Reacties

Waarom zijn pasfoto's zo lelijk + zelf pasfoto maken met pasfoto.nu! — 47 reacties

 1. Volgens mijn zoon zie ik er op mijn pasfoto uit als een ontsnapte gevangene.De foto zou echt perfect passen in een rijtje met foto's van vrouwelijke boeven. Zeker geen compliment want volgens mij zie ik er echt uit aangezien ik op elke foto zo'n "uitstraling" heb.....

 2. nou lekkere opmerking daar van je kinderen! haha
  ja zo'n pasfoto is nooit flatterend, je mag ook niets he: kijk vooruit, lach vooral niet... tja als je lachende selfies gewoon bent van de zijkant is zo'n pasfoto wel een koude douche voor mij haha
  maar ik moet wel zeggen dat het handig is zo'n website, en super snel bij je thuis

 3. Dit is zo verschrikkelijk herkenbaar! Ik hou er zelf niet van om recht van voren gefotografeerd te worden, dit is dan ook dé reden waarom ik die van mij nooit mooi vind haha!

 4. Goh, ik wist niet eens dat je dat ook thuis kan doen! Juist vanwege die vele eisen (waar zelfs professionele fotografen de mist in gaan, lees: bijna foto geweigerd voor nieuwe pas wegens niet geheel volgens richtlijnen maar gelukkig was de ambtenaar redelijk meegaand) zou je dat niet verwachten. Vind het een super idee en ga ik echt de volgende keer doen.

 5. Ik heb niet zo moeite met de manier hoe ik op de foto sta, maar vooral het gedoe er omheen. Ik vind het vreselijk om voor de lens te zitten van de fotograaf. Dan heb ik liever dat mijn man een leuke foto maakt en het opsturen is helemaal handig. Deze ga ik onthouden voor over 8 jaar. Hihi

 6. Haha, ik ben aan bed gebonden. Nadat een keer een professionele fotograaf op een trap boven mijn bed had gestaan en de gemeente de foto afkeurde, zijn wij ook op de DIY-tour gegaan. Behalve een hoop lol ook een prima resultaat.

 7. Ik ben naar een zaak gehad met leuk personeel. Dan voel ik mij al meer ontspannen en welkom dan bij een winkel met knorrepotten. De man die foto maakte, heeft er twee gemaakt. Ik koos er één uit waar ik tevreden over was. Nou ja tevreden, ik vond dat ik er nogal schrikachtig uitzag, maar goed, minder schrikachtig dan op die eerste foto die hij maakte haha.

  Ik denk zelf dat het komt omdat je echt vol frontaal in close up op de foto staat en dat is gewoonweg heel anders dan een selfie van je beste kant met een leuke lach. En ik denk ook dat je op je eigen foto's te kritisch bent, net zoals ik ook twintig keer opnieuw de welkomsttekst op mijn voicemail inspreek, omdat ik mijn eigen stem steeds raar vind klinken.

 8. Grappig joh, ik had geen idee dat je nu ook gewoon pasfoto's thuis kunt maken. Ik heb vorig jaar nieuwe pasfoto's laten maken en ja, ook ik kreeg de opmerking dat er alleen nog een balkje met wanted ontbrak...

 9. De foto op mijn e-ID ziet er best nog OK uit maar mijn internationale reispaspoort is echt een mugshot, haha! Ik durf het zelf niet aan om thuis pasfoto's te maken, ik ben toch bang dat ze niet goedgekeurd zullen worden.

 10. Ik wist niet dat het bestond maar handig. Ik denk alleen dat het sneller is om naar een fotograaf te gaan voor 'lelijke' pasfoto's want als je het zelf doet ben je waarschijnlijk ook niet snel tevreden met het resultaat...omdat we inderdaad erg kritisch zijn op onszelf ;)

 11. Handig dat het ook thuis kan voor minder geld! In spontane foto's houden mensen hun hoofd vaak iets gekanteld, dat schijnt bijna iedereen mooier te vinden. In zo'n rechte foto valt ook het gebrek aan symmetrie vaak op haha. Oh well, gelukkig kijk ik niet elke dag naar mijn paspoort of rijbewijs

 12. Dit is een informatief artikel waar iedereen wat aan heeft. Nu zit ik mij iets te bedenken, zou je ook pasfoto's kunnen maken in zo'n ouderwets hokje waar jonge pubers in gekkebekkentrekken? ;p

 13. Dat thuis doen is ideaal! Ik vind mezelf ook altijd lelijk erop staan en denk bij zo'n fotograaf altijd: ik keur de eerste maar gelijk goed, dan ben ik er tenminste vanaf haha. Thuis kan ik op mijn gemak zelf bepalen wanneer ik het goed vind.

  • Ja, dat vind ik dus ook een groot voordeel. Je hebt alle tijd en je kunt steeds opnieuw proberen. Hoewel dat in mijn geval niet veel heeft geholpen helaas voor een beter resultaat.

 14. Ik heb ook nog de moeilijkheid dat ze het goed moeten belichten. Op de een of andere manier is dat ook nog lastig. Dus nee vaak ziet het er niet echt geweldig uit. Maar voor zie spaarzame keren per jaar dat ik iets met mijn pasfoto doe, volstaat het.

  • Ja, inderdaad. Je hebt meestal maar een paar van die foto's nodig. Wonderlijk eigenlijk dat ze je er altijd meteen setje van geven. Zo mooi zijn ze niet.

 15. Bedankt voor de tip, dat is zeker handig en scheelt ook zeker in prijs in vergelijking met de zaakjes in mijn dorp waar je het kunt laten doen.
  En inderdaad zelfs op die pasfoto ziet daphne dekkers er nog niet slecht uit maar naar mijn mening lacht ze stiekum ook wel een klein beetje dat scheelt al een hoop.
  Ik ga je tip onthouden mijn paspoort verloopt binnenkort dus dat komt goed van pas.

 16. Ja vreselijk zijn die pasfoto's he? De laatste keer dat ik ze liet maken was bij een fotograaf en hij was zelfs zo aardig om mijn wallen weg te werken haha! Maar enorm handig dat je het ook thuis kan doen. Ga ik zeker onthouden! Bedankt voor de tip Nicole!

 17. Echt een vrouwen ding! Mannen zeuren meestal niet over hun pasfoto’s. Ik kan het weten ik ben die fotograaf die ze maakt. Bij ons wordt bijna nooit iets afgekeurd en als ik zie waar we allemaal op moeten letten lijkt het mijn bijna onwaarschijnlijk dat het thuis pasfoto maken goed gaat.
  Maar goed, mijn ervaring is dat vrouwe bijna altijd moeite hebben met hun pasfoto en mannen bijna nooit. Misschien is er iets anders aan de hand.
  Er zijn echt goede en leuke fotografen waar je best een leuke pasfoto kunt halen.
  En laat iedereen z’n geld verdienen (pasfoto’s zijn belangrijk voor fotografen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder