Ektorp hoes wassen of stomen?

ektorp hoes wassen

Ik denk dat veel mensen een Ektorp bank hebben omdat je de bijbehorende hoes kunt wassen. Een Ektorp hoes wassen is best een klus, maar dan is hij wel weer schoon.

Tenminste…

Mijn ervaring is dat een Ektorp hoes wassen geen garantie is voor een schone hoes.

Ektorp hoes wassen: mijn ervaring

Mijn theorie is dat dit komt omdat je ze maar op 30 graden mag wassen. En sommige vlekken, vragen om een hardere aanpak. Zoals de vettige vlekken van ons hondje Trixie dat graag op de armleuning van de Ektorp bank ligt.

Begrijp me niet verkeerd: een Ektorp hoes wassen is echt een goede optie.

Gele Ektorp hoes is beetje lelijk geworden

Maar erge vlekken zijn er toch lastig uit te krijgen op 30 graden. Bovendien is mijn gele Ektorp hoes er niet mooier op geworden in de was. Er zijn een soort rare strepen in de stof gekomen.

Ektorp hoes stomen

Omdat ik sommige vlekken er niet uitkreeg, besloot ik de hoes naar de stomerij te brengen via de plaatselijke Blokker. Een dekbed wassen kostte bij hen nog niet eens 30 euro!

Dus hoe duur kan een Ektorp hoes stomen zijn?

Nou dat zal ik je vertellen!

Meer dan 70 euro!

Dan ben ik goedkoper met een tweedehands hoes via marktplaats.

Conclusie

Een Ektorp hoes wassen is best een werk. Je moet 6 kussens afstropen, en de ‘grote hoes’ in de was doen. Voordeel is dat je oppervlakkige vlekken eruit krijgt. Bovendien voelt het frisser.

Stomen is helaas erg duur.

Leestip

Ektorp hoezen

Similar Posts

16 Comments

  1. Strijken doe ik eigenlijk niet moet ik bekennen. Meestal zitten ze wel zo strak, dat de ergste kreukel eruit zijn. Maar met strijken oogt het denk ik wel netter inderdaad.

 1. Wij hadden ook ooit eens een Ektorp bank.. wat een ellende.. De hoezen kwamen smoezelig uit de machine en we kregen de hoezen amper nog om de kussens heen. Dat was voor ons een reden om nooit meer een ikea bank te kopen.

 2. Ik heb vroeger ook nog een bank gehad waar je de hoezen kon afhalen. Ik had een knalrode genomen. Het wassen ging vlot, maar het strijken was iets minder lol.
  Wow die stoomkosten zijn hoog zeg, slik.

 3. Wow, dat stomen is wel erg duur. Ik had vroeger twee klippan-banken waarvan ik de hoezen regelmatig waste. Dat ging eigenlijk prima. Ik liet ze altijd op een wasrek drogen en dan trokken de kreukels eruit als de hoes weer om de bank zat. Dat je rare strepen krijgt, komt misschien omdat de trommel van je wasmachine te klein is. Ik denk dat dan het wasmiddel niet goed verdeeld wordt of zo…

 4. Wij hebben een Kivik zetel, en ik denk dat de hoezen ervan op 40° gewassen mogen worden.
  De eerste set was rood en die is redelijk snel vervaagd in de was. Nu hebben we een paarse hoezenset en die blijft een stuk mooier, de stof heeft ook wat meer structuur en is wat steviger lijkt wel. Dus misschien dat die zo beter tegen het wassen kan.
  Ik vind het wel ideaal dat het gewassen kan worden want een keertje morsen is snel gebeurd (ik ga geen namen noemen maar we zijn maar met twee en het is niet ikzelf) ;)
  Nu begint na 10 jaar het beste wel wat van de zit en rugkussens af te zijn. Jammer dat ze die niet gewoon apart verkopen. Moet je een hele nieuwe bank kopen… niet zo ecologisch toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.