Reacties

Ektorp hoes wassen of stomen? — 16 reacties

  • Strijken doe ik eigenlijk niet moet ik bekennen. Meestal zitten ze wel zo strak, dat de ergste kreukel eruit zijn. Maar met strijken oogt het denk ik wel netter inderdaad.

 1. Wij hadden ook ooit eens een Ektorp bank.. wat een ellende.. De hoezen kwamen smoezelig uit de machine en we kregen de hoezen amper nog om de kussens heen. Dat was voor ons een reden om nooit meer een ikea bank te kopen.

 2. Ik heb vroeger ook nog een bank gehad waar je de hoezen kon afhalen. Ik had een knalrode genomen. Het wassen ging vlot, maar het strijken was iets minder lol.
  Wow die stoomkosten zijn hoog zeg, slik.

 3. Wow, dat stomen is wel erg duur. Ik had vroeger twee klippan-banken waarvan ik de hoezen regelmatig waste. Dat ging eigenlijk prima. Ik liet ze altijd op een wasrek drogen en dan trokken de kreukels eruit als de hoes weer om de bank zat. Dat je rare strepen krijgt, komt misschien omdat de trommel van je wasmachine te klein is. Ik denk dat dan het wasmiddel niet goed verdeeld wordt of zo...

 4. Wij hebben een Kivik zetel, en ik denk dat de hoezen ervan op 40° gewassen mogen worden.
  De eerste set was rood en die is redelijk snel vervaagd in de was. Nu hebben we een paarse hoezenset en die blijft een stuk mooier, de stof heeft ook wat meer structuur en is wat steviger lijkt wel. Dus misschien dat die zo beter tegen het wassen kan.
  Ik vind het wel ideaal dat het gewassen kan worden want een keertje morsen is snel gebeurd (ik ga geen namen noemen maar we zijn maar met twee en het is niet ikzelf) ;)
  Nu begint na 10 jaar het beste wel wat van de zit en rugkussens af te zijn. Jammer dat ze die niet gewoon apart verkopen. Moet je een hele nieuwe bank kopen... niet zo ecologisch toch?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder