Reacties

De ultieme manier om te besparen op schoolspullen: laat je niet gek maken — 36 reacties

 1. Ik herken dit heel erg van mezelf van vroeger. Je moest zoveel kopen, maar er was genoeg dat je nooit gebruikte. Wij hebben nu ook een agenda en map van het kruidvat en de Hema, prima.

 2. Heb hier nog steeds de "de Dikke van Dale" in de boekenkast staan! ^^ De grote zware gebonden versie die mijn ouders 40 jaar geleden voor de Middelbare school moesten aanschaffen! Een kapitaal destijds en NOOIT nodig gehad voor school!

 3. Hier nog niet relevant, maar herken het wel van 'vroeger' inderdaad. Toen bestond de Action met zijn goedkope schoolagenda's nog niet en kocht je er inderdaad van tussen de 15 en 20 euro/gulden.

 4. Veel dingen uit de Bosatlas kun je ook gewoon online vinden hebben we gemerkt en het is inderdaad belachelijk wat er allemaal gevraagd wordt en uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn. Dochter heeft wel agenda, maar gewoon simpele zwarte, want: het gaat om de indeling en die is overal hetzelfde en poespaas hoeft van haar niet.

 5. Zeker handige tips om geld te besparen! Hier in België zijn helaas een heleboel dingen verplicht om aan te kopen, waaronder dus ook een atlas, een rekenmachine en een woordenboek van een bepaald merk.

 6. Zeer goede tips, bedankt.

  ikzelf ben trouwens al lang geen student meer, maar ik hou nog steeds van "schoolspullen" zoals leuke agenda's, schriftjes, pennen, stiftjes,... Al is dat eerder omdat ik een zogenaamde paperlover ben (dat woord ken ik ook nog maar net hoor!;) ) Maar goed, in de action hebben ze inderdaad zeer leuke spullen voor zeer weinig geld. :)

  • Ja reken maar! Ik kreeg zelfs een brief toen mijn jongste zoon hem niet had. Bij mijn dochters was het geen probleem, maar de school van mijn zoon stuurde ouders echt een brief na als het kind de bosatlas niet had.

 7. oh man wat was dat een kostbare tijd voor mijn ouders. Ik moest ook alles merk hebben, waanzin! Ik besef mij nu als ouder hoe beïnvloedbaar ik was en idd, alle adviezen en lijstjes volgen kost handen vol geld. De Grote Bosatlas hebben wij ook maar die heeft volgens mij letterlijk nog nooit het licht gezien ; )

  • Ja, dat was ook mijn ervaring met mijn dochters inderdaad. Het is een grote uitgave die Bosatlas, maar hij wordt amper gebruikt. Als het aan mij lag zouden mijn kinderen die gewoon in de bibliotheek inkijken op het moment dat het wel nodig was.

 8. Toen mijn ouders nog schoolspullen moesten kopen was er nog helemaal geen sprake van de action waar alles spotgoedkoop is. Scholen houden soms geen rekening met het bedrag dat de ouders aan die spullen (die ze dan ook nog eens heel weinig gebruiken) moeten uitgeven.

 9. Wel herkenbaar, toen ik zelf naar het voorgezet onderwijs ging moest alles in het thema van TMF zijn, jaren alter gewoon alleen het broodnodige gekocht voor zo weinig mogelijk geld haha. Toen interesseerde het me veel minder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder