Ik heb afgelopen zomer van de boerin waar wij altijd op vakantie gaan zo'n tasje gekregen. Het hoesje waar je het tasje weer in kan proppen is in de vorm van een koe. Het tasje zelf is gewoon wit. Hij zit standaard in mijn tas.

 3. Ik heb twee zelfgemaakte textiel tassen. Je kunt ze opvouwen tot een plat pakketje, en met een drukknoop blijven ze compact zitten. De tassen zijn veel steviger dan plastic, uitwasbaar, en uniek (in mijn geval heb ik een out tafelkleedje en een vrolijk restje gordijnstof gerecycled). Ik vouw ze op en doe ze standaard in mijn "gewone" boodschappentas. We hebben wel van die flodderige misschientjes gehad, maar die zijn in onbruik geraakt omdat ze bij veel/zware boodschappen scheurden of niet meer lekker tilden (insnijden). Patroon gratis op internet en ook te doen voor een absolute beginner als ikzelf.

 4. Afgelopen zomer heb ik een nieuwe pan gekocht en waar was deze pan ingepakt......... zo'n (eco) tasje die op jouw afbeeldingen staat.Weleens waar in een stof uitvoering en in het appelgroen met een printje. Ik gebruik deze tassen (ik kreeg er zelfs 2 - 1 voor de pan en 1 voor het deksel) En ik mag zeggen ze zijn stevig, leuk kleurtje en lekker plat op te vouwen. De tassen zitten altijd onder in mijn fietstas dan heb ik ze altijd bij me als ik boodschappen doe.

 5. Eigenlijk toevallig heb ik die van de zeeman, maar ik vind hem wel fijn. Heb hem altijd in mijn gewone tas zitten en gebruik hem heel veel. Dat van de Hema vind ik wel een beetje nep. Vooral omdat daar altijd zo stom gereageerd wordt als je zegt dat je geen tasje wil.
  Wat een mooi vergelijkend warenonderzoek heb je gedaan :)

  • De korting is niet altijd. Ik geloof één keer in de twee weken of zo. En dan alleen op bepaalde producten. Vandaag op 10 oktober is er geloof ik wel korting. Je was net een dag te vroeg!

 6. Heb die stevige eko-tas van de Appie. Gaat lekker veel in en scheurt niet. En verder in de loop der jaren van die linnen tasjes verzameld. Bij de Hema in Groningen doen ze overigens zeker niet raar als je hun plastic zakjes weigert, in tegendeel!

 7. Ik doe dit al jaren. Zo'n tasje van Blokker, Xenos, Action of Big bazaar. Voor 1 euro koop je er zo een. Omdat ze klein zijn zitten ze standaard in mijn handtas. Na gebruik weer opvouwen en terug in de tas. Tip: misschien doet iedereen dit al. Het opbergtasje stop ik in de uitgevouwen tas zodat ik bij het opruimen het tasje altijd bij de hand heb en niet kwijtraak. Het zit dan ergens tussen de boodschappen maar is nooit weg.

 8. Jaren geleden kreeg je wel eens gratis een katoenen tasje. Een simpele,die je niet op kunt vouwen. Al die tijd gebruik(en was) ik ze. Loeisterk.

 9. Ik heb al jaren de opvouwbare €1,- tasjes van de Blokker bij me. Bij Hema doen ze altijd ongevraagd mijn aankopen in een plastic tas. Ik was trouwens verbaasd toen er bij Zeeman, na introductie van de statiegeld tas, nog steeds aan klanten een heel klein plastic tasje gegeven wordt. In een mail daarover kreeg ik een vrij nietszeggend antwoord dat het een milieuvriendelijk tasje is...

 10. Deze twee waren mij nog niet bekend. Ik gebruik vaak de kleurige herbruikbare tasjes van Yves Rocher of stoffen tasjes. Alle plastic tasjes die hier het huis binnen komen worden eerst nog gerecycled als vuilniszakjes voor ze weer de deur uitmogen.

 11. Ik vind die van de Hema wel leuk. Niet zo'n groot logo erop. Ik heb hem niet. Ik heb er 2 van de zeeman. En ik stond deze week inderdaad mijn aankopen bij de hema in een zeemantasje te doen. Voelt wel een beetje raar, maar ik heb het toch gedaan.

 12. Ik heb ze allebei en vind ze allebei wel handig. Die van Hema heb ik in het kleine formaat. Volgens mij betaalde ik daar €1,50 voor? Die van Zeeman is groter en gaat standaard mee als ik boodschappen ga doen. Die van Hema is bij meer voor de andere aankopen, bijvoorbeeld bij Hema zelf. :)

 13. Jarenlang heb ik een dun rugzakje van Unicef gebruikt, maar omdat deze na al die jaren aan vervanging toe was heb ik gekozen voor de statiegeldtas van Zeeman. Als hij kapot is krijg ik namelijk weer een nieuwe! Ik doe hem trouwens niet meer terug in het kleine zakje: ik doe hem netjes opgevouwen weer in mijn schoudertas terug, want dat vind ik makkelijker.

 14. Ik schaam me bijna dat ik t zeg maar ik heb er wel een x 1 bij de Zeeman gekocht waar ik altijd m'n panty s koop.
  Toe noodgedwongen aangeschaft maar ik schaam me met zo n groot logo erop,( hoezo hoogmoedig , hihi

 15. H&M heeft inmiddels ook een ecotasje. Deze combineert de voordelen van de HEMA en de Zeemantas; klein logootje en een tekst, volgens mij ongeveer hetzelfde materiaal als de Zeemantas dus makkelijk op te proppen én er zit een draadlusje aan het etui. 0,99 cent bij de Zweedse textielsuper, in vier kleuren.

  Mijn oranje ecotas van HEMA had losgelaten op een van de zijnaden na vier maanden, en die heb ik bij de klantenservice kunnen omruilen voor een nieuwe. Dus de HEMA doet gelukkig ook niet moeilijk over omruilen en statiegeld.

 16. Toen de plastic tasjes werden opgeheven, heb twee van die dingen aangeschaft. Eën van de Xenos, geloof ik. en één van de Hema, een gestreepte. Ik heb ze nog steeds altijd in mijn tas. Ik rol ze op, dan passen ze precies in een vakje in mijn tas.

 17. Vind zelf die van de Hema leuker maar het concept van zeeman wel beter eigenlijk. Kan dus slecht kiezen. Albert Heijn gaat trouwens de plastic tassen die de meeleveren met het bezorgen van de boodschappen weer terugnemen (ook een statiegeldconcept). Soortgelijk, mooi initiatief.

 18. Ik heb een opvouwbaar tasje gekregen van de Blokker bij een actie. Het is lichtgewicht en zit standaard in mijn boodschappentas

 19. Zo'n katoenen tasje vind ik er leuker uitzien, maar ik ga voor het vouwgemak van die eerste versie. Ik heb er één van Zeeman zonder heel schreeuwerig logo. Er staat wel een logo op, maar als je snel kijkt, zie je het niet;).

 20. Ik heb ook dit groene opvouwbare tasje van de HEMA, en ik gebruik de tas dagelijks. Dat ze er bij jou een plastic zakje om doen vind ik hilarisch.

 21. ha Nicole,

  ja... ik vind tasjes ook belangrijk.
  Dat we niet meer plastic gaan gebruiken!

  Ik zal je zeggen: ik heb nog nooit een tasje gekocht.
  Ik vind ze altijd!
  Soms zelfs bij mij voor de deur.
  Die laat ik dan een tijdje op mijn bankje liggen, maar na een paar dagen issie voor Loutje!

  Ik heb er altijd een stuk of 3 in mijn fietstas zitten...

  Prettig wekeend, Marlou

 22. Het Zeeman statiegeld tasje vond ik erg handig. Goed op te vouwen en sterk genoeg. Je neemt het mee als je het nodig hebt en levert het later weer in. Zo kost het je dus eigenlijk niets. Daarom liep ik vaak even de Zeeman binnen als ik tassenruimte tekort kwam. En dan kocht ik meteen de Zeeman dingen, ook als andere winkels die ook hadden. Want je was er toch al binnen.

  Maar dat was alweer heel wat jaren geleden. Ik heb nog van die tasjes in huis, maar onderweg had ik toch weer een tasje nodig. Liep de Zeeman in en vroeg om een statiegeld tasje. Verkoopster vertelde dat ze die niet kende. Er waren allerlei tassen te koop. Geen statiegeld tasje.

  Jammer, want ik vond het erg handig. Ook jammer, omdat die garantie van dat je het weer kon inleveren en geld terug zou krijgen, nu ook vervallen is. Want als de verkoopster die tasjes niet kent, lijkt het me onwaarschijnlijk dat ze gebruikte tasjes terug zal nemen.

 23. Ik 'kocht' nog nooit een tas. Soms koop je een product waar je een tas bij krijgt, en die gebruik ik dan jàààren, tot die helemaal versleten is.
  Lie(f)s.

 24. Ik heb al jaren misschientjes in mijn tas. De oudste is van IKEA, de 2 andere weet ik niet meer waar die vandaan komen. Ik heb al jaren geen plastic tasjes meer aangepakt in de winkel.

 25. Zo'n opvouwbaar tasje kocht ik jaren geleden in Duitsland. Daarna nog wel eens een tasje gekocht of gekregen. Dus in elke tas zit altijd een extra tasje. Voor boodschappen gebruiken we katoenen van Aldi of Appie.

 26. Ik heb altijd wat tassen in de auto liggen, en in mijn handtas zit ook zo'n opvouwbaar tasje. Ideaal die kleine dingen. En ben ik trouwens de enige die dit stuk in de stem van de HEMA reclames las?

 27. Dat er minder plastic tasjes zijn ben ik een voorstander van.
  Ook al moet je nu betalen, er zijn er die ze gewoon na een keer weggooien.
  Terwijl ik met twee plastic tasjes meer dan een jaar gebruik, naast een katoenen tas. Hans

 28. Als ik jouw artikel zo lees, dan ga ik toch voor de Hema tas. Ik gebruikte vroeger altijd al van die herbruikbare tasjes. Maar alleen met boodschappen eigenlijk.

 29. Ik heb diverse katoenen tasjes en neem die ook vaak mee op reis. Ik heb ook wel die eco-plastic tasjes, maar die gebruik ik eigenlijk te weinig. Als ik boodschappen of iets dergelijks ga doen, neem ik niet altijd zo'n tasje mee, maar vaak een doosje uit de winkel (handig voor het oud papier).

 30. Ai. Ik heb inmiddels ruim 30 stoffen tasjes en ook een aantal van die opvouwbare waar je over schrijft. Ik heb ze van IKEA, de Hema, Zeeman (die gebruik ik het meest) en nog van een aantal andere merken. Die van de Action heb ik dan nog niet eerder gezien. Goed om te weten.

 31. Statiegeld op een tasje?? Wauw dat is pas netjes zeg!
  Ik heb in iedere schoudertas zo'n opvouwbare tas zitten. Erg handig als je plots boodschappen besluit te gaan doen. Het maakt mij niet zo veel uit van welk merk als ze maar stevig genoeg zijn en daarna weer makkelijk kunt opvouwen.

 32. Ik gebruik al jaren de tasjes van de zeeman. Ook een aantal keer gebruik gemaakt van die inlever mogelijkheid als ze kapot gaan. Soms koop ik ook andere opvouwbare tasjes, bijvoorbeeld omdat er een leuk motiefje op zit. Ik heb een hele leuke met minnie mouse.
  En alsnog sta ik regelmatig zonder tas bij de supermarkt en koop ik uit nood maar weer een plastic zak. Gelukkig worden die hier in huis goed gebruikt, dus dat komt ook wel goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>