Tea Topic: Ben je tevreden met je pasfoto en die op je rijbewijs?

tevreden over pasfotoHet Tea Topic van vandaag is de vraag:

'Ben je tevreden met je pasfoto en die op je rijbewijs?'

Dat roept meteen een andere vraag bij mij op: 'Is er ooit iemand tevreden over zijn of haar pasfoto?'

Ben je tevreden met je pasfoto en die op je rijbewijs?

Zelf heb ik me erbij neergelegd dat pasfoto's doorgaans afschuwelijk zijn. Sylvia Witteman verwoordde een adequate pasfoto ooit als volgt:

'Mijn pasfoto toonde de ironie van een verongelijkt everzwijn, en was dan ook, volgens de maker, ‘perfect gelukt’.'

Op de site van de Rijksoverheid vind je een handig overzicht met criteria waaraan een pasfoto tegenwoordig moet voldoen, inclusief plaatjes! De grootste hindernis voor een mooie pasfoto is in mijn ogen de verplichting om 'neutraal' te kijken.

Even terug naar de vraag: Ben je tevreden met je pasfoto?

Tsja, ik vind hem niet geweldig, maar hij voldoet aan de eisen. En gelukkig hoef ik hem zelden te tonen.

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Leestip: Pasfoto.nu review

Ben jij tevreden met je pasfoto en die op je rijbewijs?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Op allebei staan vreselijke foto's. Uit zo'n automaat voor m 'n rijbewijs. Voor het paspoort moet je bril af, leuk..van die lekkere witte plekken om de ogen.
    Mooi is anders!

  2. Vind mezelf nooit mooi op de foto,maar ja die enkele keer dat je je paspoort en ov chip moet laten zien zijn zo minimaal dat het me niks uitmaakt. Voor mijn werk moesten mijn collega´s en ik ook pasfoto laten maken voor een toegangspas, mijn ene collega liet de foto een aantal keren opnieuw maken, maar aangezien die pas alleen door een poortje gescand word, maakte het mij niet uit hoe ik erop sta. Vandaag zag ik haar mobieltje en daar stond ook een foto van haarzelf, maar die was duidelijk bewerkt, want op de foto was geen rimpeltje te zien en die heeft ze toch echt wel. Altijd weer blij dat ik het wel belangrijk vind om er verzorgd uit te zien, maar geen moeite doe om mezelf te verfraaien, niet het origineel en al helemaal niet op een foto..

  3. Nee niet tevreden, bril af, haar achter de oren. Lijkt wel een boeventronie!! Het is geen pasfoto die ik aan mijn man zou geven voor in zijn portemonnee:)

  4. Je zou denken dat ik dat handig opgelost heb door nooit aan een rijbewijs te beginnen. Maar voor een paspoort schijn je ook zoiets nodig te hebben. Die laat ik maken met de garantie dat het gratis overnieuw mag als de gemeente 'm niet accepteerd. Heb er ook 1 op m'n dalurenkaart, maar die kan je prima zelf maken. Naar beide wordt zelden gekeken. Maak me dan ook niet druk om de afbeelding.

  5. Die van mij is redelijk. Ik lijk niet eens heel erg op een misdadiger. Het leuke is dat ik een fotograaf heb ontdekt die twee 'serieuze' foto's maakt voor je rijbewijs/paspoort/... en die er dan ook nog een 'leuke' bij doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.