Reacties

'Ik heb helemaal geen zin in versoepelingen' — 55 reacties

 1. Net als jij... Hoewel ik het verdriet geenszins wil bagatelliseren, vind ik de afgedwongen rust een verademing. In het begin was ik heel onrustig maar die onrust zakte weg in rust. Ik slaap ook beter merk ik. Uiteraard heb ik makkelijk praten want ik werk niet en heb geen kleine kinderen om me heen, heb een tuin en het is prachtig weer geweest afgelopen maanden.
  Denk dat de mensen die op een klein appartement wonen met kleintjes en werk aan huis er iets anders over denken ;)

  Hartelijke groet, Noor

 2. Hier in Frankrijk hebben we sinds gisteren ook een versoepeling en ik ben er blij mee, hier mocht je maar 1 km. van je huis af, boodschappen doen in de dichtstbijzijnde winkel met een papier mee, niet wandelen in de bossen. Mijn dochter woont met haar gezin 13 km. bij mij vandaan maar ik kon er niet heen, soms kwam mijn dochter bij mij maar ook met een papier waarop ze aankruiste dat ze haar “oude” moeder ging helpen, ik kon mijn kleinzoons niet zien. Ik woon in een heel klein dorp met slechts 18 inwoners het is hier altijd al heel stil, mijn man is vier jaar geleden overleden en ik kan je verzekeren dat twee maanden lang helemaal alleen met slechts mijn hond en twee katten best eenzaam is.

 3. Merkte gisteren dat men zich opeens anders gedroegen, in groepjes samen schoolden, geen 1,5 meter meer aan hielden.
  Daarnaast ook een stuk drukker in het verkeer.
  Als men niet goed met de versoepeling om kan gaan ben ik er ook niet voor. Hans

 4. De ene kant ben ik wel blij en de andere kant niet. Ik moet zeggen dat ik het wel fijn vind om geen reistijd te hebben, niks te moeten. Ik heb eindelijk de tijd voor dingen waar ik nooit tijd voor heb. Nu de versoepeling eraan komt, ben ik misschien wel een beetje bang dat alles snel voorbij is. En dan ga je snel weer terug naar het oude, drukke leventje.

 5. Ik vind het lastig. Je merkt inderdaad dat Nederland heel snel weer drukker wordt. Soms logisch, maar soms denk ik ook dat het niet altijd hoeft. Grote feesten en partijen moeten we nog even voor ons uitschuiven. Het is niet anders.

 6. Onze bibliotheken gaan volgende week maandag open. We zijn echt overvallen door het nieuws dat we op 11 mei open mogen en we vragen ons af hoe we alle veiligheidsmaatregelen kunnen waarborgen, voor de klant en voor onszelf als medewerkers. Er wordt hard gewerkt om van alles te regelen en we waren natuurlijk al bezig met verschillende scenario's.
  Ik denk in het algemeen dat het verstandig was geweest om nog een aantal weken te wachten met verdere versoepelingen!

  • Bij ons is de bibliotheek helaas nog dicht. Ik hoop heel erg dat ze in de loop van deze week opengaan. Ik heb de bibliotheek echt wel gemist.

   Ik kan me voorstellen dat het voor jou als bibliotheekmedewerker een hele klus is om alles voor te bereiden.

 7. Ik denk ook dat het verstandiger was geweest om nog 2 weken te wachten met zoveel versoepelingen tegelijk. Merk nu al dat veel mensen boodschappen doen zonder 1,5 m. afstand. Mensen kunnen blijkbaar niet wachten. Het schijnt dat sommige restaurants al tot 1 augustus volgeboekt zijn.....Ik woon in 's Hertogenbosch en blijf "gewoon" voorzichtig. Aan de overkant van de straat liggen bij 2 huizen rouwboektten voor de deur en dan komt het toch wel dichtbij.

 8. Ik baal als een stekker om precies dezelfde redenen Arnoud Hugo. Wij werken ook thuis met vier kinderen ( in verschillende stadia van school/uni) en het bevalt ons prima! Tussendoor de verhuisrommel en de erfeniszaken opruimen, beetje in de tuin aan de slag. Hoewel we meer doen, veel productiever zijn, is het leven rustiger geworden omdat je niets hoeft te regelen, niet op de klok hoeft te kijken... etc..

 9. Mijn vrouw werkt hele dagen thuis nu, ik ben gepensioneerd. Dus eigenlijk had ik niets te klagen met deze maatregelen. En ook ik heb moeite met puntje twee, is het wel verantwoord....
  Maar ook ik ben in overtreding geweest door mijn oogappel in huis te halen en donderdag naar de kapper...

 10. De cijfers lijken positief, maar die kloppen niet want niet iedereen wordt getest. Verantwoord of niet, wat doen ze als het weer mis gaat? Het enige wat er is veranderd is die cijfers er is geen vaccin en geen app. We zullen het zien, ik hou afstand en blijf nog even overal weg.

 11. de versoepeling gebeurt bij ons enigszins anders

  voorlopig heb ik er nog weinig van gemerkt, wel meer verkeer,meer lawaai....

  of er bij ons discipline genoeg is om de opgelegde regels te volgen, weet ik zo niet

  groeten

 12. Voor mij en mijn collega's was er juist helemaal geen rust maar extreme drukte op het werk. Nee, ik werk niet in de zorg, ik werk in een bouwmarkt, en het was 8 weken lang een compleet gekkenhuis. Ik geef het ronduit toe, wat ben ik jaloers op al die mensen die thuis mochten blijven, en de rust die jullie hadden. De versoepeling brengt voor ons teweeg dat de klanten die de afgelopen weken netjes thuis bleven, nu ook komen, en dat de klanten die toch al kwamen, nu, nog meer dan eerst, weigeren zich aan de regels te houden. We voelen ons soms net een levende schietschijf, die 1,5 meter werd wel naar andere klanten gerespecteerd, maar niet naar ons. Ik had zo graag een totale lockdown gehad, en ja, ik realiseer me wat dat had ingehouden. We zijn allemaal aardig uitgeblust, maar rust gaan we niet krijgen, we moeten nu weer extra werk verzetten, want alle leveringen die niet binnen kwamen a.g.v. Corona, komen nu alsnog binnen, en dat moet allemaal weer in de schappen.
  Zelf verwacht ik dat er over 3 weken een piek zal ontstaan, doordat al die mensen die voorgaande weken thuis waren met de kinderen, nu weer de kinderen naar school brengen (en daar in contact komen met andere ouders en leerkrachten) en zelf ook weer naar hun werk gaan (waar ze weer contact hebben met collega's en klanten). We gaan het zien. Een intelligente lockdown vraagt om intelligent gedrag van burgers, onze ervaring is dat dat teveel gevraagd is van veel mensen.

  • Wat erg dat mensen zich niet aan de regels houden, waardoor jij en je collega's extra risico lopen. Kan me voorstellen dat je ook liever thuis had kunnen blijven....

  • Jeetje Anja, je hebt een pittige periode achter de rug als ik dat zo lees. Jij werkt dus net in een sector waar het drukker werd, in plaats van rustiger.

  • Hier in België was alles dicht, behalve dierenwinkels en supermarkten. Hadden ze in NL precies ook beter gedaan...

  • Ben ik helemaal met je eens. De Belgische filialen van onze werkgever waren gesloten, en mijn Belgische collega's zaten dus wel thuis. En wij kregen in die tijd (en nu nog) te horen, dat wij met onze hogere omzet de verliezen in België moeten compenseren. Niet erg doordachte uitspraken, maar het geeft wel aan waar het uiteindelijk allemaal om gaat: geld! En niet gezondheid op de eerste plaats, zoals onze premier Rutte zo mooi beweerde.

 13. Ik ben bang dat het te snel is.
  Wij gaan nog niet mee in de versoepelingen.
  Oppassen deden we al en dat blijven we doen.
  Maar de drukte opzoeken, echt niet.

 14. ik denk als ze er niet goed mee omgaan dat de tweede golf te verwachten is, en dan gaan ze een schuldige zoeken, terwijl de mens "altijd" zelfs verantwoordelijk is voor wat hij doet

 15. Ik ben vandaag wel naar de kapper geweest, want ik draag een kort model wat nu was uitgegroeid tot een echt coronakapsel. Maar ik ga liever nog niet met het OV naar mijn werk, wat ik voor Corona altijd wel deed. Als introvert blijf ik heel graag thuis dus ik heb geen moeite met drukte vermijden. Dat blijf ik doen. Ik vind het nu wel eng dat zoveel al weer mag. Ben bang voor hogere aantallen besmettingen.

  Groetjes, Alice

  • Wat fijn dat je naar de kapper kon Alice. Heb je nog wel even een foto gemaakt van je coronakapsel? Of wil je het zo snel mogelijk vergeten ; ) ?

  • En dat vind ik dus niet meevallen. Het liefst houd ik onze kinderen nog een poosje thuis. Maar dat willen zij niet. Heb nu totaal geen overzicht meer wie met wie in aanraking komt. De eerste uitnodiging voor een speelafspraakje en zelfs een kinderfeestje zijn al binnen! Wat moet ik daar toch mee?

 16. Kan me in beide punten wel vinden. Zou dolgraag weer eens uit eten gaan of winkelen, maar die rust van thuiswerken en niet steeds in de auto hoeven springen op weg naar... is ook heerlijk. Maar vooral: is het allemaal veilig wat we doen en krijgen we straks geen nieuwe piek waarbij mensen ook in mijn omgeving erg ziek worden?

 17. Voor mij is het een verademing. Ik kon 'blijf thuis' niet rijmen met wel op bezoek mogen. Ik zag dan ook niemand. Nu is het devies 'vermijd drukte' en sta ik mezelf dus weer toe om mijn familie te zien en goeiedag, wat had ik dat gemist!

 18. Ik schreef er gister over. Mijn ervaring gister in de supermarkt was ronduit kut te noemen. Hoewel ook ik blij zal zijn als er meer mogelijk is, denk ik dat dat alleen kan als we voorzichtig blijven. Ik vind deze overgang echt 10 keer niets.

 19. Ik vind de versoepelingen enorm ingewikkeld en dan vooral het feit dat het zoveel ruimte laat voor eigen invulling. De lock down was zo fijn duidelijk, is het niet nodig? Dan ga je niet... Nu beslist iedereen zijn of haar eigen regels en ben je afhankelijk van het vertrouwen van andere mensen. Ik weet van mezelf dat wij nergens heen zouden gaan als we hoesten of koorts hebben, maar doen andere mensen dat ook? Ingewikkeld...

  • Ik vond het helemaal niet duidelijk, want wat is nodig? Onze bouwmarkt bleef open, want wij verkopen noodzakelijke producten, bijvoorbeeld als je lekkage hebt. Dat we vooral tuinmeubilair, kussentjes, behang en verf verkochten, bewijst voor mij dat veel mensen hun eigen boodschap noodzakelijk vonden. Maar het was vooral: ik ben nu thuis, kan ik mooi mijn schuurtje verven. Dat was mijns inziens geen noodzaak, hooguit praktisch. Maar zorgde er wel voor dat wij elke dag vele honderden mensen in onze winkel kregen, die eigenlijk thuis hadden moeten blijven.

  • Ik vertelde nog aan mijn man over jouw ervaringen Anja! Ik vind het inderdaad best apart dat bouwmarkten zo enorm druk zijn geweest de afgelopen weken. Dat had ik niet verwacht. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jou en je collega's pittig was!

 20. Hier is of gaat iedereen weer aan het werk, mogen we met 4 mensen afspreken en de scholen starten maandag gedeeltelijk weer op. Mijn zoon maakt de overstap naar het middelbaar en moet 2 dagen/week naar school. Ik vind dat maar niks, maar het moet. Ik ga ook weer aan de slag vanaf maandag, ook de kappers mogen weer aan de slag vanaf maandag. De horeca blijft hier dicht.
  Wij zullen gaan werken en de zoon zal naar school gaan. Omdat het moet. Voor de rest blijven wij netjes in onze bubbel, met 4 dezelfde mensen die op bezoek komen.

 21. Ik ga nog even op de oude voet verder. Wel naar buiten maar op afstand. Geen (tot weinig) mensen over de vloer. Thuiswerken is voorlopig nog verplicht al mag ik zo af en toe best op locatie zitten.

 22. Dat de kinderen naar school gaan, vind ik wel prettig. Met name omdat ze er zelf aan toe waren, maar ook omdat ik zelf geen werk gedaan kreeg afgelopen weken. En hoewel dat niet het belangrijkste is (kinderen staan natuurlijk voorop), vind ik dit ook fijn.

  Maar alle andere versoepelingen gaan wat mij betreft heel snel. Ik zie daardoor dat anderen het virus als afgedaan lijken te zien en inderdaad, anderhalve meter lijkt meer een formaliteit dan dat ze zich eraan houden. Kindje op school zoekt continu kinderen om bij te kunnen spelen etc. Wat mij betreft is het echt nog niet klaar; we houden dezelfde afstand als voorheen met als enige verschil dat ze weer naar school mogen. Stiekem vond ik de rust ook wel heel prettig: meer structuur, geen gerace en ik ben lekker aan het bakken geslagen. Ik hoop nu vooral dat die tweede golf voorkomen kan worden.

  • Ik kan me heel goed voorstellen dat het ook als moeder fijn is als de kinderen weer naar school gaan. Dat biedt voor iedereen meer rust en structuur.

 23. Bij Arnoud gaf ik nog aan dat ik het iets te vroeg vond. Dat was door een grafiek van het aantal doden waarbij de afname afnam. Hield in dat met het huidige beleid we gemiddeld niet onder de 50 per dag zouden komen. Maar inmiddels heb ik die grafiek aangevuld met de laaste 6 dagen en lijkt de afname toch gestaag door te zetten. Ook het aantal IC-bedden neemt gestaag af. Ben er nog steeds voor om de zogenaamde R0 onder de 0,7 te krijgen. Helaas geven ze daar te weinig info over. Voor mij heeft het allemaal geen gevolgen. Ik heb geen kinderen en geen werk. Ga dus ook alleen naar de winkel, hooguit bezoek ik wat minder kennissen/familie. Maar daar was ik toch al nooit zo mee bezig.

  • De versoepelingen lijken vooralsnog inderdaad door te kunnen gaan Ximaar. Ik vond de persconferentie gisteren tenminste veel mogelijkheden beloven.

 24. Ik merk er niks van. Ik werk nog steeds thuis en houd nog steeds afstand. Ik ben ook nog niet naar de kapper geweest. Laat mij maar lekker in mijn kleine wereldje zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder