Dekbed wassen bij Blokker of voor 4,- bij pompstation

dekbed wassen

Het wordt nu echt te koud voor alleen het zomerdeel van ons dekbed. Ons dekbed bestaat namelijk uit een zomer- en winterdeel dat je met drukknopen aan elkaar klikt.

Maar ik vind het winterdeel van ons dekbed niet zo fris, dus dat ligt werkeloos in de kast.

En het is te groot om in de wasmachine te doen.

Dekbed wassen via DA drogist

Twee jaar geleden liet ik daarom het dekbed wassen via de DA drogist voor 31,25 euro. Dezelfde DA drogist waar ik recent pasfoto’s liet maken. Die DA drogisterijen doen eigenlijk van alles, maar dit terzijde. Vorig jaar heb ik het dekbed niet opnieuw gewassen, maar nu wil ik dat wel weer graag doen. Dat voelt toch frisser.

Dit keer laat ik het dekbed wassen via…. de plaatselijke Blokker!

Dekbed wassen via Blokker

Het dekbed laten wassen via Blokker is nog goedkoper ook dan via de DA drogist. Tot mijn blije verrassing kost het via Blokker maar 20 euro.

N.B. ik heb ook overwogen om het dekbed te wassen bij een pompstation. Er zit er eentje in Doetinchem waar ze industriële wasmachines hebben. Je kunt daar kiezen voor een was van 8 kilo en een was van 18 kilo. Voor de kleine wasmachine betaal je € 4 en de grote € 8. Een was draaien duurt 45 minuten.

Omdat de Blokker dichterbij is, koos ik daar nu toch voor.

Maar als je wilt bezuinigen is zo’n pompstation een goedkopere optie!

Lees ook mijn posts over je dekbed opbergen over dekbedden luchten uit het raam.

Hoe houd jij jouw dekbed fris?

Similar Posts

22 Comments

 1. Luchten. Keertje in de vorst buiten hangen. Zomers in bad, poesje weken, beetje biotex, uitspoelen en dan na een uurtje uitlekken in een leeg bad buiten op de lijn hangen.

  Die machines bij tankstations en dergelijke leken mij ook geweldig. Behalve dan dat hierin de buurt de manege er de paardendeken is wast, een aantal boeren hun mestoveralls en mijn schoonzus de hondendekens erin stopt. Neuh mijn dekbed wordt daar niet echt frisser op.

 2. Ik heb een extra hoes om mijn dekbed heen zodat ik als ik de boel wil opfrissen even de beide hoezen kan wAssen. De ene onderkant is van de andere de bovenkant dus in tegengestelde richting erop gedaan

 3. Ehm, tja. Die van mij heeft het vrij zwaar bij mij, dus ik koop het liefst een nieuwe als ik ‘m niet meer fris vind. Ongeveer net zo duur trouwens in mijn geval als laten wassen bij de Blokker;).

  1. Die gedachte herken ik: een nieuwe kopen kan ook. Maar ik probeer toch meer rekening te houden met het milieu. Dan is wassen denk ik toch beter dan nieuw kopen.

 4. Ik waste mijn dekbed een paar jaar terug in de wasmachine, maar dat was niet zo’n succes, geloof ik. Dus nu maar iedere week buiten hangen. Zo erg vies worden ze toch niet? Het idee van een extra hoes vind ik trouwens een goede tip van Geldover.

 5. Een synthetisch dekbed past goed in mijn wasmachine. Dat kan ik laten uitdruipen en daarna in de wasdroger. Een waslijn buiten heb ik niet op het moment en binnen is zo´n zwaar nat ding lastig. Ik was de dekbedden bij voorkeur in de zomer, zodat ze in de zon kunnen drogen.

  Een donzen dekbed past wel in mijn wasmachine, maar centrifugeren en drogen lukt niet. En dat is beslist nodig, anders gaan de veertjes aan elkaar klitten. Vroeger waren overal wasserettes met van die grote wasmachines en drogers. Prima voor een dekbed. Ik zou willen dat ik zoiets in de buurt had. Maar ik zie ze niet meer.

 6. de eenpersoons gaan in de wasmachine en de tweepersoons in bad… ehhh, niet tegelijk met mij natuurlijk.

  Love as always
  dimario

 7. Wij hebben eenpersoonsdekbedden en die passen gelukkig in de wasmachine.
  Bij het tankstation worden ook paardendekens gewassen, dus daar zou ik niet heen gaan…

 8. Wist ook niet dat dit bij blokker kon maar ik doe geen van tweeën want in de was machine kan deze zelf want heb grote trommel en past net. Droog deze dan weer hangend over de strijkplank die ik dan op hoogste stand zet. Heb wel een synthese dekbed hoor want die andere kan ik niet tegen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.