Reacties

Happy planner: een review van deze populaire planner — 84 reacties

  • Ik zou echt niet zonder agenda kunnen. Dan moet die weer naar de kapper, en die naar de dokter, dan moet de poes naar de dierenarts, dan weer vergadering, dan heeft die weer een speelafspraakje... We hebben zoveel afspraken die ik zonder agenda echt zou vergeten.

 1. De Happy Planner ziet er wel erg vrolijk uit, maar ook wel fixed. Ik gebruik zelf een eenvoudige agenda van de Kruidvat en daar noteer ik alleen maar mijn afspraken in. Mijn actiepunten -zowel zakelijk als privé - zet ik op een aparte lijst. Dat zijn er teveel om in mijn agenda op te schrijven.

 2. Ik hoorde al wel veel over de happy planner, maar twijfelde daar ook over. Nu ik dit lees ben ik blij dat ik gewoon voor een Filofax en een Webster Page Planner heb gekozen. Die kan ik, geheel naar eigen wens, zelf inrichting.

  • Ja, de layout is vrij vast bij de Happy Planner. Hoewel daar tegenover staat dat je allerlei inserts kunt kopen. Ik denk dat dat ze bij Happy Planner erg happy zijn met hun planner, want ze halen er uit wat er in zit met allerlei extra's.

 3. Wel leuk hoor!
  Ik koop soms ook nog een agenda erbij puur voor de mooi zeg maar.
  Maar dit jaar heb ik een zwarte Moleskine en die is wel handig inderdaad met een lege rechterpagina.
  Hiervoor kocht ik altijd een dagagenda waar dus elke dag 1 pagina heeft en die vond ik nóg fijner dus die wordt het volgend jaar weer.
  Maar wie weet koop ik er dus nog 1 bij voor het mooie...haha..

  • Een dag per pagina geeft lekker veel ruimte. Maar dan mis je weer het overzicht per week vond ik. Ik heb dus dezelfde Moleskine als jij. Die biedt en veel ruimte voor notities en een weekoverzicht.

 4. ik vind de happy planner superleuk om te zien,
  op dit moment gebruik ik mijn agenda niet super veel, maar zo iets als dit zou ik toch als agenda en notitieboek gebruiken en dan kom ik ook ruimte te kort

  • Filofax heb ik ook geprobeerd. Maar de standaard versie vind ik de blaadjes te smal. De kleine multomap versie: zelfde probleem.

   Toen kocht ik de A4 versie maar dat is een vreselijk bakbeest. Toen had ik wel genoeg ruimte in mijn agenda, maar niet meer op mijn bureau : (

   Vandaar dat ik bij Moleskine ben uitgekomen.

 5. Ik vind hem superleuk en erg vrolijk. Wel een beetje prijzig. Ik gebruik nu een app als agenda die we samen kunnen bijhouden. Voor de blog heb ik vorige week bij een swap een zelfgemaakte planner gekregen.

 6. Weet je, ik heb gewoon een planner aan de muur hangen, en een simpel schriftje voor de zaken die lopen. Ik kan het helemaal indelen zoals ik zelf wil, en wat we nodig hebben op dat moment. Eigenlijk gebruik ik al sinds mijn schooltijd geen agenda;s meer. En in de laatste jaren van mijn middelbare school maakte ik mijn agenda's ook zelf, omdat ik niet kwijt kon wat ik wilde in de standaard agenda's.
  Tijden mijn studie was mijn academische agenda en daarna de moleskin mijn vriend. Zelf maken vind ik nog steeds handiger. Maar als ik weer eens een echte agenda nodig heb, dan wordt het weer een kleine moleskin. Lekker onopvallend.

  • Somnmige mensen maken inderdaad een hele agenda zelf. Ik heb dat op de middelbare school ook wel gedaan. Maar nu vind ik dat te veel tijd kosten om alle dagen en data op te gaan zitten schrijven voor een heel jaar.

 7. De bloemetjes en mooie zwierige letters daar hou ik ook van. Ik weet dat voor veel mensen Planner is ondenkbaar. Ik heb het ook, maar ik schrijf altijd op een stuk papier wat moet ik doen op deze dag en het werkt bij mij. Dus de aankoop is voor niks geweest. Al zijn ze allemaal schattig. ;-)

 8. Ik vul al jaren mijn pip omslag aan met een setje van de Hema. Het wordt wel eens tijd voor een nieuwe maar ik vind m zo leuk en handig.
  Op zich schrijf ik er niet superveel in, maar in je filmpje vind ik de schrijfvakjes ook erg smal.

 9. Oeh, ik word helemaal wild van dit soort dingen. Prachtig! Ik vind het er super uit zien, maar hou ook niet zo van het 'dwingende' qua plannen. Ik gebruik zelf ook een moleskine agenda, maar dan 1 met 1 pagina per dag. Zo kan ik makkelijk to do lijstjes maken en bijhouden, genoeg ruimte om te schrijven! Soms nog lekker felle post-its er bij in, ik hou er van. Verder heb ik een klein formaat moleskine agenda, omdat mijn tas al zo vol is. Deze is denk ik te groot voor mijn tas. Wel erg prachtig om te zien!

 10. Ik heb graag een 'ouderwetse' agenda, verder niets geks...
  Heb regelmatig andere soorten agenda's en planners gekocht maar na een paar weken liggen ze te verstoffen en heb ik mijn oude agenda er weer bij gepakt.

 11. De planner is volgens mij populair geworden toen de ontwerpers van Project Life zich erop gingen storten .
  In het PL wereldje zijn ze razend populair , er worden min of meer dagboeken van gemaakt met foto's en met alle toeters en bellen die je erbij kunt kopen ( en daar zijn we allemaal dol op )
  Ikzelf heb er geen , zie het nut er niet van in ..
  Mijn afspraken zet ik op een maandkalender die op het toilet hang en mijn werkrooster kan ik tegenwoordif digitaal bekijken .
  En voor mijn foto's gebruik ik gewone PL albums .....
  De winkels die je noemt zijn mij ook bekend , bestel daar regelmatig , goede service idd !

  • Je bent niet gedwongen om die indeling te gebruiken zoals jij zegt. Heb deze ook net ontvangen en waar de vroegere Happy Planners echt ochtend, middag en avond naast of boven die vakjes had staan, zijn deze nu gewoon vrijgelaten, dus je kan met die vakjes doen wat je zelf wilt. Er is dus niemand die zegt dat je ze voor ochtend, middag en avond moet gebruiken. Heb zat videos gezien waar mensen bijvoorbeeld een vakje houden voor hun To Do's en een andere voor afspraken etc. En sommige vakjes puur decoreren. Ik zelf moet nog gaan zien of hij me gaat bevallen. Maar ik vindt hem tot nu to prachtig al is hij groter dan ik gewend ben van een planner. Maar vindt de tabs voor de maanden en de maand/week indeling al een plus, als ik nu even snel wat op moet zoeken kan ik gewoon direct naar de des betreffende tab gaan. Ben van plan de Punch te kopen als de planner me bevalt, zodat ik zelf notitie papier toe kan voegen en dus niet elke keer het papier van hun hoef te kopen, want net als jij wil ik wel de optie hebben om wat meer op te kunnen schrijven indien nodig, zoals ik gewend ben met mijn Bullet Journal.

 12. Ja, de Happy Planner, mooie planner hoor! Ik heb uren op YouTube gezocht naar planners en ook uitgebreid naar de Happy Planner gekeken. Ik heb hem ook niet gekocht vanwege de indeling. Ik ben uiteindelijk op een Filofax uitgekomen en leuk die af en toe wat op met washi tape. Maar eigenlijk ben ik daar te lui voor.. Ik wil wel nog een keer een Home Management Binder maken en dan wil ik iets groters, iets wat gewoon thuis blijft staan. Die zoektocht is nog steeds gaande. Misschien dat ik zelf iets ga verzinnen als ik de tijd ervoor kan vinden ;)

 13. Jaaaa de happy planner! Ik vind ze echt heel mooi en leuk. Heb hem laatst besteld en ben er tot nu toe heel blij mee, maar kan hem pas vanaf juli gaan gebruiken dus weer dan of ik er nog steeds blij mee ben. Ik houd de dagdeling niet aan denk ik, maar doe iets van afspraken, blog, sporten ofzo.

  • Ik kocht ooit een Filofax map voor 1,50 bij de kringloop. Dat was wel een mazzeltje. Als je zo'n middelmaat Filofax oké vindt, kun je die ook bij de Hema kopen.

 14. Ik ben erg blij met de happy planner. Zeker nu er ook mini planners zijn en coverdeluxe.
  Je schrijft overigens dat je je dag MOET indelen in ochtend middag avond. Maar met de huidige gedateerde happy planners hoeft dat niet. Met de oude overigens ook niet als je er een sticker (header) overheen plakt.
  Velen gebruiken de indeling alsvolgt: ToDay, ToDo, Little Things.
  Of bv het eerste vak voor zichzelf. tweede vak voor de kids en derde vak voor overig.

  De binnenkant ven de happy planner verschilt nogal. Dus je kunt gaan voor strak of voor bloemetjes.

  Heb een aantal planners, waaronder webster en Carpe Diem. Heb nu mijn Happy planner in de carpe diem, dus erg blij dat MAMBI nu zelf komt met covers.

  Maar planner zijn heel persoonlijk. Vind de happy planner redelijk groot. maar toch kan ik er alles in kwijt. Dus dan maar een grotere tas.. haha.

 15. Hm, ik leef van de lijstjes, maar een goede planner heb ik daar nog steeds niet voor gevonden. Ik gebruik nu een digitale agenda voor afspraken (vooral handig omdat ik die altijd bij me heb), maar maak ook elke week een planning met alle klusjes in de Flow agenda. En toch mis ik daarin dan bijvoorbeeld weer ruimte voor klusjes die gewoon gedurende de week moeten en niet op een bepaalde dag. Kortom... Ik ben nogal kieskeurig... Maar ik blijf zoeken. Volgend jaar weer een kans.

  • Het valt werkelijk niet mee om de perfecte planner te vinden Naomi, dat heb ik precies zo. Voor mij werkt op dit moment de Moleskine XL het beste omdat die een combinatie van agenda en 'vrije ruimte' is.

 16. Het ziet er wel leuk uit. Zou ook best leuk zijn om je agenda (of planner of wat dan ook) op te leuken met plaatjes enzo. Zeker omdat ik mijn agenda's bewaar om ze ooit weer door te lezen als ik in het bejaardentehuis zit. Maar toch... Nee, niks voor mij. Ik heb een agenda van de Hema (kost geloof ik 3 euro en die vind ik heel praktisch. Voor opleuken heb ik toch geen tijd.

 17. Ik vind het er heel leuke en vrolijk uit zien, toch ben ik meet van de Bullet Journal, omdat ik hier zelf de indeling in kan maken en zo zelf bepaal hoeveel ruimte ik nodig heb. Ik vind de ringband en de vrolijke kleuren wel erg leuk. Goede service ook, dat je zo snel je geld terug had.

 18. Leuk artikel! De Happy planner ziet er heel kleurrijk en vrolijk uit. Ik snap je helemaal dat je toch liever je Moleskin agenda gebruikt dan de Happy planner. Een iets neutrale uitstraling heeft voor mij qua agenda ook de voorkeur.

 19. Ik vind het eigenlijk veel te duur. Elk jaar koop ik een agenda meestal onder de 1 euro en leuk hem zelf op. Twee keer een bulletjournal(action) geprobeerd maar dat vind ik ook niet fijn.

 20. Hmm ja dit zou ook niks voor mij zijn. A) ik heb weinig te plannen; een lege planner lijkt ook zo depressief en B) alles doe ik op mijn mobiel. Bij elke entry in de agenda kan ik notities bijvoegen voor extra info en werk ik ook met een to-do list ip mijn telefoon.

 21. Happy planner is zeker heel handig ding om te gebruiken. Eerlijk gezegd is wist dit niet bestond. Als jij handig vind. Je gebruikt heel veel. Dan kan heel handig zijn voor jou. Wel prijzig zo ding. Als zo ding goedkoper was geweest. Dan ga ik over nadenken... Fijn weekend.

 22. Super leuk dat je helemaal zo kan maken! Ik kan echt niet zonder agenda! We hebben nu een gezinsplanner op de wc hangen, zodat manlief ook weet van hoe of wat... Hoe ik niet meer zijn wandelende agenda te zijn ;)

 23. Ik ben verslingerd aan mijn Milly Pie planner. Ook met een ringband en ook met inspirerende quotes en bladen. Ik kies voor de verticale indeling omdat ik het 'm - behalve als planner - ook als agenda gebruik. Enige 'nadeel' (wat ik helemaal niet erg vind) is dat je de weeknummer en data zelf in moet vullen. Met alle mogelijkheden die deze planner mij biedt ben ik heel gelukkig. Die 'van mij' is alleen wel wat duurder. Maar er is heel veel mee mogelijk.

 24. Die ziet er leuk uit, maar een papieren agenda gebruik ik niet. Heb alles digitaal en een soort maandplanner aan de muur hangen voor het overzicht op korte termijn, werk voor ons prima

 25. Het is wel jammer dat je er duidelijk weinig van kent en dus even veralgemeent.

  Ten eerste heb je 3 formaten. De mini, classic en big. Die drie formaten heb je in 3 lay outs. Verticaal, horizontaal én Dashboard. Jij had een verticale en dat werkt niet voor jou. Dat kan. Geen probleem. Maar je kan er wel veel meer mee dan enkel verdelen over de dag. Vb. Bovenste als planning, middelste voor je job en onderste voor je huishouden.

  Je moet het systeem je eigen maken en dat kan niet zonder erin te werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder