Bullet journal Action + overzicht van alle reviews! Update 2024

My bullet journal ActionMy bullet journal Action.

Een bullet journal is hot. Het lijkt wel alsof iedereen aan het 'bullet journaling' is. En laat het maar aan de Action over, om dus ook met een bullet journal te komen. My bullet journal heet de versie die bij de Action te koop is. Een bullet journal kopen kan dus ook bij de Action!

Ze vlogen als zoete broodjes over de toonbank, met als gevolg dat ik achter het net viste. Want ik was best benieuwd naar de versie van de Action. Dus wat een gelukje toen ik er eentje won via Minke's blog. Dankjewel Minke!

Hier onder een verslag van deze bullet journal, met onderaan een overzicht van alle reviews over deze journal.

My bullet journal Action

De My bullet journal van de Action is verpakt in cellofaan. Met andere woorden, de bullet journal is goed beschermd tegen vieze vingers, en ik ben de eerste die deze journal openslaat. Ik kreeg een knalroze versie met gouden sterren waarvan ik een beetje duizelig word als ik er te lang naar kijk.

Bladwijzer met 'key'

Laten we de My bullet journal daarom maar gauw openslaan ; ) Om de cover zit een soort bladwijzer, waar ook op staat dat dit een bullet journal is. Aan de achterkant van de bladwijzer staat My key met allemaal puntjes. Dat is bedoeld om je eigen legenda te maken. Bij bullet journaling gebruik je namelijk symbolen voor taken, afspraken etc.

My bullet journal: 8 voorgedrukte bladzijdes

Als je de My bullet journal van de Action openslaat zie je een mooie pagina getiteld: My bullet journal, met onderaan ruimte om je naam te schrijven.

my bullet journal action

Daarna volgt een voorbeeld van hoe je een maand log kunt maken:

my bullet journal Action
My bullet journal Action

Ook krijg je een voorbeeld van een week log:

my bullet journal action

Vervolgens zijn er twee pagina's met voorbeelden van zogenoemde dividers

my bullet journal Action

En last but not least een quote:

bullet journal action
De rest van de My bullet journal bestaat uit lege bladzijdes met stipjes er op.

Screen Shot 2018 02 18 at 15.18.16

Over de bullet journal van de Action

Wat vooral opvalt aan de My bullet journal van de Action is de prijs: slechts 1,99! Dat is werkelijk geen geld voor een bullet journal. Gemiddeld kost een bullet journal zo'n 12,50 met uitschieters naar boven en naar beneden. Voor 1,99 kun je je dus geen buil vallen aan deze bullet journal.

Hij is verkrijgbaar met verschillende covers:

Screen Shot 2018 02 18 at 15.24.31 Screen Shot 2018 02 18 at 15.24.38 Screen Shot 2018 02 18 at 15.24.43

De My bullet journal van de Action is 22 x 17 cm en bevat 150 pagina's.

Op het blog Nobody Else las ik dat het papier van deze journal bovendien niet doordrukt, en dat er geen 'ghosting' is. Ghosting wil zeggen dat je de kleuren en schrijfsels ziet doorschemeren op andere bladzijdes.

Action bullet journal met 3 soorten papier - 2021

Dit jaar kwam er een Action bullet journal uit met drie soorten papier: wit papier, craft papier en zwart papier. In onderstaand filmpje laat Yassert ze uitgebreid zien. Er zijn 4 verschillende covers. Kwalijk is dat de puntjes niet helemaal goed gedrukt zijn!

Yassert vertelt dat dit Action bullet journal een goedkopere versie is van de bullet journals van Archer and Olive.

Bullet journal Action 2024

Anno 2024 vind ik het Action bullet journal wel wat gewoontjes geworden. Dit is wat er nu in de winkels ligt:

action bullet journal

Hij is ook verkrijgbaar in het zwart. Er zitten geen speciale dingen in verder. Alleen papier met kleine witte puntjes. Hij kost 1,99. Vergeleken met de eerdere Action bullet journals vind ik deze wel heel simpel. Anderzijds is dat ook wel juist leuk: nu kan je hem helemaal naar wens opleuken.

Mijn conclusie over de bullet journal Action

Ik houd van kantoor- en schoolspullen en was daarom benieuwd naar de versie van de Action. En voor 1,99 vind ik hem geen geld! Zelf houd ik het toch bij mijn Moleskine XL. Ik vind het teveel werk om alles helemaal zelf in te gaan vullen, en het wordt bij mij bovendien nooit mooi.

Lees ook mijn posts stickers voor in agenda. Bullet journal ideeën en Action stickers!

Reviews van deze journal van de Action

Hier onder heb ik alle links naar blogposts over de bullet journal van de Action voor jullie verzameld. Als je zelf een blogpost hebt geschreven over deze journal, voeg dan gerust jouw blogpost toe!


Wat vind jij van het fenomeen bullet journal? Gebruik jij een bullet journal? Waarom wel of juist niet?

Similar Posts

77 Comments

 1. Ja, ik heb er ook eentje van de Action sinds kort, erg leuk. Ik gebruik deze als tekenboek om vaker te gaan tekenen . Erg leuk om dat in een leuk boekje te doen, en zo mijn vorderingen te zien :-) Ik ben er zeer tevreden over.

  1. Nee klopt die gebruik ik niet, ik gebruik deze als tekenboek om meer te gaan tekenen. Wil iedere dag een tekening maken maar dat lukt nog niet helemaal :-)

 2. wat super vet is deze bulletjournal. Ik heb hem zien liggen, maar was bang dat ik er niks mee zou doen vanwege tijdgebrek. Toch vind ik het een lekker creatief boekje voor een leuke prijs hoor!

  1. Ik vind het ook te veel werk om het allemaal zelf op te gaan schrijven. Maar waarschijnlijk moeten we het niet op die manier zien Krystle. Het gaat denk ik om het proces?

 3. Ik ben al zo'n 4 jaar aan het bullet journallen, al sinds voor de hype. Met het officiele systeem wat door Ryder Caroll bedacht is heeft het steeds minder te maken, maargoed ;) Ik snap wel dat mensen denken dat het veel tijd kost, met dat versieren en alles gaat er ook een hoop tijd inzitten. Maar als je het officiele systeem volgt dan is het juist tijdbesparend.

  Dit jaar gebruik ik een Leuchtturm, maar wie weet stap ik volgend jaar wel over op een goedkoper boekje. Ik weet het nog niet, ik vind de Leuchtturm wel heel prettig moet ik zeggen

 4. Leuk, veel ruimte om te kleuren en te schrijven. Ik gebruik nu zelf een andere agenda die me heel goed bevalt, maar dit is ideaal als aantekeningen boek erbij!

 5. Ik ben zo jaloers op mensen die dit zowel kunnen volhouden als diegenen die creatief genoeg zijn om echt de mooiste dingen hiermee te maken! Ikzelf heb op dit moment niet genoeg inspiratie, noch tijd om er aan te beginnen. Ziet er echter wel verdomd leuk uit!

 6. Geweldig!! Op Insta zie ik vaak dit soort crea bea agenda's voor bijkomen. Leuk om te zien. Ik bak er alleen niet zo veel van. Ik laat het daarom over aan de mensen die dit leuk vinden om te doen.

 7. Dan heb ik zeker onder een steen gelegen want heb serieus geen idee wat dit is. Alles wat ik moet onthouden gaat m’n digitale agenda in. Maar dat zal wel niet het idee achter een bullet journal zijn.

  1. ik heb hier ook nog nooit van gehoord, vroeger versierden sommige meisjes op de middelbare school hun agenda;s heel mooi,zij hebben zeker nu een bullet journal

 8. Ik heb deze ook in huis en al een review over geschreven. Ik maak eerst mijn MUS vol en dan begin ik met deze. En dochterlief krijgt er ook een, voor € 1,99 kun je je geen bult vallen ;-)

 9. Ik heb deze als winactie een keer gedaan en viel goed in de smaak! Leuk dat de action van die leuke en goedkope bullet journals had , want bij andere winkels zijn ze niet heel erg goedkoop

 10. Vroeger toen ik geen cent te maken had en geen geld had voor een mooie agenda, kocht ik een boekje en maakte zelf een agenda. Ik maakte hem precies zoals ik wilde met plaatjes tekeningen, kleurde er in en maakte lijstjes met welke boeken ik wilde lezen. Ik maakte naandlijstjes voor mijn wisseldienten ect....
  Tegenwoordig heet dat een bulletjournal. ..????
  Nu heb ik genoeg geld om een agenda te kopen, maar koopt iedereen een leeg boekje om er zelf een te maken????. Was ik 30 jaar terug een trendsetter?????

 11. Ontzettend leuk, maar het is echt zo niks voor mij. Ik wil er geen tijd voor maken haha en ben veel te bang dat ik het verpruts, zo'n mooi boekje.

 12. Tja, daar gaat mijn kans om goedkoop aan een notitieboekje met stippen te komen (ik ben voorlopig nog niet in Nederland). Meestal kosten dat soort boekjes een stuk meer en het lijkt me zo prettig om recht te schrijven zonder blauwe of zwarte lijnen.
  Die eerste bladzijden kunnen me gestolen worden. Als ik dit soort boekjes zie voel ik altijd medelijden met degene die het systeem van de Bulletjournal ontworpen heeft als ik zoiets zie. Want zijn systeem gaat helemaal niet om "maak lekker creatief je eigen agenda", het is een manier om todo-lists en andere lijstjes te combineren en daar overzicht over te houden. Hij heeft een trademark, maar ik betwijfel of dit boekje bij hem vandaan komt...
  Mijn agendasysteem (in een moleskine week met notities) is grotendeels gebaseerd op zijn ideeën. Ik denk er weleens over in een leeg notitieboekje de lijntjes voor zo'n week-op-1-pagina te gaan trekken, maar daar ben ik toch te lui voor. En mooie letters, quotes en dergelijke hoef ik niet in mijn agenda, dat kost alleen maar ruimte.

 13. Ik snap er eigenlijk nog niets van, zal wel aan mij liggen..
  Heb zelden zoveel nieuwe termen gehoord!
  Maar ik zal het bij de Action wel eens inkijken!

 14. ik gebruik geen bullet journal omdat het mij veel werk lijkt. Misschien toch eens proberen, voor 1,99 kan ik hem eigenlijk niet laten liggen...

 15. Ik ben zelf het type dat graag structuur bewaakt, erg handig lijkt het me dus zeker. Ik heb het bullet journal een aantal keer voorbij zien komen. Ik moet zeggen dat ik er tot deze revieuws, niet echt helemaal een idee van de inhoud had. Bedankt!

 16. Nope. Veel te veel werk. Dan heb ik het gevoel van vroeger. toen was ik meer bezig met lijstjes maken dan effectief iets doen. Dat gevoel heb ik hierbij. Aan de andere kant heb ik nu een planner / agenda waar ik ook best wat moet invullen. Maar ik ben er ZO blij mee. Het geeft mij rust en orde in de chaos.

 17. Ik heb er twee. En ondanks dat ik ze erg prettig vind voor alle krabbels gebruikt ik voor bullet journaling toch liever mijn Nuuna. Om een of andere reden schrijft deze fijner..

 18. Bullet journaling is niet echt voor mij weggelegd. Ik ben er veel te perfectionistisch voor en kan het niet uitstaan als het niet net zo mooi is als bij anderen.

 19. Wat ziet dit boekje er leuk uit! Ik sla deze hype even over, maar mijn dochter wil dit vast weten. Misschien komen ze nog terug bij de Action...?

 20. Bij ons is 'ie alweer uitverkocht! Zo jammer, want voor die prijs wil ik het wel uitproberen! Nu hoor ik trouwens gister dat er vlakbij mijn huis een ActionXL komt. Da's echt niet goed, haha...

 21. Leuk! Toch herken ik het wel, ik ben volgens mij geen type die alles zelf indoet gaan vullen. Ik ben meer van het makkelijke denk ik dan. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

 22. Wat gezellig en wat een topprijs! Krijg meteen zin om naar de Action te sprinten. Ik gebruik een ouderwetsche papieren agenda, zakelijk én privé en daar gaan ook aantekeningen in. Geen idee of een Bullet Journal daarvan verschilt, behalve dat het er stukken gezelliger uitziet...?

 23. Ik heb me er een tijdje in verdiept en was zelfs aangesloten bij een facebook groep om het bullet journaling onder de knie te krijgen.
  Conclusie: ik ben gewoon echt een digirati en zie het voordeel van al dat gefrustel met pen en papier gewoon niet. Ik kan echt geen afscheid kan nemen van mijn appjes en gadgets en pc programma's die feitelijk hetzelfde doen. Ik wissel ook vaak van digitale hulpmiddelen als er weer een nieuwe versie ergens van is. Dat is dan weer minder rommelig en verspilling dan al die binders, boeken en schriftjes die ik eerst op een stapel in de hoek van kantoor had liggen en waar ik uiteindelijk niets mee deed. Na de eerste bladzijde invullen... ;-)

 24. Heb meerdere bullet journals gezien en vond het zo mooi dat ik het ook heb geprobeerd, maar het wordt bij mij echt heel lelijk. Ik ben totaal niet creatief, dus ik hou het lekker bij mijn planner. ????

 25. Geen geld voor een bullet, ik heb hem ook gekocht. Maar eigenlijk nog niks mee gedaan. Ik mis de tijd eigenlijk een beetje, maar wie weet komt het nog. Ik plan nu vooral met de Passion PLanner

 26. Wat een leuke en kost niks! Alleen weet ik niet of ik zo'n bullet journal zou volhouden. Aan de ene kant lijkt het me echt wel heel rustgevend, maar tegelijkertijd vrees ik dat ik toch het geduld niet heb.

 27. Ik heb een duurdere versie aangeschaft maar gebruik 'm eigenlijk niet.. Tijdje geleden in een opwelling gekocht (omdat ik het overal tegenkwam) maar het blijkt niets voor mij te zijn. Het kost me te veel tijd ;)

 28. Ik begin altijd aan een bullet journal, maar hou er meestal al snel mee op omdat ik het gewoon vergeet, haha! Misschien moet ik deze maar eens een kans geven :D

 29. ik weet niet goed wat de bedoeling si eigenlijk

  ik heb een agenda
  en ik heb een schriftje dat ik egbruik als "Els' gedachtenkronkels", anderen zouden het eerder dagboek of zo iets noemen, waar ik in teken, schrijf, spreuken die ik tegenkwam, soms iets kleef of zo...

  Dient dit hier ook voor? Of sla ik de bal helemaal mis?

 30. Ik heb een MUS bullet journal. Ik gebruik het eigenlijk veel te weinig. Ik vind het wel heel leuk om voortgang bij te houden m.b.t. mijn blog of doelen die ik wil behalen. Bijv. Hoe veel volgers op instagram, welke artikelen ik nog wil gaan doen in die maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.