Bullet journal kopen: kijk eens bij de Action!

bullet journal kopen

Een bullet journal kopen kun je in diverse winkels doen. Denk aan lokale boekhandels, de Hema, bol.com, maar ik kocht mijn bullet journal bij de Action.

Bullet journal kopen bij de Action 2020

Normaliter kom ik daar nooit op vrijdag, en al helemaal niet op dat tijdstip, maar omdat ik boodschappen doen in tijden van corona een gedoe vind, was er van alles op. Zo kon het gebeuren dat ik ondanks mezelf, op vrijdag rond 18.15 in de Action rondliep. Dat blijkt trouwens een heel goed moment te zijn! Ik had bijna de hele winkel voor mezelf.

Hoe dan ook, ik kwam daar dus een bullet journal van de Action tegen.

Ik ben dol op kantoorartikelen, papierwaren, pinnen en stickers, dus nam ik het mee. Het kostte maar 2,49!

Bullet journal Action 2020

Je kunt deze bullet journal kopen bij de Action met diverse covers, maar ik koos uiteraard voor de cover met bloemetjes. Op de voorkant staat Bullet journal met daaronder ‘scrapbooking’. Wat meteen opvalt bij deze bullet journal is de stevigheid van het papier. De bladen zijn vrij dik, bijna kartonachtig.

bullet journal action 2020

Bullet journal Action 2020

Het bullet journal van de Action 2020 is gevuld met kleurrijke bladen, met allerlei leuke afbeeldingen. Deze kun je uitknippen en inplakken. Zelf heb ik liever stickervellen van de Action. Wat me opviel bij de ‘blanco’ bladen in deze bullet journal is dat het kleine plusjes zijn, en geen stipjes.

kruisjes layout

Het bullet journal is van zulke stevig papier, dat het bijna onmogelijk is om het open voor je op tafel te leggen.

N.B. Er zit geen lintje in, om een bladzijde mee te markeren.

Indeling bullet journal Action 2020

Een bullet journal kopen doe je niet zo maar. De soort papier, de layout, het is allemaal belangrijk voordat je weet of een journal geschikt is voor jou. Het bullet journal van de Action bestaat uit 3 delen:

 • 38 pagina’s met kleurrijke tabbladen en dingen om uit te knippen in het eerste deel.
 • 40 tabbladen in het tweede deel. Dit is het deel dat je naar eigen inzicht kunt invullen.
 • Tussenin ‘blanco’ pagina’s.

Bullet journal Action 2020 versus bullet journal Action 2018

In 2018 kon je bij de Action ook een bullet journal kopen. Dat was een heel andersoortige. In dat bullet journal van de Action zitten geen tabbladen om dingen uit te knippen. Ik zou eigenlijk willen zeggen dat hij een stuk saaier is. Maar dat maakt die versie wel makkelijker in het gebruik.

In plaats van kruisjes staan er op de bladzijden kleine puntjes. De kwaliteit van het papier is wel echt minder goed: de bladzijden vrij dun.

bullet journal kopen

binnenkant

Mijn conclusie over de bullet journal Action 2020

Deze bullet journal van de Action is van zeer stevig materiaal, en biedt veel mogelijkheden voor creativiteit. Met maar liefst 78 tabbladen met dingen om uit te knippen biedt dit journal veel mogelijkheden voor knippen en plakken. Wel vind ik het journal vrij ‘stug’ in het gebruik.

Maar de prijs-kwaliteit verhouding is heel erg goed, dus deze bullet journal kopen is zeker geen miskoop.

Deze journal deed me denk aan het Paperbook for food lovers van de Flow. Dat is ook gevuld met bladen waar je dingen uit kunt knippen. Alleen is het prijskaartje een stukje hoger: 13,95.

Praktische informatie

Ik kocht deze journal voor 2,49 bij de Action. Hij is verkrijgbaar met verschillende covers. Op de website van de Action kon ik hem helaas niet meer vinden.

Je kunt journals zelf heel leuk pimpen met washitape!

Nog meer journals

Wil jij een bullet journal kopen? Hieronder een overzicht van het aanbod op bol.com. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk verschillende soorten journals te laten zien. Sommige hebben een serieuze look, anderen een ringbang, en je hebt ze ook met bloemetjes.
Zie ook Bullet journal ideeën!

Houd je van kantoorartikelen? Lees dan mijn post Waar is het ouderwetse kladblok gebleven?

Similar Posts

30 Comments

 1. Hm, ik heb het liefst een ‘lege’ journal, zonder van alles er al in. Lekker zelf invullen. Dus deze sla ik over. Wel een heerlijk prijsje!

 2. Wat een leuk boekje zo. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Ben zelf heel slecht in invulboekjes en notitieboekjes bijhouden, haha. Dus gebruik ze meetsal niet.

 3. Ik heb gemerkt dat ik liever mijn eigen journal maakt. Heb ook bij de Action iets gekocht met dikke ringband en kan daar 3 maanden in kwijt. Ook zoek ik mijn plaatjes gewoon in tijdschriften en reclamefolder. Ik schrijf iedere dag wat ik gedaan heb. Bij yoga knip ik foto’s uit de Happinez, bij tuinieren uit zo een reclamefolder van een tuincentrum bijv. . wil ik schrijven over een nieuw recept knip ik de ingrediënten uit folder supermarkt. Ook geef ik elke maand een dierenthema. Zo was maart schaap, april kip, mei ezel, juni pauw. juli aardbeien. Leuk om plaatjes te zoeken in de Landleven.

 4. Ik vind deze Bullet Journal erg leuk, mooie prijs ook. De plusjes vind ik wel grappig, is weer eens wat anders. Ik ben dol op bullet journals en de mijne is bijna vol, ik ga zeker even kijken als ik bij de Action ben, Bedankt voor de tip!

 5. Het lijkt me voor iedereen verstandiger om bij de lokale boekhandel te kopen. De plaatselijke middenstand heeft het, zoals veel anderen, ook niet gemakkelijk in deze tijd.

  1. Veel mensen gebruiken een bullet journal inderdaad als agenda. Maar je kunt er ook een planner of dagboek van maken. Net wat je zelf wilt.

 6. ha Nicole,

  wat een enig boekje.
  Ik denk dat ik er ook eentje ga halen.
  Ben ook steeds lekker bezig met knippen en plakken.
  Lekker relaxed.
  Ik krijg wel heel veel tijdschriften van diverse vriendinnen, dus op zich kan ik heel wat leuke kleurtjes vinden!

  Groetjes!
  Marlou

 7. Niet mijn ding, deze. Ook ik heb liever een leeg bullet journal, met lichte puntjes en eentje die je goed open kunt leggen. Dat heb ik allemaal gevonden in een bullet journal van de Hema. Ik geloof dat ze daar 5 tot 6 euro kosten.

 8. Ziet er heel tof uit, maar ik heb mezelf er nooit toe kunnen zetten om te “bullet journalen”

 9. Het Bullet journal boekje ziet er zeker vrolijk uit.
  Ik heb een agenda als een soort ‘scrapbook’, maar meestal is het een streepbook. Hans

 10. en ik zit nu in mijn hoofd te malen.. bulletjournaal. Heb ik iets gemist in mijn leven. Ik weet niet eens wat het is…

  Love As Always
  Di mario `

  1. Een bullet journal is een boekwerk waarin je van alles en nog wat kunt bijhouden met behulp van een bullet systeem. Dat is een manier van ordenen.

 11. Hier in de buurt zit geen Action. Anders zou ik er morgen metéén naartoe rijden. Zoveel ingebonden leuks voor zo weinig. Ik word er gewoon hebberig van.

 12. Die van mij komt bij de Hema vandaan, de kaft is niet zo heel hard. De vulling is leeg met alleen maar puntjes. De boekenvoordeel heeft ze ook liggen.
  Ik gebruik ze om de week erin te beschrijven, mijn mooiste moment en minst leuke moment van de week. Ook mijn gewicht en plekken die ik wil bezoeken staan erin. Uitspraken van vooral mijn jongste zet ik er ook in. Het leukste van dit is dat ik een moment voor mijzelf neem. (Het liefst lekker buiten in het zonnetje) Soms een kwartiertje soms wat langer net hoeveel ik te melden heb en zin ik heb. Ik heb een doos met daarin mijn eigen potloden en fineliners en omdat het alleen voor mij is, mogen er best foutjes inzitten :)

  1. Dat klinkt als een heel waardevol document Nathalie! Ik stel me zo voor dat je daar later graag nog eens in terugkijkt naar deze periode in je leven.

 13. Dat ziet er leuk uit, maar ik vind die oudere handig. Zelf heb ik een bullet journal geprobeerd, maar het werkte niet voor mij. Ik houd het nu gewoon bij een agenda en dagboek

  1. Het moet je inderdaad wel liggen zo’n bullet journal. Zelf gebruik ik het meest mijn Moleskine. Die is een soort combinatie van agenda en bullet journal in 1 !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.